Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

YUSUF ÖZTÜRK VE GEBZESPOR

YUSUF ÖZTÜRK VE GEBZESPOR

 

Bir grup yıllardır Gebzespor’daki bütün sıkıntıları ve yanlışları ‘İçimizdeki İrlandalı’lara bağlayarak işin içinden çıkma yanlışına düştü. Kulübe zarar verenler bilindiği halde bu konuda teşhis konulamadı, neşter bir türlü vurulamadı.

Yusuf Öztürk 12 yıldır Gebzespor’un içinde, en zor şartlarda kulüpte yöneticilik yaptı. Sorumluluk aldı. Kulübün iç ve dış yapısını adı kadar bilir. Gebzespor isminin geçtiği hemen her şeye karşılık beklemeden destek verdi. Gebzespor için kavga etti. Doğruları, yanlışları ne yapılması gerektiğini çok iyi bildiğini düşünüyorum. İlk iş olarak kulübün iç işlerindeki sıkıntılarına, düzensizliğe ve yıllardır gelen giden futbolcuların çiftlik olarak benimsediği tesislere yepyeni bir düzen getireceğine ve mutlaka getirmesi gerektiğine inanıyorum. Sportif başarının neden gelmediği sorusuna cevap bulmak isteyenler öncelikli olarak çözüme buralardan başlamalı. Bilinmelidir ki; takım ruhu, aile kavramı ve sahiplenme duygusu tesislerde başlar. Buda başarıyı getirir. Bireysel olarak bile akşam evde mutluysak sabah evden güzel ayrılıyorsak o gün moral ve motivasyonumuz zirvede oluyor. Buda performansımıza olumlu yansıyor. Bunu takım olarak düşündüğümüz de tesislerdeki düzenin önemini daha çok anlamalıyız.

Yusuf Öztürk ve yönetimi için; eğer söz konusu Gebzespor ve başarısıysa yanlış görülen isimler ve durumlar direk pasifize edilmeli. İdare etme yoluna gidilirse bir noktada mutlaka sıkıntılar yaşanır. Hatır gönül işleriyle bu iş asla olmaz.

Taraftar, medya ve tesislerdeki işleyiş ve ilişkiler tamamıyla kurumsal ve profesyonel yapıda olmalı. Yönetim içinde herkesin görevi olmalı ve bildiği işi yapmalı. Boşluk olmamalı. Yönetim çok iyi bir futbol takımı kurmaktan önce kendi içinde çok iyi bir takım olmalı.

Bana Gebzespor’un şampiyon olması için yapılması gereken ilk hamle ne olmalı diye sorsalar; cevabım ‘yüzlerce insanın beddua ettiği, yolgeçen hanı olan, futbolcuların, baskı altında olduğu, kafa olarak asla rahat olmadığı ‘ Gebzespor tesislerinden kurtulması derim.

Yedek kulübesine 3 transfer yapılmasın. Belki zor ama Gebze merkez dışında gerekirse bir yer kiralansın takım idmandan ve maçtan sonra kafasını dinleyebileceği bir yerde kalsın. Çalışanlarının güler yüzlü, takım ruhuna ayak uyduracak, sadece kendi işini yapacak, dedikodu yapmayacak isimlerle birlikte çevresi düzenli olan, nezih bir tesis ortamı başarının en önemli başlangıçlarından biri olacağını düşünüyorum.

Gebzespor’daki bütün gündem sosyal medya üzerinden dönüyor. Kulüp bünyesinde olan herkese Gebzespor’la ilgili sosyal medya kısıtlaması getirilmeli. Ayrıştırıcı açıklamalar yapmak, birilerine laf sokmak, kavga ortamı yaratmak belki kişilerin egosunu tatmin edebilir ancak bu Gebzespor’a her zaman zarar vermiştir. Destek vermiyor duyarsız kalıyor dediğimiz Gebze esnafı ve halkı bu kavga ortamına girmez ve girmek istemez. Haklı olarak…

Gebze sanayi kenti, insanların çoğu ya ekonomik olarak sıkıntılı, ya da ruhsal olarak iyi değil.  Haftanın bir günü izinli olan adam vaktini ailesine ve çocuklarına ayırması mı daha doğru? Yoksa top işleri ne mi? 

Herkes bizim gibi düşünmek ve yaşamak zorunda değil. Anlayışlı olmak gerek. Bu işlerin gönül işi olduğunu bilmek gerek.

Söylemlerimizin nerelere gideceğini iyi analiz etmeliyiz. Özellikle yönetici kısmındaki büyüklerimizin buradaki görevleri önemlidir. Sağduyulu, akılcı politikalar izlenmeli. Esnafın maça gelmemesinin nedeni sportif başarısızlık ve geçmişteki kavga ortamları, son olarak Velimeşe maçının ardından çocuklarıyla birlikte stattan biber gazıyla, gözü yaşlı ayrılanların önüne kırmızı halı serseniz maça gelirler mi? Bunlar Gebzespor’a küsmeleri için en önemli gerekçelerdi. Birçoğu da Gebze’li değil. Gebzelilik bilinci taşımıyorlar. Bizde o sahiplenme kültürü yok. Bizi yönetenleri, birileri yönetiyor.  Nüfusun yüzde 80’ni son 10-15 yılda kırsal kesimlerden Gebze’ye gelmiş. Gebzespor’un hangi ligde olduğunu dahi bilmiyorlar. Onların içine girmek stada çekmek Gebzespor’la bütünleştirme işi, hepimizin görevi olmalı. Gazeteciler haberleriyle, yönetim bizzat giderek çalışmalarıyla bu konuda bütünleşme noktasında hamleler yapabilir. İnsanlar eğlenmek istiyor. Mutlu olabileceği yerlere gitmek istiyor. Bunun için de Gebzespor’da bir coşku yaratmak, halka açmak gerek. En önemlisi bu takımı bir şekilde şampiyon yapmak gerek. Saygılarımla…

 

Bu yazı toplam 1920 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi