HÜSEYİN CEBE’Yİ UNUTMADIK

HÜSEYİN CEBE’Yİ UNUTMADIK

“KESK Nereden Nereye” adlı yazımın devamını haftaya yazacağım. Çünkü Hüseyin CEBE’nin ölüm yıl dönümü ile ilgili fikir ve duygularımı paylaşmak istiyorum. Hüseyin CEBE öleli dile kolay on yıl oldu.

Süreyya yalçın İlkokulu’nda insanlık dışı bir uygulama yaşandı. Devrimci bir öğretmen okul içinde, öğrencilerinin gözleri ününde katledildi. Bu olay karşısında devletin tüm kurumları sessizliğini korudu. Bırakın Türkiye’yi, Kocaeli’nde Eğitim-Sen’li  öğretmenler dışındakiler bu olaya sessiz kaldı. Sessiz kalan öğretmenlerin hiç biri kendini Hüseyin’in ailesinin, arkadaşlarının yerine koyup düşünme hallerine sahip olduklarını düşünmüyorum. Düşünmeyi bırakın bu insanlık dışı olaya seyirci kaldılar. Eğitim emekçilerinin büyük kesimi bu olay karşısında, gerçeğe ve doğruya karşı, kendi kendini kandırma, eylemsiz kalma, olanı kabul etme hali yaşadılar. Hannah ARENT bize şunu söylüyor. Kötülüğü gerçekleştiren şeytani ve canavar ruhlar değil; sıradan insanlardır. İçinde yaşadığımız dünyanın insani sorunlarına ve felaketlerine karşı duyarsız kaldığımızda, hiçbir şey yapmadığımızda da kötü oluyoruz.

Hüseyin CEBE fakir bir öğretmendi. Kendini yetiştirmiş bir kişiydi. Çok okurdu. Bağlama çalardı. Halk türkülerine ve deyişlere düşkündü. Garibandı. İnatçıydı. Fakirden ve halktan yanaydı. Öğrencilerini çok severdi. Öğretmenliğini hakkıyla yaptı. Aynı zamanda örgütlü bir öğretmendi. Eğitim-Sen’in mücadeleci öğretmenlerinden biriydi.

Bizler Eğitim-Sen Gebze Şubesi olarak, her yıl Hüseyin CEBE anması yaptık. Ailesi, öğretmen arkadaşları, velileri ve öğrencileri inatla bu anmaya her yıl katılıyorlar. Hüseyin CEBE’yi unutturmayacağız. Eğitim-Sen’in ilk günden beri taleplerinden biri de Süreyya Yalçın İlkokulu’nda uygun bir yere Hüseyin CEBE’nin adının verilmesiydi. 10 yıl oldu, bu talebimiz hala gerçekleşmedi. Ayrıca arkadaşımız görevinin başındayken katledilmişti. Hüseyin CEBE anması toplumsal bir bellek oluşturma, gerçeklerin çarpıtılmasının önüne geçme anlamında da bizim için bir mücadele etme biçimidir. Bu yılki anma 2 Nisan Pazar günü Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nde gerçekleşecek. Ana konusu toplumda korku ve kaygıya karşı ne yapacağız? olacak. Elbette Hüseyin CEBE üzerinden konuşacağız. Hüseyin CEBE’yi unutmadık, unutturmayacağız. Böyle düşünen tüm dostlarla bir arada olmak dileğiyle. Herkesi bekliyoruz. Selam ve saygıyla.

Bu yazı toplam 129 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi