HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Paçozluk hakim…

Paçozluk hakim…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Darıca, Gebze ve Dilovası Belediyeleri’nde son günler torpille işe başlayan haberler gündemde.

 

Torpille belediyelerde işe alımlarla ilgili olarak ilk CHP Darıca İlçe Başkanı Sayın Gökhan Aktaş bu konuyu gündeme getirdi.

 

Ardından CHP Kocaeli İl Başkanı Sayın Harun Özgür Yıldızlı da belediyelerdeki torpille işe alımlarla ilgili açıklamada bulundu.

 

Belediyelerde torpille işe alınan kişilere bakınca hepsinin ortak noktası bir Ak Partili vekilin yakını veya belediyede belediye başkan yardımcısı, birim müdürünün akrabası olduğunu görüyoruz.

 

İşe alınan bu kişilerin işe alınırken ne eğitimlerine ne de bir liyakat falan gözetilmiyor.

 

Belediyelerde torpille işe alımlar olunca ortaya çıkan durum ise tam bir paçozluk.

 

Paçozluk nedir diye soracak olursanız usta gazeteci Sayın Mehmet Tezkan’ın da daha önceden köşesinde yazmış olduğunu Yazar Sayın Alev Alatlı’nın bir tanımı var.

 

Yazar Sayın Alev Alatlı paçozlukla ilgili olarak şöyle der;

 

Liyakatin ölçü olmadığı, sıradanlığın ve kalitesizliğin hüküm sürdüğü bir durumdur paçozluk…

 

Paçoz kendi çıkarları için her yolu mubah sayan, küstah, beş para etmez, sokak kurnazı, zevzek, müptezel, basmakalıp, palavracı, rüküş, hoyrat, içtensiz, pespaye, nekes; terbiyesiz, aşağılık, ahlaksız, kalleş…

 

Topluma musallat olan iblistir paçozluk.

 

Paçozluğun dini, ırkı, sınıfı, cinsiyeti yoktur. Her algıya, anlayışa, topluma, ülkeye yerleşebilir ve hızla yayılma gösterir.”

 

İşini lakıyla yapanları veya hak ederek belediyelerde işe başlayanları tenzih ederim.

 

Ancak bugün başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Darıca, Gebze, Çayırova ve Dilovası Belediyeleri’ne bakın.

 

Bir paçozluk hakim değil mi?

 

Yaşanan bu durum da en çok başta belediye başkanları olmak üzere belediyeye büyük zarar veriyor.

 

Örnek mi?

 

Gebze Belediyesi Başkanı Sayın Zinnur Büyükgöz’ün geçenlerde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında kahvaltının unutulması.

 

Yaşanan bu durumun başka bir açıklaması var mı?

 

Bu yazı toplam 759 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi