Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

MARUF IŞIKDAĞ VE SANAYİ

MARUF IŞIKDAĞ VE SANAYİ

 

Geçen sezon öncesi Tayfunspor’un isim sponsoru olarak kulübün bütün giderlerini üstlenen  Hidropaks’ın sahibi Maruf Işıkdağ bölge sporuyla bölge sanayisinin tam ortasında önemli bir elçi konumunda.

Bir çok üst düzey iş adamlarıyla tanıştım, iş ve spor dünyası üzerine yüzlerce insanla sohbet etmişliğim oldu. Maruf Işıkdağ  bu isimler arasında en çok etkilendiğim isimlerden biri oldu.  Çalışarak, sıfırdan zirveye uzanan bir hikayesi var. İnsancıl ve yaptığı bütün işlerde şeffaflık olmazsa olmazı.

Profesyonel yönetim ve kurumsal yapısı, günün şartlarına göre sürdürdüğü ekonomik projeleri ve  faaliyetleri  bu anlamda onu farklı kılıyor.

Başarının temelinde; sürdürülebilir ekonominin ve doğru projelerin önemine vurgu yapan Işıkdağ, her alanda üretmeyi ve çok çalışmak gerektiğini de satırlarının arasına sıralıyor.

Geçen yıl Tayfunspor’la yolları kesişirken herkesten şunun sözünü alarak yola çıktı;  Doğruluk, centilmenlik, kendine yapılmasını istemediğin şeyleri asla başkasına yapmamak. Sana inananları mahcup etmeyecek mücadeleyi ortaya koymak.

Bu anlamda Tayfunspor geçen yık; namağlup şampiyon olurken fair play alanında da zirvede yer alarak Gebze futbolunun yüz akı oldu.

Hem spor camiasının içine sanayiciler gelsin, destek versin diyoruz hem de gelen sanayicileri 3 ay içinde küstürüp bir daha spor kulüplerine destek vermeyecek noktaya getirip bu işlerden soğutuyoruz. Gelinen nokta ortada; Kimse kulübüne yönetici bulamıyor. Lige katılamıyor.

Üretim yok, alttan gelen futbolcu yok. Sürekli olarak gider var. Siyasi kanalları iyi kullanabilenler bir noktaya kadar işi idare ediyor ancak uzun vadede, sürdürülebilir, sabit gelir getirici bir projeyi kimse düşünmüyor. Yok olup gitti bir çoğu! İsimleri bile lanse edilmiyor. Bu nedenle; Hidropaks A.Ş'nin sahibi olan geçen sezon ve bu sezon Gebze Tayfunspor'a isim sponsoru olarak önemli destek veren Maruf Işıkdağ gibi sanayicilerin; sportif projelerine, sesine kulak verip böyle isimleri spor camialarının içinde kalıcı hale getirecek zeminleri hazırlayalım ki; Daha çok sanayicinin aramıza katılmasını sağlayalım. Bu noktada yerel idarecilerin ve spor camiasının içindeki bütün isimlerin duyarlı yaklaşımları çok önemli.  Saygılarımla

Bu yazı toplam 9407 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi