Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

TEKNİK DİREKTÖR

TEKNİK DİREKTÖR

Yönetimin Teknik kadro seçimi,  Teknik kadronun yanlış futbolcu tercihleri,

Futbolcunun; yanlış, pas, şut, orta tercihleri,

Hakemlerin saniye içinde verdiği anlık hatalı kararları

Gazetecilerin yanlış tespitleri, yorumları “yüksek hata” oranlarını içindi barındırıyor. Zaten futbol başlı başına hatalar oyunu değil midir?

***

Bu noktada; Yapacağımız eleştirileri, yazdığımız tek satırı defalarca gözden geçirip, nedenini ve sonuçlarını değerlendirip kaleme alıyoruz. Bu işlerde ailesini geçindiren insanların haksız yere vebaline girmemek, kendi adıma kırmızı çizgimdir.

Fakat en önemli çizgi de ; İçinde bulunduğumuz camiaların menfaatleridir. Başarısıdır. Başarıya giden yollarda giyilen yada giydirilen gömlek Teknik kadroya ve futbolcuya büyük gelmemelidir. Yönetim böyle isimleri tercih etmemelidir. Milyonlar ve büyük emekler harcayarak limana taşıdığınız bir gemiyi tecrübesiz kaptana emanet etmek, hatadır, risktir.

***

Bir camianın umutlarını teslim edeceğimiz Teknik kadro tercihi oldukça önemlidir. Kimi bakış açılarına göre; iyi takım kurarsan hocanın kim olacağı önemli değildir. Bu bana göre büyük bir yanlıştır. Futbolcuyu transfer eden hoca, oynatan yada oynatmayan, gönderen hoca oluyorsa, üstelik camianın kaderini belirleyecek en kritik süreçte kulüp menfaatlerini düşünmek yerine egosuyla karar alıyorsa Teknik kadronun takıma nasıl etkisi olmaz? Böyle hocalara takım emanet edilmez! Edilmemelidir.

 

Teknik Direktörün camiayla, yönetimle, takımla, basınla iletişimi yüksel olmalı; futbol bilgisi ve enerjisi herkes tarafından kabul edilip, saygı görmeli. Adaletli olmalı. Özellikle futbolcular tarafından sevilmelidir. Sevginin olmadığı yerde başarı olmaz. Sevgiyle kalın!

Bu yazı toplam 1369 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi