Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

KONFEDERASYON GERÇEKLERİ

KONFEDERASYON GERÇEKLERİ

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 18.Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleşti.

 

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak 33 kişilik bir ekiple Genel Kurula katılım sağlandı. Türkiye genelinden 662 delege kongre salonunu doldurdu.

Kocaeli kafilesi cumartesi günü sabahın erken saatlerinde yola çıkarken KASKF yöneticisi Selçuk Baysal’ın ev sahipliğinde kahvaltı yaptı.

KASKF yönetim kurulu üyeleri yolculuk ve Genel kurul boyunca  delegeleriyle yakından ilgilendi. Güle oynaya gidip gelindi. Hiçbir şeyin görüldüğü gibi olmadığını çok gördüm ancak Türkiye  Amatör Spor Kulüpleri  Konfederasyonun yapısının bu denli dağınık, gergin, ekip ruhundan uzak, iletişime kapalı, yönetildiğini tahmin etmezdim.

 

20 yıldır sporun içindeyim bir çok ortam, bir çok insan ve yapıyı yakından tanıma fırsatım oldu.

Süper lig başta olmak üzere bir çok takımın Genel kurullarına katıldım tecrübeler edindim ancak Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Genel Kurulu kadar içi tamamıyla boş bir Genel kurul görmedim. Otele girmeyle birlikte gergin bir ortam Türkiye’nin bir çok ilinden gelen delegelerin üzerine bir çığ gibi çöktü. Amatör futbolun ruhunda gönüllük esası ve birleştiricilik vardır. Türkiye’de kazandıran gergin siyaset ikliminin bir benzerini de bu genel kurulda yaşadık. Divan heyeti ve Ali Düşmez gergindi. Bu bir plan gibiydi. Programın başlangıcı, sunumu, faaliyet raporu vasatın altındaydı ve  samimiyetten inanılmaz uzaktı. Her şey oldu bittiye getirildi.

 

Delegeler somut projelerden çok,  devlet büyüklerine iltifatları dinledi. Tam 1 saat Ankara ASKF’nin ihraç metni okundu. Ya sorunlar? Dile getirilmedi, kimse konuşturulmadı.

 

Genel kurul amacının dışına çıktı.  Şunu net olarak bir kez daha gördüm bu ülkede liyakatın, vizyonun, kalitenin, çalışkanlığın  çok fazla bir hükmü yok. Amatör futbolun ruhundan uzak, birleştirici dil yerine ben buranın paşasıyım, ben ne dersem o olur mantığı amatör futbola hizmet eden Ankara delegelerinin şehirlerine memnunsuz dönmelerine neden oldu.

 

Genel Kurulda delegelere verilen kitapçıkta Konfederasyonun bütçesini gelir gider tablosunu gördükten sonra pes dedim.  İnanılmaz bir bütçe, inanılmaz  bir israf var. Milyonlar dönüyor. Pastanın büyük bir bölümü en tepede eritiliyor. Masa başında alınan maaşlar minimum 15- 20 bin TL.

Kim böyle bir yapıyı bırakmak ister?

 Kimin cebinden çıkıyor bu paralar?

Şehirler arası seyahat, toplantı veya benzeri şeylerde görevli kişiye sadece o gün için asgari ücret ödeniyor. Bizim bildiğimiz amatör gönül işidir. Götür işi değildir. 

Kocaeli ASKF,  Antalya’nın en lüks otellerinde 5 kez başkanlar kurulu toplantısı düzenledi. Futbolun paydaşlarından oluşan 600 kişiyi 3 gün ağırladı. Profesyonel  sunumlar yaptı. Bunları yapmaya vizyon lazımdı. O ortamları yaşamış biri olarak Ankara’da 2 saat amatör futbolun emekçilerini ağırlamayı bir  lütuf gibi anlatmak bizim amatör sporlara bakış açımızın çok uzağında şeyler. 

 

Genel kurul atmosferinde gözlemlediğim kadarıyla ağırlıklı olarak mevcut gidişattan memnuniyetsizlik vardı.  Biri  bir fitil ateşlese arkasından gidecek yüzlerce delege hazır bekliyordu.

 

 

Konfederasyonun mevcut yapısına  Kocaeli penceresinden baktığımda KASKF olarak kaliteli yönetici kadrosuyla  vizyonuyla, ekip ruhuyla, iletişimiyle Türkiye’nin en güçlü Amatör Spor Kulüpler Federasyonu olduğumuzu gördüm. Türkiye’nin bir çok ASKF yönetimi tarafından saygıyla karşılandık. Murat Aydın’a ve Kocaeli’ye beklediğimin çok üzerinde saygı ve güven duygusu oluşmuş.

  Bunlar gelecek adına umut verici kazanımlar.  Geleceğin güçlü şekillenmesi için daha güçlü bir yapılanmanın etrafı cesaret ve kararlılıkla doldurulmalı. O güç  fazlasıyla var.

Bu yazı toplam 16472 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi