Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

KOCAELİSPOR'U BEKLEYEN TEHLİKE !

KOCAELİSPOR'U BEKLEYEN TEHLİKE !

Kocaelispor yakın geçmişte en dibi görmüş bir camia. 
Amatör ligler, transfer yasakları, çaresizlikler derken Tahir Büyükakın önderliğinde başlatılan yeniden doğuş mücadelesi kısa sürede meyvelerini verdi.  Adını 2.lig play-off finaline yazdıran Kocaelispor son 90 dakika yada 120 dakikayı üstün kapatırsa 1.lige yükselecek. Rakip Sakaryaspor. Şimdiden heyecanlandıran bir eşleşme. 2 takımda 1.lige alınsın söylemleri dolaşıyor. Kulağa çok hoş geliyor. Kim çıkamasa yazık olur. Camia takımları değerlidir. Süper lig onların özlemini çekiyor. Şirket takımları olacağına Kocaelispor, Sakaryaspor gibi halkın takımları olsun ligde.  Bunun için doğru ve akılcı planlama gerekiyor. Kocaelispor doğru planlamalar yaptı. Tahir Büyükakın sahip çıktı. Başkan Engin Koyun birleştirici, uzlaştırıcı ve sorun çözen bir kimlik ortaya koydu.Başkan vekili  Harun Kaya Türkiye genelinde bir çok önemli isimlerle diyalogları olan iş çözen Avukat ve  spor hukukçusu. Kocaelispor için önemli işlere imza attı. Abdülkadir Yılmaz'da bir o kadar önemli bir isim. Yoklukta da vardı, şimdi de var. Kocaelispor için yüreğini ortaya koyanlardan. Melih Oral , Bekir Halefler, Mehmet Yaşar, Önder Karakaşlar  yönetimsel takım ruhunun en önemli parçaları.  Birbirleriyle çok uyumlular. Çok emek verdiler.   Kocaelispor çok iyi bir yönetime sahip. İşi bilenler, sorun çözenler, heyecanlı olanlar bugün hedefe ulaşmasa seneye ulaşır. Kocaelispor yönetim istikrarını asla bozmamalı. İnanmış birbirini seven takımın başarısına odaklanmış çok iyi niyetli bir topluluk var. Başarı kaçınılmaz. Kocaelispor camiası bu yapıya sonuna kadar inanmalı. 
Hekimoğlu maçına iyi hazırlanmış, iyi konsantre olmuş bir takım vardı sahada. Özellikle ilk yarıda final biletini alabilirdi takım. Benhur net goller kaçırdı. İkinci yarıda Hekimoğlu doğal olarak yüklenirken Kocaelispor'un ön bölgede pres yapmaması Hekimoğlu'nun rahat çıkmasını sağladı. Batuhan Karadeniz farkıyla durum bir anda 2-1 oldu. Neyseki Kocaelispor'un imdadına Hekimoğlu Teknik Direktörü Bayram Toysal yetişti. İlerde top tutan, mücadele eden, goller atan maçın yıldızı Batuhan Karadeniz'i son 15 dakika da oyundan aldı.  Teknik direktöleri anlamak çok zor.  Herşey çok iyi giderken  3'ü bulup rahatlamak yerine en iyi oyuncusunu oyundan alıp skoru koruma istediği aslında Türk Direktörlüğünün gelişmemesinin özeti.  Batuhan gibi oyuncular oyundan çıkmaz. Son bölümlerde Kocaelispor demorlize olabilirdi ancak kenar yönetimi ve futbolcular inancını kaybetmeden mücadelesini sürdürdü. İstediğini aldı. 
 İşin ilginç taraflarından biri Kocaelispor ile Hekimoğlu Trabzon bu sezon 4 kez karşılaşmış 4 maçta beraberlikle sonuçlanmış. Deplasman gol averajıyla Kocaelispor finale çıkan taraf oldu.
Kocaelispor'u final maçında bekleyen bekleyen tehlike takımın koşu mesafesinin düşük olması. Hücum pres yapmaması. Ön bölge oyuncularının  koşmaması rakibi kovalamaması.  Rakibin rahat çıkmasına  müsade etmesi. Final maçında herkes 2 kişilik koşması gerektiğini, terinin son damlasına kadar mücadele etmeden 1.lig biletinin alınmayacını bilmesi gerekir. Sakaryaspor en az Kocaelispor kadar kaliteli ve 1.ligi isteyen bir  takım. Hekimoğlu'na göre daha akıcı ve sonuca giden futbol oynuyorlar.  Rakibe alan bırakmıyorlar.  İyi de mücadele ediyorlar. Kocaelispor, Sakaryaspor'u geçmek için şimdiye kadar yapmış olduğu; topa sahip olma, koşu mesafeleri, pozisyon üretme ve sonuçlandırma istatistiklerinde sezonun en iyi performansını ortaya koyması gerekiyor.

Bu yazı toplam 21820 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi