Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

Sporun güzellikleri

Sporun güzellikleri

İnsanlar samimiyet gördüğü bir yapıyı karşılık beklemeden destekliyor. 
Bunu son zamanlarda yaşayarak yakından hissediyoruz. Son 1 ayda bölgemizde spor adına çok güzel gelişmeler oluyor. İnsanların sportif açıdan birlik beraberlik duygusu eskiye göre artarak devam ediyor. Yerel yöneticiler, şube müdürleri sportif faaliyetlere daha çok önem veriyor. Herkes çalışıyor, gayret ediyor. 
Pandemiyle birlikte duran futbol insanlarda özlem duygusunu  arttırdı. 
Gebze Belediyesi yıllar sonra Gebzespor'u gündeminin ilk sıralarına aldı. Amatör kulüplere destek verdi.  Bunun niteliğini çok aramaya gerek olmadığını düşünüyorum.  Bir adım atıldı ve bunun devamının artarak gelmesi önemli. Birazda amatör kulüp yöneticilerinin samimi gayreti yaklaşımları da önemli.  Ne verirsen onu alırsın. Hayat biraz da böyledir.

Gebze'liler dışarıda inanılmaz değer görüyor. Buna da görerek yaşayarak Ankara'da şahit oldum. Türkiye Amatör spor kulüpleri seçiminde Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın'a Türkiye genelinde gösterilen ilgi, sevgi ve saygının boyutu gurur verici noktalardaydı. Güçlü bir yapıyı yönetmenin zorlukları vardır. Eleştiriler bu işlerin birer parçasıdır. Zaman zaman insanın özeleştiri yapmasını sağlar. 

Şunu iyi değerlendirmek gerek; Son 15 yıl içinde Gebze'de aralıksız spora hizmet eden, projeler üreten, spor tesisi, binası yapan, spor kulüplerinin yanında olan kim var? varsa böyle bir isim yoruma eklemenizi rica ediyorum.  Herkes alacağını alıp ilk zorlukta  çekip gidiyor!
Beylikbağıspor Camiası....
Beylikbağıspor artık bir futbol kulübü değil güçlü bir camia oldu.  Gazeteciliğe başladığım yıllarda ilk olarak Kadir Cebeci ile tanıştım. Beylikbağıspor'a gençliğini verdi desek yanlış olmaz. Bugüne  dek Beylikbağıspor'u yakından takip ettim, görev yaptım. Çeşitli projeler ürettik. Medya anlamında en çok gündemde olan, konuşulan ve marka değeri en yüksek kulüp oldu. Bu nokta da elimden gelen desteği verdim.   Mahallemin takımı olmasından dolayı aidiyet duygum hiç bitmedi. Hala devam eden çok güzel dostluklar, abiler, kardeşler  edindik. Dün Beylikbağıspor Başkanı Ümit Fatih Yalsız'la Beylikbağı Karadeniz'le oynadıkları maçları izledim.  Kurumsal  yapının ayak seslerini gözlemledim.  İyi niyetin olduğu yerde güzellikler olur. Taraftarıyla bütünleşen bir takım, kurumsal anlayışla yönetilen bir kulüp var. Başkan Fatih Yalsız vizyoner kimliği ile hedef büyüttü. Güzel işler yapıyor. Bölgesel amatör ligde mücadele eden takımları gördükçe Beylikbağıspor'un en az bu liglerde olması gerektiğini düşünüyorum. Doğru yapılanmayla buralar hatta 3.lig bile  Beylikbağıspor'a uzak olarak görülmemeli. 
Kod adı: Yeşil... 
Beylikbağıspor -  Beylikbağı Karadenizspor maçında karşılaşmaya Beylikbağıspor'un golcüsü Tugay Yeşil damga vurdu. Golcü futbolcu takımı 2-1 gerideyken son 15 dakikalık bölümde  kalite kokan 2 kritik gol atarak takımına hayat verdi.  Son dönemlerde bölge futboluna önemli katkılar sunan Darıcaspor Tugay Yeşil başta olmak üzere bir kaç sporcularını vizyonu olan kulüplere vererek gençlerin önünü açması takdir edilesi. 

Tüm Türkiye'de faaliyet gösteren Altınordu Futbol okullarının en iyi proje takımlarının katıldığı Felsefe kardeşliği turnuvasında Darıca Kale Bayramoğluspor U11 takımı 32 takımın mücadele ettiği turnuva da şampiyon olarak bize büyük bir gurur yaşatmıştı. Bu toprakların çocuklarına inandığımızda neler başarabileceklerine hep birlikte şahit olduk. Çok değerli bir başarı elde ettik. İzmir'de Darıca seslerini zirveye çıkardık. Henüz 10 yaşındalar eğer bu bölgede idman sahaları bulabilir çalışma fırsatımız olursa aralarından Televizyonda izleyeceğimiz sporcularımızın çıkması fazlasıyla mümkün. 
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın spora ve gençlere bakış açısı takdire şayan. Tesis yapıyor, amatörlere malzeme ve nakdi yardımlarda bulunuyor. Araç desteği veriyor. Tüm bunları gönülden yapıyor. Her zaman yanımızda oluyor. Darıca'yı başarıyla temsil ettiğimiz için bu başarı da onun da payının olduğunu düşünerek verdiği destekler karşılığında bizde ona şampiyonluk kupası ve madalyalarla gidip teşekkür etmek istedik. Başkanın telefonu var arayabilirdim ancak adabına uygun olsun diye randevuyu özel kalem müdürü Mesut bey üzerinden almak istedim.  Yoğunluğundan dolayı dönüş yapmadığını düşündüğüm için bu kez Belediye'nin spor müdürü Özhan beye ulaştım.  Henüz dönüş yapmadılar. Bizim yani hepimizin çocukları 32 tane ilden gelen takımı geride bırakıp Darıca'yı zirveye taşımış. İsmini duyurmuş. Gururla temsil etmiş. 
Belediye başkanlarına ulaşmak özel kalem müdürlerine ulaşmaktan daha kolay. İlçede, ilde veya devletin üst kademelerinde görev yapan liderlerle halkın  önüne  kalkan koyulmamalı. Devleti temsil edenlerin  benzini halktır.  Bizim kisi basit bir konu önemli de değil, ancak ülke genelinde liderlerin iletişim odaklı  çalışma arkadaşlarından kaynaklı ciddi bir iletişim problemi var. En az liderler kadar takım arkadaşları da toplumsal, sosyal konularda çalışmalı gayret ve hassasiyet göstermeli. Çocuklara karşı gösterilen ilgisizliğin tamiri daha zor oluyor. 

Bölgenin geleceği Mehmet Yılmaz ( Şifo)
Çalışkan, araçtırmacı, öğrenmeye bilgi edinmeye açık, iletişimi, Türkçesi düzgün, egosuz, dürüst, bilgili,hedefleri olan bir Teknik adam geliyor. 
Mehmet Yılmaz( ŞİFO)...
Kariyerine çok doğru yerden başladı. Merdivenleri adım adım çıkması, deneyim kazanarak sabır göstererek  ilerlemesi onun için doğru olandır diye düşünüyorum. Başarılı olacağına, iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Ona ve takımına başarılar diliyorum. Martıspor paraya karşı emeğin savaşını sergiliyor.

Bu yazı toplam 15834 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi