Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

Gebzespor Ayıbımızdır!

Gebzespor Ayıbımızdır!

Lafa gelince Gebzespor yarım asırdan fazla çınar. 
Kentin lokomotif kulübü. Marka değeri. Böyle bir kulüp son 7 yılın 6 yılını Bölgesel amatör ligde geçirdi. Son 2 yılda hiçbir faaliyetin içinde yer almadı. 
1 yıldır Bölgesel amatör lig başlamıyor diye isyan eden, transfer yapan, 3 kez toplanan Gebzespor 25  kişilik futbol takımı yapıp 2 ay çalıştıktan  sonra lige katılmama kararı aldı. Bu kararı da futboldan hiç anlamadığı ve kulübe yeterince destek vermediği söylenenen Gebze  Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün aldığı söylendi.
Kimse de Gebzespor gibi camia takımı nasıl lige katılmaz demedi. İyi takım kuramadık, hazır değiliz gibi sözler paylaşıldı. Geçiştirildi. Kullar, Karamürsel, Hereke nasıl lige katıldı? Neresinden bakarsan bak çok yanlış! Gebzespor vasata alıştırıldı, sıradanlaştı. En kötüsü kimsenin umurunda olmaması. Bugün bir kısım tarafından eleştirilen, karşılaştırılan Kocaelispor’la 2014 sezonunda BAL liginde  karşılaştık. Onlar hatalarından ders alarak üzerine koyarak süper ligin eşiğine geldi. Bir kültürleri var. Biz aynı yerimizde sayıyoruz. Muhtemelen bu kafayla gidersek bir daha resmî bir maçta karşılaşmamız çok zor. Üstelik bir ligimiz bile yok. Kent sessiz umursuz, yerel yönetim sus pus. İnsanlar Gebzespor’un yanına yaklaşmaktan korkuyor. Bunun parayla hiçbir ilgisi yok. Camianın bozuk yapısı, yerel idarenin umursamaz tavrı öncülük yapmaması bu noktaya gelişin başlıca nedenleri! 
Siyasilerin de bir oy kaygısı yok. Kocaelispor’un İzmit merkezli taraftarları 2019 seçimlerinde Kocaelispor’a sahip çıkılmadığı için CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’e tepki oyu verdi İzmit Belediye başkanı yaptı. Gebze’de Gebzespor’a destek verilmediği için Ak Partiye oy vermeyecek kişi 10 kişiyi geçmez. 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a şöyle bir soru sorulmuştu; “ Kocaelispor’a tam destek verirken diğer ilçe takımlarına destek verecek misiniz? 
Oda şöyle demişti; “ evet ben Kocaelispor’un her konuda yanındayım. İlçe takımlarını da ilçe Belediye başkanlarına emanet ediyorum” şeklinde cevap vermişti. Gebzespor’u futboldan hiç anlamayan birine emanet ettiniz ve takım lige katılmadı sayın Başkan. En azından güçlü bir yönetim oluşturmak için çalışma yapmak “ iki dudağınızın arasında” Bu şehirde Gebzespor’un da hakkı var. Bu şartlarda Gebzespor’un  çıkışa geçmesi pek mümkün görünmüyor. Güçlü bir yönetim oluşturarak en az 2.ligde olmalı söylemlerinizin altını da doldurmuş olursunuz. 

Gebze Masterlar Gebzespor’dan daha çok konuşuluyor. Daha aktif, daha birleştirici bir yapı içinde idare ediliyor. 
Üstelik Belediye desteği de almıyorlar! Bir kaç gönüllü iş insanın desteğiyle hem eğleniyor. Hem Gebze’yi başarıyla temsil ederek örnek oluyorlar. Gebze’yi Gebze dışında temsil etmekse en güzel onlar temsil ediyor. Ortamlarını bizzat yaşamasakta fotoğraflara güzel şeyler yansıyor. Takdir ediyorum. 

Gebzespor’un içinde bulunduğu durum Gebze’yi yönetenlerin ayıbıdır. Gebzespor sayesinde isim yapıp makam, mevki para sahibi olup bugün sessiz kalanların ayıbıdır. Gebzespor’a sahip çıkan başarıya ulaştıranlara vefasızlık yapanların ayıbıdır. Bir suçlu aranacaksa eleştiriler buralardan  başlamalı. 
Konuşsan tesiri yok. Sussan gönül razı değil ya...!

Bu yazı toplam 18765 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi