KAHROLSUN İSTİBDAT YAŞASIN HÜRRİYET

KAHROLSUN İSTİBDAT YAŞASIN HÜRRİYET

Eğitim-Sen Gebze Şubesi 6. olağan kongresini yaptı. iş yerlerinden başlayarak, demokratik bir şekilde, okullarda iş yeri delegelerinin seçimi, 5 Mart 2016 günü Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nin yürütme kurulu üyelerinin seçimi ile seçim süreci noktalandı. Seçim öncesi var olan genel atmosferin küçük bir kısmını ifade ederek, kongre sürecinin ve Eğitim-Sen’in varlığının önemini anlatmak istiyorum.

15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası birçok kamu kuruluşundan yüz bini aşkın kamu personeli, hukuksuz bir şekilde, neyle suçlandığını bilmeden ve kendini savunma hakkı tanınmadan ihraç edildi. Eğitim-Sen’den bu dönemde 872 üyemiz ihraç edilirken, 10 440 Eğitim-Sen üyesi sendikal eylemler ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek açığa alındılar. Açığa alınanların %95’i görevlerine döndü. Gebze Eğitim-Sen Şubesinden açığa alınan 7 üyemiz, görevlerine geri döndü. Bu güne kadar ayrı ayrı çıkarılan KHK’larla 3 üyemiz ihraç edildi, en son KHK’da Gebze Eğitim-Sen Şube Sekreteri Remzi KAYA ‘da ihraç edildi.

Basında ve sosyal medyada ise, Kırk bin KESK üyesinin incelendiği, yeni KHK’ların çıkarılacağının, açığa alma ve ihraçların süreceği açıklamalarının sürdüğü bir zeminde, akademilerden ihraçlar gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor.

Bu baskı atmosferinde gerçekleşen kongremiz, yan yana gelişlerimiz bizler için o kadar önemliydi ki… Eğitim-Sen üyeleri bu yan yana gelişlerle aslında eşitsizliğe, despotluğa, hukuksuzluğa, gerici-ırkçı eğitime, özelleştirmelere, kadrolaşmalara, laik ve demokratik cumhuriyete karşı olanlara, karşı değişik dozda vereceğimiz cevaplarımız ve yapacaklarımız vardır, diyenler bir araya geldik.

Kamuda yıllardır değişik düzeylerde o kadar çok hukuksuzluklar ve adaletsizlikler gördük ve yaşadık ki… Ama hala birbirinin gözüne bakan, güvenle birbirinin elini sıkan insanların var olması ne kadar önemli. Düşünsenize yaşadığınız ülke toplama kampına dönmüş, toplum travma geçiriyor, insanlık yok olmuş, etrafımızda her gün kötülükler oluyor. Bir avuç öğretmen kötülüğe katılmıyor. Yaratılan bu atmosferi kabul etmiyor. Kötülüklerin parçası olmuyor. Biat etmiyor. Ben varım diyor. Kendi düşüncelerimiz için mücadele edeceğiz diyorlar. Bedel ödemeyi göze alıyorlar. İnsanlıklarını koruyorlar, iyilik, doğruluk, adalet, eşitlik, özgürlük için mücadele ediyorlar. Her şeye rağmen, sendikaları ile direniyorlar. Bu kadar ve çok yönlü saldırılarla ayakta kalan Eğitim-Sen’li öğretmenler ıslık çalarak yeniyi, doğruluğu, eşitliği, adaleti ve insanlığı var etmek için her gün yollarına devam ediyorlar.

Gebze Eğitim-Sen Şubesi’nin 6. olağan kongremiz hayırlara vesile olsun. Kongreye katılan onurlu, dürüst, adil, mücadeleci, devrimci öğretmenlere selam olsun. Vardık, varız, var olacağız. 

Bu yazı toplam 79 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi