Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

Muzaffer Bıyık, Arif Gülen ve Darıca Futbolu

Muzaffer Bıyık, Arif Gülen ve Darıca Futbolu

Şükrü Karabacak ve Azerbeycan’lı iş adamlarının akçeli işleri Darıca Gençlerbirliği’nin halktan uzaklaşmasına neden olmuştu. Alındı satıldı, şu para, bu para derken herkesin parasıyla rezil olduğu bir dönem yaşandı. 

Geride kalan tahribatlar ağırdı. 

 Karabacak uzun yıllar iyi idare ettiği Darıca Gençlerbirliği ile finali  güzel bitirmedi. Giderken bir çok soru işaretini ve bilinmezlikleri geride bıraktı. 

Uçan kuşa borç, altyapının dağınıklığı, Darıca Nene Hatun stadının senelerdir atıl durumda bırakılması Darıca’daki sportif faaliyetler adına büyük olumsuzluklardı. 

Sadece Darıca Gençlerbirliği A takıma kilitlenen zihniyetler Darıca’lı gençlerin senelerini, geleceğini çaldı. 

Şükrü Karabacak Darıca Gençlerbirliği adı altında bölge iş adamlarından her türlü desteği alıyordu. Sana şunu yazdım bitti dediğine de şahidim. Bir çoğunun Belediye’yle büyük işleri vardı. 

Olayı vermede göreyime getiriyordu! Kulübü satarken en karlı çıkan isimdir Karabacak.

Şükrü Karabacak, Azerbeycan’lı Mağdurov(!) ve bölgenin bazı spor adamlarının üçgenin de çıkmaza giren kulüp sürdürülebilir yapısını kaybetmişti. Satış olayının gerçekleşmesi için kulüp şirketleştirildi. Batan gemiden herkes bir şeyler koparma derdine düşünce  kavgalar büyüdü. Görüşmeler, uzlaşmalar tıkandı. 

Sonuca varılamadı. İyi niyetli olanlarda vardı süreç herkesi bataklığına aldı. 

Tablonun giderek karanlıklaştığı süreçte Arif Gülen devreye girdi. 

Geliş süreci ve gelinen noktada samimiyet odaklı çalışmaların  yapılma gayreti olsa da geçmişin izleri kolay silinecek gibi görünmüyordu. 3.ligde kulüp demek para demek. Güne cebinde 20 bin TL ile başlarsın akşam tesislerden çıkarken cebinde bozuk para bile kalmaz. Gelirlerin olmadığı giderlerin arttığı bir süreçteyiz. Kulüpleri yönetme heyecanı, dağlar gibi biriken sorunlarla bir süre sonra tükeniyor. 

Buna ne psikoloji ne de para dayanıyor. 

Filmin sonunda kimseyi mutlu edemiyorsun. İşin en kötü tarafı da o. Çıkarların bittiği yerde  kavgalar başlıyor. Futbol birazda bu yüzden nankör galiba! 

Darıca küçük ama kültür seviyesi yüksek bir İlçe. 

Halk bilinçli, spor ve siyasetle ilgili yapılmak istenen fotoğrafı iyi okuyor. Orta da iyi niyetin olduğu her oluşum az veya çok destek görür. 

Arif Gülen’li Darıca Gençlerbirliği bir şablon oturtmaya çalışıyor. Bunun zorluklarıyla karşılaşıyor. Sürekli bir şekilde Belediye desteği olmadan şu iş ortamında bu işi götürmek imkansız seviyelere geldi. Düşünceler çok iyi ancak icraat için güçlü ekonomi şart.

Gülen;  altyapıyı, Özgür Demirtaş, Sinan Ezdi  ve Özer Özcan gibi doğru isimlere emanet etti. Göreve geldiği süre içinde verdiği en doğru karar buydu. Darıca Gençlerbirliği üretmek zorunda. Türk futbolu üretmek zorunda. 

Altyapıdaki antrenörlerin maaşlarını Darıca Belediyesi’nin verecek olması süreklilik, üretim, yüksek konsantrasyon adına son derece önemli. 

Tesis çalışanlarının maaşları Belediye tarafından ödendiği söyleniyor. Darıca Gençlerbirliği şahıs şirketidir Belediye’nin destek vermesi yasal değildir eleştirileri yapanlar var. Memlekette resmî kurumlarda yasal olmayan o kadar işler varki, Darıca Gençlerbirliği bu bölgeyi temsil ediyor.  Spora ve gençliğe hizmet varsa desteğin şekli şemali hiç önemli değil. 

3 yıl önce 300-400 bin TL para alan futbolcular vardı. Milyonlar hiç oldu gitti. Aldığı 2-3 bin TL ile evini geçindiren, çocuğunu okutan çalışanlara verilen paralar helali hoş olsun.  

Şahıs şirketi değilde ne olursa olsun, Altyapı hocalarına, verilen destek bu bölgenin gençlerine ve geleceğine verilen destektir. Gençler sokakta, tablette başı boş durumda. Hedefsiz amaçsız. Onlar hepimizin gençleri, onlara karşı büyük sorumluluklarımız var. Daha çok destek verilsin.  

Özgür Demirtaş ve diğer antrenörler 2 yıl sonra Darıca Gençlerbirliği’ni futbolcu üreten bir fabrikaya dönüştürür. Parasal sorunların olmadığı yerde sağlıklı üretimler olur.

Buraya odaklanırken Amatör futbolda unutulmasın. Sus payı değilde gerçek anlamda sahiplenilsin. Oradaki gençlerde Darıca Belediyesi’nin ve  abi konumunda olan olan Darıca Gençlerbirliği’nin de gençleridir.  Darıca Nene Hatun stadının durumu içler acısıdır. Bu stat Darıca İlçesine Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın vizyonuna yakışmıyor. Işıklandırması yetersiz. Kulüp odaları iyi değil. Zemin betona dönüşmüş. O sahada futbol oynamak sağlıksız. Amatör kulüpler bitme noktasına geldi. Kulüpler yönetici bulamıyor. Zor şartlarda  kulüplerde antrenörlük yapanlarda ev  geçindiriyor, bir yeri yaparken bir yer unutulmasın. Darıca Gençlerbirliği’ne çok ver ama amatörleri de sahiplen. Büyüklük herkesi kucaklamaktır. Saygılarımla... 

Bu yazı toplam 15832 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi