Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

TÜRKİYE’NİN ALTINORDU’SU GEBZE’DE

TÜRKİYE’NİN ALTINORDU’SU GEBZE’DE

 

Yaklaşık 1 ay önce İzmir’de Altınordu Futbol Kulübünü ziyaret ettiğimizde konuşulanlardan daha üst düzey bir sistemin olduğunu gördüm. İnanılmaz etkilendim. Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan gibi Türkiye’de 2 futbol devrimcisi daha olsa; Türkiye futbolda kısa zamanda çağ atlar. Onun tuttuğu ışık, binlerce kişiye örnek olacak, yıllar sonra belki milyonlarca gencin kurtuluşu olacak.

 Tamamen gençliğe ve insana yatırım yapılmış. Modern tesisler, sayısız sahalar, üst düzey antrenörler ve her şeyin bir plan ve sistem dahilinde işleyişini gördüğümde ‘ Gebze’nin ve gençlerinin ne kadar sahipsiz olduğunu, kaderlerine teslim edildiğini bir kez daha gördüm. Parayla olacak işler değil, vizyon, plan sabır, ekip ve sıra dışılık gerektiren bir olay.  Her şeyin bir düzeni var ve herkes uzamanı olduğu işi yapıyor.

Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü gibi yıldızlarla birlikte şuan itibariyle farklı yaş kategorilerinde 28 futbolcusu milli takımlara çağrılıyor Altınordu Futbol Kulübünün.

 Altınordu bünyesinde bulunan lisanslı futbolcuların yüzde 45’i Altınordu futbol okullarından keşfedilerek Altınordu’ya kazandırılmış.  

 

Bizde bu doğrultuda 82 ilden 82 insanı içinde barından Gebze’de Altınordu’nun Futbol Okulu Sorumluluğuna uygun görüldük. Her türlü yetenekli futbolcuların çıkabileceği; umutsuz, keşfedilmeyi bekleyen, doğal yetenekli;  Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası Bölgesindeki; 6-12 yaş arasındaki gençlere Altınordu Gebze Futbol Okulumuzda uzman eğitmenler eşliğinde temel futbol eğitimleri vereceğiz. ‘İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu’ felsefesiyle yetiştirip Altınordu Futbol Kulübünün belirlediği ve başarıyı yakaladığı çalışma metotlarıyla gençlerimize modern futbol eğitimleri vererek içlerindeki doğal yetenekleri onların çizgi ve felsefesine uyarak Altınordu’ya kazandırmaya gayret edeceğiz.

SULTANORHANSPOR VE MARKA DEĞER

Sultanorhanspor süper amatör ligde göze hoş gelen futbol oynuyor. Tartışmasız bu konuda 1 numaralar. Ne yaptığını bilen, futbolun güzelliklerine odaklanan, her şeye insanca yaklaşan bir camia olma yolunda önemli adımlar atıyorlar.

Bazı takımlar gibi 3 puan için her şeyi mubah görmeyen insanlardan kurulu bir takımlar.

Doğru isimlerle, uzun vadeli bir plan doğrultusunda hareket etmeleri hedeflerinin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor.

2.lig düzeyinde çok güçlü isimlerden kurulu bir yönetimleri var. İstikrarı yakalamaları durumunda Gebze ve Kocaeli futboluna çok büyük değer katacaklarını ve futbolun marka değerini yükselterek birçok takıma ışık tutacaklarını düşünüyorum.

Kocaeli takımları kendi arasında kavga eder, ancak Gebze takımının başarılı olmasını istemezler. Bunun içinde her şeyi yapabilirler. Süper Amatör lig play-off grubunda Sultanorhanspor’un yanında en az bir tane Gebze takımı olursa çok iyi olur. Buna en yakın takımda Arapçeşmespor ve Diliskelesi olarak görünüyor. Play-off maçları oldukça sert ve gergin geçer Sultanorhanspor’un mevcut kadrosu sert ve gergin geçen maçları özellikle deplasmanlarda kaldıramayabilir. Grup maçları yanıltmasın. Deneyimli, kaliteli, sert ve gergin maçları kaldırabilecek en az 3-4 transferin yapılması Bölgesel Amatör lig yolculuğu için Sultanorhanspor’a mutlaka gerekli.

SERDAL ÖZ

Serdal Öz, Bölgesel Amatör ligi bilen, istikrarlı, hırslı, forvet arkasıyla forvet karışımı bir futbolcu, iki yönlü, gol atan, gol attıran önemli bir takım oyuncusu. Son 3 yılda yaptıkları ortada mutlaka faydası olacaktır ancak; Geçmişle futbol oynanmıyor. Önemli olan Gebzespor’da ne yapacaklarıdır. Gebzespor’un ve diğer futbolcuların üzerinde asla görülmemeli. Takımın bir parçası olmalı. Bu hassas dengeyi;  Sportif Direktör Abbas Sır, Teknik Direktör Mehmet Akdemir ve takımın deneyimli isimlerinin sağlayacağını düşünüyorum. Unutulmamalı başarı takım ruhuyla gelir.

 

ADNAN KÖŞKER VE GEBZE GENÇLİĞİ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker bütün dünyada endüstriyel bir hal alan, toplumların en çok ilgi gösterdiği futbolu sevemedi. Futbolu da, yöneticilerini de, kulüpleri de zerre kadar umursamadı. Gittiği maçlara, verdiği destekleri de toplumun tepkisini daha fazla üzerine çekmemek için yaptı. Yada seçim önceleri vaatler vererek işin içinde olmayanlara vay canına neler yapıyor dedirtti. Devamı gelmedi. Son olarak Antalya’da Gebze’li amatör kulüplere destek sözü verdi. Üzerinden neredeyse 3 ay geçti. Sözde kaldı hepsi. Ben şaşırmadım. Koltuklar gelip geçicidir. Kalıcı olan eserlerdir ve kalıcı eserlere imza atanlardır. Sorun şu; Binlerce gencin kaderi bir kişinin iki dudağı arasındaki söze kalmış. Belediye reisimizin canı istersen destek verecek, istemezse vermeyecek. Bu işler devlet politikası haline gelmeli. Kanun getirilmeli. Tesis yapılmalı, büyükler kulüp yöneticiliğine teşvik edilmeli, başarılı olan takımlar ödüllendirilmeli.

 İhalelere, seçim çalışmalarına, oraya buraya bol keseden harcanan paralar birazda; Gebze’nin gençliğine harcanmalı. Hepiniz inançlı insanlarsınız;  ahirette o yok saydığınız, umursamadığınız, değer vermediğiniz gençlerin iki eli yakanızda olur bilesiniz. Saygılarımla

Bu yazı toplam 2993 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi