Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

YORGUN OLAN BEDENLER Mİ? BEYİNLER Mİ?

YORGUN OLAN BEDENLER Mİ? BEYİNLER Mİ?

50 yaşında sabahtan akşama kadar odun çekip, tarlada ekin eken arttırdığı 40-50 TL ile köylerden Trabzonspor maçına gelen yorulmak nedir bilmeyen bu insanlara ‘yorgunluk’ ifadesini kullanırken utanın, sıkılın, yüzünüz kızarsın. 

Futbol işinde milyonlar kazanan; 20’lik gençler haftada 1-2 defa maç yapmayı kaldıramıyor, yoruluyor derseniz! Sizin ya ar damarınız çatlamıştır. Yada utanma duygunuzun üzerini de yüzsüzlük kaplamıştır. 

Yorgun olan bedenler değil beyinler.

5 saatlik bir uykuyla bedenin yeniden doğmuş gibi olduğu bir dünyada haftada sadece 90 dakika mücadele etmek, terinin son damlasını akıtmak; inanç ve utanma duygusu olanlar için bir namus kavramı da olmalıdır. 

Tarihinin en iyi Jenerasyonlarında bile kadrosunda mutlaka ‘ bir çuval inciri berbat edecek futbolcuları’ barındırmayı asli bir görev edinen yönetimlerin yaptıkları onlarca doğruyu her sezon mutlaka bir rezaletle tescilletme klasiği Ümraniye maçıyla bu yönetime nasip oldu. 

Batuhan son resmi maçını 2 hafta önce 10 dakika falan oynadı! O neden yoruldu?  koşmadı, hiçbir tepki vermedi, yanından geçene faul bile yapmaktan acizdi. 

Yusuf’un yerine stada yakın bir inşaattan kalası getirip orta sahaya bıraksan Ümraniye ataklarında top kalasa çarpar en azından yön değiştirir fayda sağlardı. 

Nkuweme’nin çizgiden kaçırdığı golün hikayesinde artistlik vardı. Aynısını Sivas maçında yaptı. Topu tavana vurmaya kalkıyor. O pozisyonlarda gözünü kapatıp hareketsiz beklese top çarpıp içeri girecek. 

Biraz topunda canı isteyecek. Rakiplerin topları olmadık yerlerden kaleye girerken Trabzonspor’un kaybettiği maçlarda akıl almaz goller kaçıyor. İnanılmaz hakem hataları yapılıyor. Orada hocalık bir durum kalmıyor. Ünal Karaman’ın oynattığı pas oyunu herkes tarafından takdir ediliyor. 

Gençleşme ve altyapı projesini çok doğru ve güçlü yönetebilmesi için Ümraniyespor ve ligde bazı kırılma maçlarında sonuca gitmesi gereken Trabzonspor hayal kırıklıklarına bir yenisini daha ekledi.

Bunu yaparken ınstagramlarda oldukça hareketli olan futbolcuların saha içinde elleri bellerinde gezmesi futbolun ve futbolcunun nankör olduğuna dair apaçık bir kanıt gibiydi. 

1 milyar borcun nasıl yapıldığını! Bu duruma nasıl geldiğini sorgulamayan çıkarcı zihniyetler!

Her başarısız sonuçta ortaya çıkan eski başkancılar ve adamcılardan daha çirkini yok. Bu camianın size ihtiyacı yok, sizin verdiğiniz zararı Trabzonspor’a ne bu düzen, nede hakemler vermiyor!

Futbol; Yusuf’larla, Abdulkadir’le oluşturulan doğru genç rol modelini;  Batuhan'larla Kamil’lerle rezil edecek kadar saçma bir mecra. Saygılarımla 

Bu yazı toplam 10787 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi