Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

ÇOK GÜZEL HAREKET

ÇOK GÜZEL HAREKET

Devleti temsil edenlerin birinci ilkesi çevresine güven vermek olmalı. Görevini layıkıyla yapmalı. İnsana değer vermeli. Mezhep, din, ırk, siyasi görüş ayrımı yapmamalı. Hizmet etmeli. 
Kendisini değişen dünyaya göre yenilemeli geliştirmeli. Toplumun isteklerine cevap vermeli. Sorun çözücü olmalı. 
Bulunduğu yapıyı ileri taşımalı. Vizyoner olmalı, çalışkan olmalı, işini hakkıyla yaparken şeffaflık ilkesinden taviz vermemeli. Gittikten seneler sonra iz bırakan kişi olarak anılmalı ve dahası... 
Geçtiğmiz salı günü bir detay dikkatimi çekti. Darıca'lı amatör kulüpler olarak  Darıca Belediye başkanı Muzaffer Bıyık'tan bir toplantı talebimiz oldu. Başkan Muzaffer Bıyık toplantının Darıca Nene Hatun stadında yeni yapılan spor kompleksinde gerçekleşmesini istedi. Amatör kulüpleri oraya davet etti. Başkan Bıyık'ın girişimleriyle büyük bir alana amatör sporlar için dev bir spor kompleksi inşa ediliyor. Belediye başkanı amatör kulüpleri oraya davet ederken biz burayı daha nasıl güzel yapabiliriz, nasıl kullanışlı yapabiliriz noktasında herkesin fikrini ve önerisini dinledi. Birim müdürlerini ve işin uzmanlarını da oraya getirerek profesyonel  ekip  işine ne kadar  önem verdiğini amatör kulüpleri ve gençleri ne kadar önemsediğini ve sahip çıktığını gösterdi. Bu durum Belediyelerde pekte alışık olmadığımız durumlar. 
Muzaffer Başkan aslında her Belediye başkanının yapması gerekenleri yapıyor ancak o kadar vasat, vizyonsuz Belediye başkanları gördük ve görüyoruz ki onun yaptıkları ve iyi niyeti bir spor adamı olarak beni şaşırtmıyor değil.
Darıca amatör kulüpler olarak şanslıyız. Başkan iyi niyetli gençlere ve spora katkı sunacak her projeyi destekliyor. Taleplere de bir karşılık veriyor.   Bize de burada önemli bir görev düşüyor. 
Başkan zaten hevesli istekli bizde iyi niyetliyiz, yormadan, doğru iletişim dili kullanarak bunaltmadan bölge gençliğine ortak akılla hizmet etmeliyiz. Güzel şeyler oluyor daha da olacak. Darıca emin ellerde, eksik olmayasınız. Ben kendi adıma teşekkürü bir borç biliyorum.  

Sık sık Gebze dışı sehayeti yapan biri olarak gezdiğim illerin sosyal ve sportif faaliyetlerini yakından incelerim. Sorar soruştururum, yerel yönetimlerle ilgili  bilgiler edinir bizim bölgedeki yerel idarecilerle karşılaştırırım. 
Geçtiğimiz hafta  Bolu'da bir turnuvaya katıldık. Bolu Karaçayır spor tesislerinde maçlar oynadık. Bizim çocuklar güzel futbollarını güzel sonuçlarla süsleyerek turnuva birincisi oldu. Mutlu gittik mutlu döndük. Güzel anılar biriktirdik. 
Gebze Bolu'nun genç nüfus ve gelir bakımında kat ve kat üstünde. 6 tane sahayı yanyana yapmışlar. Spor kompleksinin içinde doğal çim saha var, gençler kullanabiliyor, tertemiz odalar, ailerin çayını kahvesini içebildiği cafe, bir çok detay insana hizmet için düşünülmüş. Sadece 5-10 sene değil, 50 yıl sonrası düşünülmüş. Hizmet budur.  Ya Gebze'de neler oluyor? Hiçbir şey olmuyor.  Bu kentte insana, gençlere  değer yok. Bu kentte ne ekmek, ne çay ne su! en çok insan tüketiliyor. 
MURAT AYDIN 
Murat Aydın'ı 2006 yılında Darıca Kalespor yönetiminde yer aldığı dönemlerden tanırım. Girişimci ve hedefleri olan kimliği, doğru iletişim prensipleri ve lider yönetici karakteri onun zirvede kalmasını sağladı. Bir söz vardır;  yetenek sizi zirveye taşır, zirvede kalmanızı sağlayan şey karakterinizdir. Bu anlamda Murat Aydın 14 yıllık KASKF başkanlığı sürecinde ortaya karakter koydu. 
Saymakla bitmeyen yeniliklere imza attı. Amatör kulüplerin hep içinde oldu. Sorun çözme noktasında kişi kulüp ayırmaksızın  özverili hareket etti. 
Bugün büyük bir kitlenin başkanlığını yapıyorsa Türkiye çapında bir hedef için yola çıkmışsa bu yolda sonuna kadar yanında olmak bizim boynumuzun borcudur. 

GÜÇLÜ HAREKET 
Milliyetçi Hareket Partisinin Kocaeli ayaklanması siyaset dünyasında dengeleri değiştirmeye başladı. Taban küsmüs, bir kıvılcım, bir hareket, bir değişim en önemlisi bir hedef bekliyordu. 
Genç olmasına rağmen idelast, girişimci ve kendisini her alanda geliştirmiş lider bir kimliğe sahip olan Avukat Yunus Emre Kurt'un başkanlığında birleştirici ve toparlayıcı bir duruş sergileyen  Milliyetçi Hareket Partisi halka halka büyüyor.  
Gebze bölgesinden Murat Nuri Demirbaş gibi sevilen geniş bir sosyal çevresi olan ismin Başkan yardımcılığı görevine getirilmesi bölge potansiyeli açısında da son derece önemli ve değerliydi. Bu harekete doğru isimlerle doğru zamanda  ihtiyaç vardı. Hareket umutların giderek tükendiği kenara çekilmelerin, saf değiştirmelerin başladığı dönemlerde tam isabet oldu.  Bu kıvılcım toplumda ciddi kesimleri de yanına alarak  büyümeye devam edeceğe benziyor.

Bu yazı toplam 16870 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi