HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

AKP’li Recep Kaya’yı endişeli gördüm

AKP’li Recep Kaya’yı endişeli gördüm

Geçtiğimiz cuma gününden itibaren yoğun bir hafta sonu da olunca bazı konular arada unutuluyor.

Ancak öyle bir konu var ki unutulmasını asla istemem.

Geçtiğimiz cuma günü AKP Gebze İlçe Teşkilatı’nın basın toplantısı vardı.

AKP Gebze İlçe SKM’deki basın toplantısına giderken ilçe başkanı ve milletvekili adaylarının ne diyeceğini merak ediyordum.

Kafamda bu düşüncelerle AKP’nin SKM’sinin olduğu yere vardım.

Kapıda tanıdık bir isimle selamlaşıp içeriye geçip toplantı için hazırlanan yere oturup beklemeye başladım.

Toplantı saati gelince AKP Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AKP Kocaeli Milletvekili adayları Veysal Tipioğlu, Sami Çakır ve Ali Günay ile ilçe yöneticileri geldi.

Toplantıda konuşan AKP Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, sahada AKP’nin milletvekili listesinde Gebzeli vekil olmamasıyla ilgili olarak, “Alıştık bunların yalanlarına. Gebze’den seçilebilir yerden 2 tane vekilimiz var. Diğer siyasi partilerin seçilebilir yerden bir tek vekilleri var.”

AKP Gebze SKM’nin yeri ile ilgili olarak da konuşan AKP’li Kaya, “Burası bizim milletvekili aday adayımızın yeri. SKM’memizi aday adaylarımız yapıp bize teslim ettiler. Herhangi bir dedikoduya mahal vermeden en ufak bir tereddüt yok. Dolasıyla biz siyaset yapıyoruz. Siyaset yapan kurumlarda siyasetçiler yer alır. Biz siyaset yapan insanlarla birlikte yok yürüyoruz. Siyaset yapalar mal sahibinin içerisinde SKM’miz var. Ama birileri gibi halen daha kendi görev yaptığı kurumları arka bahçemiz olarak kullanmıyoruz kullanmaya da müsaade etmeyeceğiz. Onu da herkes bilsin diyorum.”

AKP’li Recep Kaya’nın bu kişinin ve kurumun hangi kurum olduğunu sorunca, “Onu sen iyi biliyorsun Hanifi. Söylememe gerek yok. Sen iyi biliyorsun. Bizim SKM’mizin bize ait olduğunu bildiğiniz gibi onları da biliyorsunuz.”

AKP Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya’yı son derece gergin, sinirli ve savunma pozisyonunda gördüm.

Listede Gebze’den kimsenin olmamasıyla ilgili olarak önce “Alıştık bunların yalanlarına.” diyen AKP’li Kaya daha sonra emniyet müdürü Veysal Tipioğlu’nun Gebze kontenjanına dahil olması için müşaade edeceğiz diyor.

Ardından SKM’nin yeri ilgili olarak da kendilerini savunan AKP’li Recep Kaya dedikodu ve tereddüt yok derken aslında SKM’nin yeri ile ilgili olarak konuşulanlardan rahatsız olduğunu ve ne kadar tereddütte olduğunu göstermiş oldu.

Son olarak kurumları arka bahçe gibi kullanan kişileri ve kurumların kimler olduğunu bana soran AKP’li Kaya’ya diyeceğim tek şey partinizin genel başkanınınız cumartesi günü Kocaeli’ne gelmesi nedeniyle zorla götürüp fotoğraf çekme zorunluluğu getirdiğiniz kurumlar ve kişiler olabilir mi?

Bu yazı toplam 2099 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi