Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

Kazanan futbol olsun

Kazanan futbol olsun

Çarşamba günü oynanacak olan Hidropaks Tayfunspor - Diliskelesipor maçı artık bir derbiye dönüştü.  İki takım arasında bir rekabet oluşurken son maçta futbolun birleştirici ruhuna hiç yakışmayan olaylar tribünlere taşınmış, çok kötü görüntüler ortaya çıkmıştı. Ben kendi adıma Bedrettin Şimşek'in İbrahim Babur'un Teknik sorumluluk yaptığı takımların bu tarz olaylarla anılmasını doğru bulmuyorum. Bu iki isimde yükselen değer, kadro mühendislikleriyle, oyun akıllarıyla, taktikleriyle, spor kamuoyuna verecekleri doğru mesajlarla anılmalılar. Herkesin gittiği yoldan gitmemeliler. Günü kurtarmayı asla düşünmemeliler. Ben iki isminde iyi yerlerde olmasını bekliyorum. 
Tayfunspor Gebze'nin en köklü kulübüdür. Bir çok spor adamının Tayfunspor'dan yolu geçmiştir. Maruf Işıkdağ gibi bir değer tarafından sahiplenildi. Uzun zamandır  Gebze'yi başarıyla temsil ediyorlar. Gebze yerel yönetiminden ve  spor kamuoyundan hakettiği değeri ve desteği görmüyorlar. Diliskelesispor'da istikrardan yana bir yönetim şekliyle yönetiliyor. Parasal konularda verilen sözlerin tutulduğu bir ekipler. Bu anlamda spor kamuoyuna güvenilir bir yönetim şekli sundular. Emek veriyorlar ve emeklerinin karşılığını almak istiyorlar. Bunu  daha akılcı bir politikayla yapabilirlerse, kurumsal bir yapıyı dönüşebilirlerse İskele daha iyi yerlede olabilir. 


Bu iki takımda İzmit'e gittiğinde gerek hakemler tarafından haksızlığa uğruyor, gerekse tribünler tarafından deplasman baskısını derinden yaşıyor. 
17 yıldır Kocaeli amatör futbolunu takip ederim Kocaeli takımları her türlü baskıyı lobiyi kullanıyor, ihtiyaç anında birbirlerine de güzellikler yapıyor.  Gebze bölgesi takımları buna Dilovası bölgeside dahil suni bir kavganın, çekişmenin ve çekememezliğin içinde yıllarını, paralarını harcıyorlar ve hikayenin sonunda kimse mutlu olmuyor. Böyle gelmiş böyle gitmesin. Biraraya gelmek sohbet etmek, spor kamuoyuna güzel mesajlar vermek, sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu herkese göstermek, güzel futbol izletmek iz bırakanlar arasında yer almak daha doğru olur. Sıradan bir döngünün içinde dönmektense farkındalık yaratmak özellikle Başkanların ve Teknik kadronun vereceği mesajlar ve samimi yaklaşımlar Tayfunspor - Diliskelesispor maçını maç başından maç sonuna kadar güzel ve örnek bir noktaya taşımalı. Bir spor adamı olarak; son dönemlerde çok beğendim iki antrenör olan Diliskelesipor Teknik Sorumlusu Bedrettin Şimşek ve Hidropaks Tayfunspor Teknik Sorumlusu İbrahim Babur'un maça dair oyun akıllarını gözlemlemek, taktiklerini, hamlelerini ve oyuncuların ortaya koyacağı güzel futbolu görmek isterim. 
Maça Zafer Pesen'in atanması son derece isabetli olmuş. Bu tarz maçların tansiyonunu iyi ayarlar, futbolcularla iletişimi iyidir. Dengeyi iyi kurar ve gördüğünü çalacağını iki takıma da hissettirir. Bu maçta herkesin birbirine yardımcı olması gerekiyor. Takımların ve hakemlerin  futbol şansı yanında olsun. Güzel futbolu konuşacağımız bir 90 dakika izleyelim. Bu çarşamba akşamı Gebze Alaettin Kurt stadında 19.00 da oynanacak olan maçta iki takıma da  başarılar dilerim. Kazanan futbol, kazanan dostluk olsun.

Bu yazı toplam 35041 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi