Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR

YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR

 

BAL liginde son 4 haftaya girilirken Gebzespor’un bir maç kaybetme kredisi oldu. Rakiplerin Gebzespor’u geçebilmesi için maçlarını kazanıp Gebzespor’un kalan 4 haftada en az 2 maçta takılmasını bekleyecek. Bu durum takım üzerinde kesinlikle bir rehavet yaratmamalı. Futbolda bazen ben oldum tamam dediğinde kaybedersin. Hiçbir maçta oynanmadan kazanılmıyor gerçeğini akılların bir köşesinde bulundurmakta yarar var. Yönetimiyle, taraftarıyla, takımıyla hedefe kilitlenmiş, inanmış bir camia var. Kalan maçların tümüne ayırmaksızın final havasında çıkıp hep birlikte mutlu sona adım adım, tadını çıkara çıkara yürüyelim. Ligin bitimine 4 hafta var 12.grup lideri ve muhtemel şampiyonu Altınova’yı izleyip eksilerini artılarını iyi analiz etmek gerek.

***

Darıca Gençlerbirliği geçtiğimiz yıllarda şampiyonluğu rakiplerini yenemediği için kaçırmıştı. Bu sezon rakiplerin neredeyse tamamını yenme başarısı gösterdi. Devre arasında neler olduysa doğru hamleler yapılmış.  İç huzur sağlanmış, taraftar  takım kenetlenmiş adım adım şampiyonluğa yürüyen, rakiplerini eze eze yenen bir Darıca Gençlerbirliği var. Umarız ciddi hatalar olmaz ve hedefe ulaşırız. Bölge futbolunun şampiyonluklara ihtiyacı var.

 

***

 

Çayırovaspor hata yapma kredilerinin tamamını Rıdvan Elmastaş döneminde tamamlamıştı.  Onda fazla ısrar edilmesi Çayırovaspor’u en az 8-9 puan daha fazla alamamasına neden oldu. Elmastaş dönemi o kadar kötü geçti ki 7 maçlık galibiyet serisi bile zirvedeki açığı kapatmaya yetmedi. Belediye Derince’nin bu süreçteki başarısı da gelinen süreçte etkili oldu. İş ciddiye bindiğinde oynanan futbol ve alınan sonuçlarda takımlar ve antrenörlerin kariyerlerine direk etki ediyor. Birazda nasip bu işler.

 

***

Özgür Demirtaş ve Özer Özcan bu bölgenin elit iyi hocalarıdır. Sultanorhanspor kalan tüm maçlarını kaybetse de benim için öyle olmaya devam edecektir. Özgür hoca ve Özer hoca takımını iyi yönetebilen, rakibin zaaflarını, artılarını iyi analiz edebilen hocalardır. Ellerindeki kadroda grupta her takımı yenebilecek güçtedir.  3 maçta karşılaştıkları, izledikleri üçünde de yenildikleri Suadiye gibi ağır bir takımı 4.maçta yenebilecek bir oyun anlayışı, taktik geliştirmemelerine şaşırdım. Hem takım için hem de teknik kadro için düşündürücü ve geliştirilmesi gereken bir detay olarak değerlendirilmeli.

Bu yazı toplam 4143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi