GEBZE KAYMAKAMIMIZ Mehmet ARSLAN

GEBZE KAYMAKAMIMIZ Mehmet ARSLAN

Öyle bir dönemden geçiyoruz ki; kamusal alanda, bizzat çeşitli düzeylerde yöneticiler eliyle, haksızlıklar, hukuksuzluklar, vicdansızlıklar, adaletsizlikler ve genel etik kurallarına uymayan davranışları her gün yaşar haldeyiz. Bürokrasinin bütün katmanlarında ve yaşamın her alanında, yeni bir yönetim anlayışı, tarzı ve kültürü oluşturulmuş durumdadır. Bunların dışın çıkan, oluşan bu kültürel iklim içerisinde politik ve yönetsel birikimin, yılların verdiği tecrübesi, bir de mektebi Mülkiyeli olma hali eklenince, farklı bir yönetici hali ile Gebze Kaymakamımız Mehmet ARSLAN önümüze çıkıyor.

Biz EĞİTİM-SEN’liler yıllardır baskı, hukuksuzluk, keyfi tutumlara maruz kalıyoruz. Böyle bir dönemde, hukuk, adalet, yargı birer araç haline getirilip, adaletsizliğin kendisi olmuştur. Gebze kaymakamımız Mehmet ARSLAN bey ise inceleyip, sorunu olan herkesi ayrımsız bir şekilde dinlemesi, dürüstlük, tarafsızlık, saygınlık ve güven kamu malları ve kullanım ilkelerini herkese hatırlatan, kendi çıkarı ve politik angajmanlara göre kamuda hareket etmeyen, bir cumhuriyet bürokratı.

Kendisini çok yönlü yetiştirmiş, insani yanı çok güçlü, sorunu olan herkesi bir sabırla dinleyen, çözüm üretmeye çalışan, mütevazi ve çalışkan… Ülkesine karşı ahlaki ve vicdani sorumluluğu olan bir bürokrat.  

Kendisi Gebze için büyük şans oldu. Bizler gibi, kamu kurumlarının içerisinde, kamusal hizmet veren, kamu emekçilerinin, kurumlarına olan inancı ve güveninin devam etmesini sağlamıştır. Aslında çok hüzünlü ve üzgünüz. Bir kuşak olarak ortaya çıkan bir yönetici grubun, son temsilcilerinden birisi de mesleği bırakıyor. Kaymakamımız Gebze’de kaldığı süre içerisinde yaşam biçimi, mütevazi eşit davranması, hukuk çerçevesinde hareket etmesi, kültüre, sanata önem vermesi, öğretmenleri sevmesi, onun bizim kalbimizi kazanmasının gerekçeleridir.

Sayın kaymakamımız yolunuz açık olsun… Uzun yıllar sağlıklı, üretken, mutlu emeklilik günleri diliyoruz.

Bu yazı toplam 108 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi