Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR

HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPAR

Gebzespor’u bataklıktan çıkaran İlker Çakır Artvin’li Trabzonspor’lu.

Yakın dostu 3 yıl Gebzespor yöneticiliği yapan Bülent Turhan Trabzon’lu.

4 dönemdir Gebzespor yönetiminde yer alan Mustafa Turhan Trabzon’lu.

Geçen sezon Gebzespor’u şampiyon yapan son 15 yılda takıma ve taraftara önemli destekler veren Yusuf Öztürk Trabzon’lu.

Şuan mevcut yönetimde yer alan taraftarların abisi Recep Avcı has Trabzon’lu.

Gebzespor Basın sözcüsü Gökçer Kuşdil Trabzon’lu.

Gebzespor’a her dönem ciddi maddi destekler veren iş adamı Gökhan Altıntaş Trabzon’lu.

Transfer yasağı öncesinde kulübe destek veren Gebze Ak Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar Trabzon’lu.

Gebzespor’a zamanında ciddi maddi destekler veren ‘Vinç’ işleri yapanlar Trabzon’lu.

Gebzespor forması giyen ve yüreğiyle oynayan ‘ Yusuf Çolakoğlu’ Trabzon’lu.

*****

Bu insanlar cumartesi günü Gebze Alaettin Kurt stadında oynanan Gebzespor - Trabzon Hekimoğlu maçında Trabzon'dan gelen misafirlerine mahcup edildi.

Destek verdiğin, en sıkıntılı süreçlerde yanında olduğun kişiler büyük bir toplulukta seni bilerek ve isteyerek özel arkadaşlarının yanında küçük düşürücü, mahcup edici, değerlerini aşağılayıcı eylem ve söylemlerde rahatlıkla bulunabiliyor ve buna ciddi bir topluluk eşlik ediyor.

 

Bir kaç kişi istiyor diye bir tribün Trabzon'a fırsatını buldukça hakaretler yağdırdı. Futbolcuların barışı simgeleyen yaklaşımlarını bir düşman gibi reddettiler. Hekimoğlu'nun başkanı Celil Hekimoğlu 'Trabzon' da 1000 kişiye iş istihdamı sağlayan oldukça güçlü, saygın bir isimdir. Onu karşılayan Gebze'de kazanan ve Gebzespor'a destekler veren isimler onun yanında mahcup edildiler.

Oysa Gebzespor’a zerre kadar desteği olmayan takımlara ‘hoş geldiniz’ dedikleri gibi bu camiaya her zaman bir şekilde destek veren Trabzonlulara da hoş görülü bir yaklaşım da bulunabilirlerdi. Bulunmadılar. Bazılarının hesapları farklıydı. Maçta gerginliğe dair hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bu tavırların ve nefretin altında başka bir şey vardı?

*****

Yukarıda saydığım Trabzonluların Gebzespor’a çok büyük destekleri oldu.

Trabzon’lular sizlere ne yaptı da?

Karşılığında ve ilk fırsatta Trabzon’luların değerlerini ayaklar altına almaya çalıştınız? Üstelik mevcut yönetimde Trabzon’lular varken bu öfke, bu kızgınlık niye?

Adamlar size çocuklarının rızkını verecek, sen o adamları misafirlerinin yanında onure etmek yerine mahcup edeceksin. Sonra formalı teşekkür etsen neye yarar. İş adamları Gebzespor’a destek vermiyor diyeceksin. Kime neden versin? Hakaret yemek için mi?

Böyle bir camianın neden 15 yıldır; sanayi kentinden, halktan, yerel idarecilerden destek alamadığını anlamak zor değil. Kavgacı politikalarla, hakaret ederek insanları Gebzespor’dan soğutarak elinize bir şeyin geçtiğini mi zannediyorsunuz? Bunun adı destek olmak değil, köstek olmaktır.

Belki de binlerce insan bu yüzden maçlara gelmek istemiyor.

Bu mantıkla Gebzespor’da kaos ta, kavga da bitmez. Kaybeden siz olursunuz, zamanı geldiğin de yanınızda gölgeniz bile olmaz. Yakın geçmişte örnekleri var.

