Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

SAYIN VALİM

SAYIN VALİM



Kocaeli Bölgesinin spor sorumluları olarak Dün akşam Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun konuğu olduk.
Fikirlerimizi, önerilerimizi, sorunlarımızı dinledi. 2 saat süren son derece samimi bir ortamda gerçekleşen bir toplantı oldu.  Tesisleşmeye, eğitime, planlamaya yönelik Türkiye genelinde büyük bir çalışma olduğu ortada. Her şey insana değer vermekle başlıyor hayatta. Bir devlet büyüğü olarak Vali Beyin spor gazetecilerini davet edip fikir alışverişinde bulunması gösterilen değerin ne kadar önemli boyutta olduğunu gösteriyor.
Kocaeli’de sportif olarak büyük bir değişim oluyor. Şunu net bir şekilde gözlemledim.Biz millet olarak hazıra inanılmaz alışmışız. Üretmiyoruz, çalışmıyoruz bir hedef koyup onun için mücadele etmiyoruz. Doğru planlama yapmıyor, günü birlik yaşıyoruz.
‘ Armut piş ağzıma düş’ misali her şeyi devletten bekliyoruz.
2007 yılından bu yana Gebze sınırları içinde Metin Oktay stadı, Beylikbağı stadı, Mollafenari statları futbol kulüpleri için yapıldı. Kulüplere çağdaş koşullarda dizayn edilen içi eşyalı, bilgisayarlı amatör evi tahsis edildi. Yine Gebze’ye binlerce insanın yüzme öğrenebileceği Olimpik Yüzme havuzu yapıldı. Son olarak kentimize Gençlik merkezi kazandırıldı. Gebze Kapalı Spor salonu da 7-24 faaliyette. Belediye araç veriyor. Malzeme yardımında bulunuyor. Eksiler mutlaka var. Fakat en büyük eksiklik bizlerde, kulüplerde ailelerde, gençlere ne verebiliyoruz. Hocalar çocukların önüne atıyor iki top koşun gelin diyor. Beslenmeyle ilgili aileler bilinçsiz.   Eğitim kalitemiz diplerde. Çağdaş ve modern futbolla ilgili antrenörler kendilerini geliştirmiyor. Kulüp yöneticilerimiz planlama yapmıyor. Bütün düzen 3 puan ve şampiyonluk üzerine kurulmuş başarısızlıkta dağılmanın kaçınılmaz bir son olduğu bir yapıya sahibiz. Her şeyi devlet yapsın mantığından kurtulup millet olarak bizlerde üretmeliyiz artık. Beyin ve zihniyetlerin aynı olduğu yerinde saydığı ve kendini geliştirmediği bir ortamda her tarafımız tesis olsa zerre kadar artısı olmaz. Tüm başarısızlığımızı bahanelere sığınarak kapatmaya çalışıyoruz.
Yan yana 2 tane daha idman sahası olursa Gebze’deki sportif tesisleşme büyük ölçüde tamamlanmış olur. Gebze nüfus olarak bunu hak ediyor ancak geniş kapsamlı bir eğitim süzgecinden geçmemiz de gerekiyor. Saygılarımla
 

Bu yazı toplam 1294 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi