Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

DARICA GB HALKIN KULÜBÜ OLMALI!

DARICA GB HALKIN KULÜBÜ OLMALI!

 

Darıca Gençlerbirliği son 10 yılda 20 Teknik Direktör, 12 sportif direktör, 100’lerce yönetici 250’ye yakın futbolcuyu kadrosuna katıp gönderdi. Gerekçesi başarılı olamamalarıydı.

Bu süreçte ortalama 40 milyon TL para harcandı. Herkes gelip gitti sadece bir kişi değişmedi; Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak.

Orada tüm kontrol onda…

Darıca Gençlerbirliği’ne gelen hocaların, futbolcuların birçoğu tepedeki devlet adamlarının ricasıyla geldiği söyleniyor.  Tesislerde, takımın içinde futbolun içinden gelen bir tane spor adamı olmaz mı?

Şükrü Karabacak para bulma işlerini iyi yapıyor. O konuda başarılı, Belediye’yle işi olan iş adamlarına şu kadar kulübe yardım yapıyorsun diyor ve konu kapanıyor.  Yıllar böyle geldi geçti. 30’lu yaşlardaki futbolcular ve menajerler dışında bu işten karlı çıkanı ben görmedim.

Çevreyle iletişim sıfırın altında. 5-6 milyona takım kuruyorsun, önemli isimleri transfer ediyorsun ancak bundan halkın haberi yok.  Halka ulaşacak en kestirme yol basındır. 35 yaşındaki futbolcuya 300 bin TL verirken tasarrufu düşünmeyenler binlerce insana haber ulaştıran 2-3 gazeteciyi ayda yılda bir kez deplasmanda bir gün ağırlamaya gelince tasarrufu düşünmeleri ne kadar mantıklı?

Bu  durum; ben basın mensuplarını takmıyorum, gerek de duymuyorum demek. İnsanların zenginliği, bindiği araba, yaşadığı hayat farklı olabilir, onlara göre seviye farkı da olabilir ancak; bir gerçek var. Biz hep burada olduk, burada olmaya devam edeceğiz. Güzel insanlar yıllar sonra parasıyla puluyla değil karakterleriyle, yaptıklarıyla anılır.

Bir insana değer vermekle başlar her şey. Başarı için herkesle doğru iletişim kurmak gereklidir.

Darıca Gençlerbirliği’ni siyasi anlayışla yönetmek yerine Darıca halkına açıp, ‘herkesin benim kulübüm’ dediği bir yapıya kavuşturmak en doğru hamlelerden biri olur.

Bayramoğlun’dan İstasyon’a kadar Darıca’da bilgi birikimi, misyonu, maddi imkanları çok üst düzey isimler var. Tek adama endeksli yapı yerine Darıca Gençlerbirliği’ni ‘ Darıca’ya sevdirmek, saygın isimlerini kulübün içine çekmek. İmkanı ve zamanı olan insanlara kulüp içinde tam yetki vermek daha doğru olmaz mı?

Şükrü Karabacak’ın yönettiği mantıkla son 10 yılda kaybolan yıllar ortada.

Evet Darıca’ya güzel bir tesisle idman sahası kazandırdı ancak; bundan sadece para verip getirdiği futbolcular yararlanıyor. Burayı Bölgenin genlerine açmak, kamplar yaparak aralarından doğal yetenekli futbolcuları Darıca Gençlerbirliği’ne kazandırmak futbola ve gençlere yapılacak en iyi ve kalıcı hizmet olur!
Ayrıca Darıca Gençlerbirliği kendi futbolcusunu yetiştirip her yıl en az 1 milyon tasarruf eder, üst kulüplere futbolcular gönderip ciddi paralar da kazanabilir. Bunun içinde vizyonu olan, gerçekten amacı gençlere ve futbola hizmet etmek olan yöneticiler gerek. 

Bu yazı toplam 1940 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi