Dilek ALP

Dilek ALP

TÜRKİYE’NİN 2024 NOBEL ÖDÜLLERİ

TÜRKİYE’NİN 2024 NOBEL ÖDÜLLERİ

Bu sene 7. nin gerçekleşeceği Uluslarası Özkan Mert Ödülleri’ni kazananlar belli oldu.

Çağdaş dünyada kabul gören ve farklılıklara tahammülü ifade eden ”tolerans" ve ”hoşgörü" kavramlarının çok kıymetli olduğu bu yüzyılda, insanlığa ve ülkemize örnek olacak katkıların takdir edildiği, 2015 yılından itibaren Türkiye'nin Nobel Barış Ödülleri olarak kabul edilen, UNESCO ve TC. Kültür BakanlığınınYaşayan İnsan Hazineleri” kriterlerine göre yapılan değerlendirmeler sonucunda “VII. Uluslararası Özkan Mert Onur Ödülleri” sahiplerini buldu.

1.png

Dünyanın ilk Hoşgörü Kararı olan Gallerius’un Tolerans ve Hoşgörü Kararının 1713 yıl önce topraklarımızda açıklanması ile birlikte, Dünya Barış Günü anısına, VII.Uluslararası Özkan Mert Onur Ödülleri; Artshop Yayıncılık, Fikirtepe Lions Kulübü, Fikirtepe SanataEvet Branch Lions Kulübü, Nicomedia Akademi Derneği ve Uluslararası Özkan Mert Ödülleri Seçici Kurulu tarafından belirlenmiştir.

Ödül töreni 26 Ekim 2024, Cumartesi günü, Saat: 14.00 de, Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvar Binası, Emekyemez, Şişhane Sk. No:17, 34420 Beyoğlu/İstanbul da gerçekleştirilecektir.

ŞİİR ONUR ÖDÜLLERİ : Lena KÖSTER (İsveç)
Claudia PİCCİNNO (İtalya)
Snezana Miladinoviç LEKAN (Sırbistan)
Oğuzhan AKAY (Türkiye)

EDEBİYAT ONUR ÖDÜLLERİ : Milica LİLİC (Sırbistan)
Zeynep ALİYE (Türkiye)
Hayrettin GEÇKİN (Türkiye)

ÇEVİRİ ONUR ÖDÜLÜ : Doç. Dr. Olcay ÖZTUNALI (Türkiye)

BİLİM ONUR ÖDÜLÜ : Prof. Dr. Evrim ÖLÇER (Türkiye)

TİYATRO ONUR ÖDÜLÜ : Dilek TÜRKER (Türkiye)

GÖRSEL SANATLAR ONUR ÖDÜLÜ : Fevzi KARAKOÇ (Türkiye)

GASTRONOMİ ONUR ÖDÜLÜ : Chef Paul METAY (Fransa)

BARIŞ ONUR ÖDÜLÜ : Em. Büyükelçi Istvan SZABO (Macaristan)

KÜLTÜREL MİRAS ONUR ÖDÜLÜ : Dr. Anna Maria BEYLUNİOĞLU
Nehna Platformu (Türkiye)

SANEM MERT GENÇLİK ONUR ÖDÜLÜ : Violinist Almila ŞERBETÇİ (Türkiye)

ÖZEL ÖDÜL : Osman ÖZTÜRK (Türkiye)
İstanbul Kültür Sanat Derneği

Onursal Başkanı

1725803283667911.jpg

* Ödüllerin belirlenmesi, UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazineleri" kriterleri göz önüne alınarak gerçekleştirilmiştir. Bu kriterler: Toplumda becerisini en az 20 yıldır icra ediyor olması, bilgi ve becerisini uygulamadaki üstünlüğü, konusunda bilgili oluşu, kişinin yaptığı işe kendini adamışlığı, kişinin bilgi ve becerilerini geliştirme yeteneği, becerisinin toplumla buluşmasını sağlayacak yenilikler içermesi, gönüllülük, kişinin bilgi ve becerilerini topluma bırakabiliyor olma becerisi, bilgisinin ve becerisinin görünür olmasıdır.

NOT: 04 Aralık 2020 tarihinden itibaren kesintisiz her Cuma günü yazdığım köşe yazılarımın 200. ni bugün de sizlerle paylaştığım için mutluyum. Bu yazıların içerisinde ‘Kent Yazıları Serisi’ çok değerli bir arşiv oluşturdu. Çok yakında yeni bir yazı dizisi ile birlikte zenginleşeceğiz. Maalesef gazete okumayanların çoğunlukta olduğu günümüzde, her hafta yüzlerce (yaklaşık 2000-2500) vefalı okuyucumuza kişisel olarak gönülden teşekkür ederim. Nice köşe yazılarına, çoğalarak hep birlikte…

Bu yazı toplam 3554 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Dilek ALP Arşivi