*****

Maçlar kazanılır, kaybedilir, Gebzespor üst lige çıkar, alt lige düşer. Bunlar olmaya devam eder. Bir tane gazeteci, yönetici de demiyor ki, bırakın Trabzon’u, Fener’i, Galatasaray’ı maçı, bu davranışlar Gebzespor'a zarar veriyor.  Misafirlerinin yanında mahcup ettiğiniz adamlardan zamanında çok destek aldık, evinize belki de çocuklarınıza ekmek götürdünüz, günü geldiğinde yine destek alırız, yaptığınız yanlıştır diyemiyor. Geçen yıl Yusuf Öztürk’le dikenli yolları birlikte yürüyen mevcut Başkan Abbas Sır’dı. Takımı şampiyon yaptılar. Yusuf Öztürk geçen sezon sık sık Abbas Sır’ı onure etti. Çoğu zaman ona kalkan oldu. Bir çok kişi karşı çıkmasına, istememesine rağmen onu yanına aldı ve birlikte yürüdüler.

İnegöl’le oynanan sezon açılışı maçında Başkan Abbas Sır’ın Yusuf Öztürk’e teşekkür etmesini beklerdik. Geçmişe değil, geleceğe bakarak Adnan Köşker’e ve en sonunda İlker Çakır’a teşekkür etti. Mikrofon da, sazda kendi elinde istediği türküyü şimdilik çalma kredisi var. Fakat vefa olayı bambaşka bir şey... herkes vefalı olamıyor.  Yönetim olarak bu kulübe emeği geçen insanları birileri istemiyor diye onure etmiyorsan yarın işler ters gittiğinde sizleri de birileri istemediğinde bunu çok iyi anlayabilirsiniz. Çıkarlar ters düştüğünde vermiş olduğunuz emeklerin, mücadelenin hiçbir önemi kalmadığında yüzlerce yöneticinin arkasına bakmadan gittiği bu kulübü sadece vefasızlığı ile hatırlayacaksınız. Buna emin olun. 

Transfer yasağını kaldırma süreci öyle yada böyle başarıdır. Sorun çözen insanlara saygı duymak gerekir. Kulüp ayağında ki 10 yıllık prangadan kurtuldu. İlker Çakır bu sürecin kahramanıdır. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Onu da bu camiadan soğutan sebepler aynıdır diye tahmin ediyorum. KASKF Başkanı Murat Aydın büyük bir değerdir. 1-2 kişinin işine gelmiyor diye böyle değerlerin emeklerini asla yok saymayın. Adaletli olun.

*****

Gebzespor için bu sezon geçiş sezonu olmalıdır. Beklentileri yüksek tutmamak gerek. Takım iç sahada taraftar desteğiyle 1 ileri 1 geri gidebilir.  Kale, defans ve ön libero hatları 3.lig için kısmen yeterli olsa da hücuma çabuk çıkış, pozisyon üretme ve pozisyonu sonuçlandırma sıkıntıları net şekilde ortada. Gebzespor presle, mücadeleyle topa sahip oluyor ancak topu kullanma, dikine oynama noktasında sorunlar yaşıyor. Gebzespor’un en güçlü tarafı Teknik Direktörü Özgür Vurur’dur onun çalışma koşullarının çok rahat olması gerekli.   Gebzespor için yoğun beraberliklerin yaşanabileceği bir sezon olabilir. Beraberlik demişken, birliğin ve beraberliğin eksik olmayacağı, sakatlığın yaşanmayacağı, kızgınlığın ve nefretin yerini hoş görü ve saygının alacağı bir sezon olmasını diliyorum. Çocukluk arkadaşımın,  vefatıyla sarsıldığım geçen haftadan bu yana baş sağlığı dileyen dostlar olmak üzere, çalışmış olduğum gazeteye vermiş olduğu desteklerden dolayı gazeteci arkadaşım Refik Sıla Güvenç’e teşekkür ederim. Saygılarımla.

Bu yazı toplam 10769 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Güven Çağlayan Arşivi