Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

KİM NE DERSE DESİN!

KİM NE DERSE DESİN!

 

2.ligin yeni takımı Darıca Gençlerbirliği 3.ligin yeni takımı Gebzespor’u sahasında konuk etti. Karşılaşma resmi maç havasında geçti. Ciddiyet, sertlik, kora kor bir mücadele vardı.

Sahada iki hoca ve iki takımında bir futbol aklı vardı. İzleyenler keyif aldı.

Darıca Gençlerbirliği’nin 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanan maçta pasa dayalı göze hoş gelen futbol oynama isteği iki camiada da olumlu bir iz  bıraktı.

Darıca Gençlerbirliği geleneği bozmayarak yine baştan aşağı kadroyu yeniledi.

Yeni Teknik Direktörü ve futbolcularıyla kısa bir zaman geçirmesine rağmen maçın bazı bölümlerinde Gebzespor’un önde pres yapmasına rağmen çabuk ve ayağa paslarla iyi çıkışlar yaparak alkış aldı.

Darıca Gençlerbirliği’nin ilk izlenimi 2.ligdeki seviye ve kalite karşısında zorlanma ihtimalini hayli yüksek gösterse de Afyon kampında daha net öngörülür yapılabilir.

Gebzespor’un en büyük artısı hocası Özgür Vurur.

Büyük camiaların hocaları lider karakterde olmalı. Camia ve sahadaki oyuncular hocaya inanmalı. Özgür Vurur duruşuyla, futbol mantalitesiyle Gebzespor’un yıllardır aradığı isimlerden biri.

Darıca maçında takımına hakim bir görüntü verdi. Kısa sürede takımdaşlığı sağlamış, sahada pes etmeyen, izleyenlere keyif veren bir takımı vardı.

Gebzespor klasik 3.lig takımı görüntüsü verirken hücum hattında sonuca gidememe, bitirici olamama eksikliğini derinden  hissettirdi.

Futbolun skor oyunu olduğunu unutmamak gerek. Tabelada üstün değilsen oynanan futbolun bir süre sonra anlamı kalmıyor. Camianın sabırla imtihanı başlıyor. Gebzespor’un mutlaka 3.ligi bilen bitirici bir golcüye ihtiyacı var.

2005 yılında Darıca Gençlerbirliği süper gençlerde Oğuz Başaran bizim takımın 10 numarasıydı.

Topla yanımızdan geçtiğinde 1-2 saniye içinde 10 metre uzayan, inanılmaz bilekleri olan ve yürüyerek adam geçen özelliklere sahipti. Bunları da gollerle sonuçlandırırdı. O yetenekleri onu kısa sürede kendi yaş grubunda milli takıma taşıdı. TFF 1.ligde forma giydi.

Türk futbolunda böyle yetenekler çok azdı. Hızlı gidişin çok hızlı dönüşü oldu. Oğuz ben oldum demeseydi, kendine baksaydı, çalışmalarını aynı hırsla sürdürseydi şuan süper ligde oynar çok iyi paralar kazanırdı.

O dönem en büyük şansızlığı iyi bir takıma ve onu doğru yönlendirebilecek antrenöre denk gelmemesi oldu.

Sakatlıklar geçirdi, futbolu bırakma noktalarına geldi. BAL ligine dönüş yapmak zorunda kaldı. Haksız eleştiriler aldı. Form geçici klas kalıcıdır gerçeğini geçen sezon Gebzespor formasıyla herkese gösterdi. Maltepe, Beylerbeyi, Altınova maçlarında öyle goller attık ki Gebzespor’u sırtladı götürdü.

Kim ne derse desin!

Oğuz Başaran hala üst düzey bir futbolcu.

 29 yaşında kendine iyi bakarsa, fit bir vücuda sahip olursa, oyununu 90 dakikaya yayarsa bu işten en az 5 yıl daha para kazanır. Forma giydiği takımlarda da iz bırakır. Dün oynanan hazırlık maçında tüm takımın en iyisi Oğuz’du.

Bu topraklardan nelerin çıkabileceğini gösterdiğin için kendi adıma teşekkür ediyorum. Kendine iyi bak(!)

Gazeteci –yönetici ilişkilerinde seviyeli olmaktan yanayım. Çok acil bir durum olmadığı sürece kimseyi aramam, bilgi almak istersem kulüp içinde samimiyetine inandığım kişiden alırım.

Dün ki maçta gazeteciler arasında Darıca Gençlerbirliği Başkanı Mücahit Vural’ın kimsenin telefonuna cevap vermediği gazetecileri umursamadığı konuşuldu.

Yıllardır bu işin içindeyiz. Herkesin aşağı yukarı kim olduğunu iyi biliriz. Ego olayı, insanlara tepeden bakmak iyi insanların takınacağı bir tavır değildir.

 O isimler gelip geçicidir. Biz bu bölgede 50’den fazla Başkan, 500’den fazla yönetici gördük. Hepsi geldi geçti. Biz hep buradayız. İsimleri anılmıyor.  Cebi, makamı çevresi zengin olanlar değil, yüreği güzel olanlar kaldı aklımızda. Bu vesileyle Darıca camiasının yakından tanıdığı rahmetli büyüğümüz yıllarca  basın sözcülüğü görevi yapan Ahmet Alemdar’ı rahmetle analım. İnsancıldı, hoş görülüydü, güler yüzlüydü.

Gebzespor’da daha önce görev yapmış Hasan Hacıoğlu’na, Bayram Şen’e de sonsuz teşekkürler. Onların samimiyeti, değeri yıllar geçtikçe çok daha iyi anlaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde Gebze Amatör Evi’ndeki toplantı salonunun imza töreni için amatör bir kulübümüze verilmesi gerektiği yönünde bir telkinimiz olmuştu.

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı(KASKF) Başkanı Murat Aydın bu konuyla ilgili net ve mantıklı bir açıklama yaptı.

Biz toplantı salonumuzu ancak kulüplerimiz eğitici yada benzeri seminerler düzenlerseler veririz. Transfer toplantıları için kişi ve kulüp ayırmaksızın vermiyoruz, bu konuda her kulübümüze eşit yaklaşmak durumundayız. Amatör kulüplerimize verdiğimiz lokallerde transfer toplantıları rahatlıkla yapılabilir açıklaması yaptı.

Sözü gelmişken Gebzespor yönetimi Murat Aydın gibi il genelinde sözü geçen, proje üretme noktasında net destekleri olabilecek ve bürokraside hızlı çözümü harekete geçirebilecek bir isimden mutlaka faydalanmalı. Samimiyetin olduğu her oluşuma Murat Aydın’ın destekleri koşulsuzca olur. Saygılarımla.

 

 

Bu yazı toplam 7523 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi