HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Çalışacak eleman

Çalışacak eleman

14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala meydanlar, sokaklar ve alanlar iyice hareketlendi.

Bu hareketliliğin Ramazan Bayramı’ndan sonra daha da artacağına inanıyorum.

Siyasette hareketlilik devam ederken önceki akşam Gebze Fırıncılar Odası tarafından davet edilen iftar programına katıldım.

Gebze Fırıncılar Odası’nın binasında gerçekleşen iftar programına az sayıda gazeteci katılmıştı.

Okunan ezanla birlikte açılan oruçların ve son derece lezzetli yapılan yemeklerin yenilmesinden sonra gelen çaylarla birlikte Gebze Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Aydemir açıklamalarda bulundu.

Açıklama dediğime bakmayın son derece samimi ve fırıncıların yaşadığı sorunları samimi bir şekilde anlattı Mehmet Aydemir.

Eleman bulamamaktan şikayetçi olduklarını ifade eden Mehmet Aydemir bu nedenle sektörün çok zor durumda olduğunu ifade etti.

Mehmet Aydemir, eleman bulmakta yaşadıkları sorun ve sıkıntıları ilgili mercilere ilettiklerini ve yaşanan sorunun çözüm bulunamaması durumunda ekmek üretimi başta olmak üzere pasta, kek ve diğer ürünlerin üretiminde büyük sorunların yaşanabileceğini belirtti.

Darıca Fırıncılar Derneği Başkanı Ezelettin Kürekçi de yaşanan sorunla ilgili olarak yetkililere çağrıda bulunarak yabancı uyruklu personel çalıştırma konusunda bir dizi düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Her iki isim de her ile ve ilçelere dahi açılan üniversiteler nedeniyle kimsenin bu tür sektörlerde çalışmak istemediğini söyledi.

Fırın sektöründe özellikle usta ve şoför bulma konusunda yetişen yeni isimlerin olmaması nedeniyle ilerleyen süreçte büyük sorunların kapıda olduğunu ifade ettiler.

Siyasette yaşanan hareketlilik ve seçim nedeniyle başta fırıncılık sektörü olmak üzere birçok sektörde eleman sorunu yaşanıyor.

Yaşanan bu sorunların çözümü konusunda iktidar ne yazık ki meslek lisesi veya ara eleman yetiştirmek yerine her ile hatta ilçelere dahi üniversite açarak adeta okumuş işsizler ordusu oluşturdu.

Üniversite okumakla meslek sahibi olacağına sanan milyonlarca genç iş arıyor.

Ancak buldukları işlerde ise alacakları ücret ve çalışma koşulları ne yazık ki beklentilerini karşılamıyor.

Durum böyle olunca bir yandan çalıştıracak eleman bulamayanlar ile diplomalı işsizler ordusu oluşuyor.

Bu yazı toplam 2182 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi