Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali ve Bu Toprağın Çocukları

Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali ve Bu Toprağın Çocukları

 

 

                        Eğitim kişinin, bedensel, zihinsel, duygusal tüm yönlerini kapsamalı, her bireyin düşünsel, bilişsel ve sanatsal gereksinimlerini dikkate almalıdır. Belirli çocukların eğitiminin “Yeteneklerine uygun” olduğu gerekçesiyle belirli etkinliklerle sınırlanması o bireye haksızlıktır. Bir başka söyleyişiyle, her çocuğun kültürü, bilimi, sanatı öğrenme ve onu kullanabilme hakkı vardır. Henüz bu doğrultuda oluşturduğumuz, geliştirdiğimiz, biriktirdiğimiz, köy enstitülerinden sonra bir eğitim modeli oluşturamadık.

                        Fakat Gebze’de 9 Mayıs 2016’da 2 tane çok özel etkinlik gerçekleşti. Çocuklarımız, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz ne kadar öğünseler azdır. Gebze Teknik Üniversitesi “Kelebeğin Düşü Engelsiz Festivali” gerçekleştirdi. Çocuklarımız çok iyi organize edilmiş, çok farklı atölyelerin içinde, bizzat üreterek; kil, resim, kimya deney atölyesi, spor, müzik vb kendilerini var kıldılar. “kelebeğin ömrü bir gün değil, her gün olsun” engeller ortadan kalsın dediler. Gebze Üniversitesi Rektörü Prof Dr Haluk GÖRGÜN ve bunu düzenleyen komite bu işle ilgili olarak ne kadar övünseler haklarıdır.

                        Aynı günün akşamı ise Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde, Gebze Halk Eğitim Merkezi II Türk Halk Oyunları Gala gecesi vardı. “Bu Toprağın Çocukları” adıyla düzenlenmişti. 13 yöreden farklı yaş gruplarından, tam anlamıyla, her yöreden halk oyunları rüzgârı esti. Adım adım Türkiye’yi dolaştık. Veliler, öğrenciler, öğretmenleri nefeslerini tutup heyecanla izlediler.

                        Halk Eğitim Müdürü Özcan ÇABUK, halk oyunları ekipleri, Halk Eğitim kadrosu, artık omuzlarında daha ağır bir yük olduğunu her halde biliyorlardır. Gebze’de Halk Eğitim’in yürüttüğü farklı yerlerdeki halk kültürü ve dansları çalışmaları meyvelerini artık vermiş durumda. Bunu her yıl farklı bir düzeye taşımak gerekecektir. Seneye neden acaba bir halk oyunları festivali olmasın? Tabii ki hayal değil. Yapılabilir.

                        Bizler eğitimciler işleri düzgün planlar ter ve emek akıtırsak sevgiyle yaptığımız işi yoğurursak ortaya böyle anlamlı işler, iş başaran çocuklar da ortaya çıkıyor. Ellerinize sağlık…

 

  

Bu yazı toplam 94 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi