Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

YENİ ŞARKILAR SÖYLEMEK LAZIM

YENİ ŞARKILAR SÖYLEMEK LAZIM

Takım iyi giderse ‘ Ben yaptım’  kötü giderse ‘çakallar, zalimler yaptı’ 

Kim bu zalimler? 

Gebzespor  son 12  yılda iki senaryodan birini yaşadı. Başarılı olan yöneticiler başarıyı kişiselleştirip ben yaptım oldu. Gece gündüz uyumadım, tüm zorluklara rağmen başardık mesajları verip başarısına kimseyi ortak etmedi. Başarısız olanlar ise; her satır başına çakalları, zalimleri koydu. Yanlarına bir türlü kimliğini bilemediğimiz İrlandalıları da ekledi.  Çıkış yolu bunlar olmamalı.

Artık yeni şarkılar söylemek lazım.

Eski Başkan İlker Çakır dün güzel bir paylaşım da bulundu.  Siyasilerin birazda yaşadıkları ve kazandıkları kentin ortak değerine hizmet etmek için emek vermesi gerektiğini anlatan bir paylaşım yaptı.  Bu tarz yazılar gündemden hiç düşmemeli.  Sosyal medyada paylaşım rekorları kırılmalı.

Özellikle gazeteciyim diye geçinenler ‘ resmi kurumlardan 3-5 lira gelmeyecek kaygısına düşmeden Gebzespor’un hakkını arayacak yazılar yazmalı.  Gebzespor yenildi. Hoca üzüldü. Kaybettik ‘önümüzdeki maçlara bakacağız’ sıradanlığını bir kenara bırakıp, biraz derinlere inip buna sebep olan gerçekleri de yazabilmek gerek. En azından ‘ ara sıra’

***

Adı üzerinde profesyonel bir ligdesin ve oluşumunun en az yüzde 80’ni profesyonelce olmalı.  Sezon başlamadan öncede kaleme aldığımız bir gerçek var. Bu takım bu şartlarda ligi orta sıralarda bitirip sezonu geçiş sezonu olarak değerlendirip ayağındaki prangalardan kurtulmalı, sportif başarıya asla takılmamalı ifadelerini sık sık kullanmıştık.

7 maçtır galibiyet alamamak hesapta olmayan bir durum, sadece şansla ilgili bir durum değil. Bir takım aksaklık, yetersizlik net bir şekilde var.

Trabzon Hekimoğlu, Yomra, Tepecik maçlarında rakibiyle kora kor oynayan 7 puan toplayan takımın oyuncularıyla Artvin Hopa’dan 5 gol yiyen, 7 haftadır galibiyet alamayan oyuncular aynı oyuncular.

Bu işte bir gariplik yok mu?

Mevcut yönetimle ilgili de Başkan Abbas Sır, sık sık demeçler verip onların hakkını veriyor. Doğru olanı yapıyor. Gebzespor’un büyümesi için kim bir tuğla üzerine koyuyorsa onure edilmeli.

Bu sezon bir şekilde transfer yasağı açıldı. Gebzespor’un geleceği için son derece önemli olan Akademi projesi hayata geçirildi. Gelecek sezon A takım da oynayacak en az 4-5 tane genç hazır hale getirildi. 

Oralara da inmek, ilgilenmek gerek.

Ayrıca futbolda bize bu ligde bir şey olmaz demek yapılan en büyük hata olur. Körfez SK, Büyükçekmece Tepecik, ara transfer döneminde önemli hamleler yapacağı konuşuluyor.

3.lig peş peşe hataları kabul etmez. Ağır bir fatura keser kimse altından kalkamaz. Bu lige kolay çıkmadığımızı, büyük bedeller ödediğimizi unutmamak gerek.  Gebzespor devre arasında mutlaka, sol bek, ofansif orta saha ve forvet hattını nokta transferlerle güçlendirip riziko yapmamalı. Alt sıralarda nelerin olacağını, nelerin dönebileceğine geçmişte şahit olan bir camia olarak unutmamamız gerek.  Saygılarımla

Bu yazı toplam 6101 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi