HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

“İnadına Sendika İnadına DİSK”

“İnadına Sendika İnadına DİSK”

Son iki gündür DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası’nın iftar programlarına katılıyorum.

Çarşamba akşamı ilk olarak DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi’nin iftar programı vardı.

Gebze Eskihisar’da bulunan Kaptan Köşkü’ndeki iftar programına giderken yolda Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi Başkanı Necmettin Aydın ile hem yaklaşan seçimleri hem de fabrikalardaki örgütlenmeleri ve yaşanan son gelişmeleri konuştuk.

Kaptan Köşkü’ne varınca kısa bir süre sonra Eğitim-İş Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Bülent Metin ve DİSK/Nakliyat-İş Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal geldi.

Erdal Kopal ve Bülent Metin ile ayaküstü sohbet ettikten sonra bir masaya geçip oturduk.

Erdal Kopal Gebze şube başkanı olmasının yanı sıra Nakliyat-İş Genel Sekreteri olması nedeniyle sürekli şehir şehir gezip örgütlenme çalışmaları yapıyor.

Uzun süredir sınırda bulunan illere gittiklerini ifade eden Erdal Kopal sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin ve baskıların ne yazık ki giderek arttığını söyledi.

Erdal Kopal’ın ardından bir sürede Eğitim-İş Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Bülent Metin konuştum.

Bülent Metin, her Ramazan ayında okullarda oruç tutma nedeniyle yaşanan bazı sorunların bu sene sadece bir okulda yaşandığını ifade etti.

İftar saati yaklaştıkça masamıza Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1Nolu Şubesi Başkanı Selçuk Çiftçi ve bazı gazeteciler de gelince sohbet iyice arttı.

Son olarak DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, Genel Mali Sekreteri Ali Gündüz, Genel Eğitim Sekreteri Seyfettin Gülengül de geldi.

Okunan ezanın ve açılan oruçların ardından DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile hem gündeme ilişkin özel açıklamalar aldım hem de biraz kulis yaptık.

İftar programının sonunda ise geleneksel bayramlaşma yapıldı.

Perşembe akşamı ise bu kez DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1Nolu Şubesi’nin iftar programı vardı.

Gebze Şişecam Sosyal Tesisleri’ndeki iftar programına DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar, Genel Mali Sekreteri Ali Gündüz, Genel Eğitim Sekreteri Seyfettin Gülengül, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi Başkanı Necmettin Aydın, sendika yöneticileri ile işyeri temsilcileri geldi.

İftar programı öncesinde ve sonrasında Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1Nolu Şubesi Başkanı Selçuk Çiftçi uzun uzun konuşma imkânı buldum.

İftar programının sonunda yine bayramlaşıldı.

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası’nın iftar programları için başta DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, Genel Mali Sekreteri Ali Gündüz, Genel Eğitim Sekreteri Seyfettin Gülengül ile Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1Nolu Şubesi Başkanı Selçuk Çiftçi ve Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şubesi Başkanı Necmettin Aydın ile tüm sendika yöneticileri ile sendikaya üye işçilerin tümüne teşekkür ederim.

İftar programlarının sonunda hem bir ağızdan atılan sloganlardaki gibi “İnadına Sendika İnadına DİSK” diyorum.

Bu yazı toplam 2573 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi