Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

KONGRE PAZARLIĞI

KONGRE PAZARLIĞI

 

Gebze Belediyesi 1 milyon TL destek veririm diyor. Başkan adayları en az 2 milyon TL destek istiyor. Kıyasıya pazarlıklar sürüyor.

Pazarlıklara bakılacak olursa Gebze Belediyesi’nin olayı yine tam olarak sahiplenmediği ortaya çıkıyor. Bir aday belirleyip, güçlü bir kadro kurarak 7 yıllık Belediye Başkanlığı görevinde Gebzespor’u ayağa kaldırıp, iz bırakmak bu kadar zor olmamalı. 

Gelinen noktada tamamıyla Gebze Belediye başkanı Adnan Köşker’in vereceği karar Gebzespor’daki gidişatı belirleyecek. Bana göre de belirlemeli, Gebze Belediyesi yeni dönemde kulüpteki bütün yönetimi ve kontrolü eline alırsa kurumsal yapı oluşturarak işi bilenlere teslim ederse,  Gebzespor’da yönetimsel düzelmeler olabilir. Kurumsal işleyiş, idari yapı ve kulüpte belli bir düzen oluşturulursa başarı gelebilir. Diğer türlü ismi geçen adaylar gerek ekonomik olarak, gerekse oluşturacakları yönetimlerle şu görüntüyle ciddi sıkıntılar yaşarlar. İlker Çakır’dan sonra yönetimi almanın da önemli handikapları olacak. Ciddi beklentilerle karşı karşıya kalacaklar. Ya bu beklentilere cevap verecekler, yada o zaman öyleydi bugün böyle olduğunu herkese bir şekilde kabul ettirecekler. O güçleri mutlaka olmalı. Gebzespor camiasını dışardan görerek, birilerinin konuşmasıyla anlamak imkansızdır. İçine girip yaşamadığın sürece anlamayamzsın.

Geçen sezon Bölgesel Amatör lig şampiyonluğu aslanın ağzındaydı yeni sezonda midesinde olacak; Maltepe, Alibeyköy, Beylerbeyi, Kartal gibi takımlarla aynı grupta olma ihtimalin yüksek, grubu şampiyon tamamlayıp bir diğer grubu şampiyon tamamlayan takımı finalde yenmen gerekecek. Bunun içinde öyle bir kadro yapıp, müthiş bir kenetlenme sağlamalısın ki, önünde kimse duramamalı. Yoksa Belediye 2 milyon versin, yönetim 1 milyon bulsun gibi birilerinin eline bakarak, kendinden emin olmayarak, parçalanarak yola çıkarsak Gebzespor  yine hedefine ulaşamaz. Bu yolda Belediye’nin tam desteğiyle birlikte kararlılık, sahiplenme ve kenetlenme şart. Diğer türlü ya tutarsa olur. Saygılarımla

Bu yazı toplam 1208 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi