Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

Kocaeli Gebze Hattı

Kocaeli Gebze Hattı

Vizyon, 

Duruma ve pozisyona göre bir kurumun, kentin veya insanlığın geleceğini şekillendirmeye yönelik bir kavram biçimidir. 

Bir başka tanımla vizyon, gelecekte olabilecek bir durumu önce düşüncede oluşturulmasıdır. Bir bakıma vizyon, gelecekle ilgili senaryo kurgulamak ve bu senaryoyu hayata geçirebilmektir.  

Bu anlamda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın ulusal seviyede vizyoner bir Başkan profili ortaya koyuyor.  

Daha önce alışık olmadığımız seviyede bir enerjisi var. 

Kocaeli’nin krokisini iyi çizen halkın ne isteğini bilen ve buna göre hareket eden bir ekip anlayışı var. İşe önce Kocaelispor’la başlamaları bunun net göstergesi. Gebzespor’la ilgili yapılan ve yapılmak istenen pozitif gelişmeler var. Bu konularda camiaları temsil eden isimlere de önemli işler düşüyor. Bize para ver demek yerine, bize saha yap, tesis yap, kalıcı gelirler elde edilecek projelere destek istemek daha doğru olur.

Büyükakın’ın oluşturduğu güçlü bir  beyin takımı var. 

Kritik noktalarda önemli isimler hep sahada. Spor ve sosyal yaşam alanlarında önemli projeler hayata geçmeye hazırlanıyor.  

Devleti ve partilerini başarıyla temsil eden aynı heyecanı ekip olarak yaşayan bir takım ruhu var sahada. 

Sosyal medyayı mizah ve ironiler katarak çok iyi kullanan diğer partililerin bile beğeniyle takip ettiği bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibi var. 15 yıldır aktif sporun içindeyim kısmende Belediyelerin yapısını bilen biri olarak ilk kez Büyükşehir’in Gebze’ye bu kadar yakın olduğunu görüyorum. 

İbrahim Karaosmanoğlu dönenimde Gebze bölgesinde köprü görevi üstlenen bir Yaşar Çakmak vari bir isim yoktu. Toplum halkın  içinde ve sorunlarıyla bizzat  ilgilenen samimi  devlet adamlarının özlemini ve eksikliğini  çekiyordu. 

Yaşar Çakmak’ın sorun çözücü ve uyumlu çalışma prensibi Gebze ile Kocaeli arasında güçlü bir köprü oluşturmuş durumda. 

Gebze’liler olarak  bizlere düşen görev doğru projelere yönelip doğru yönlendirmeler yapmak. 

Böyle yöneticilerin enerjilerinden, bilgilerinden, vizyonundan doğru faydalanmak gerek.  İnanıyorumki; Tahir Büyükakın, Yaşar Çakmak ve Zinnur Büyükgöz üçlüsü Gebze’de çok değerli hizmetlere imza atacak.

Bu yazı toplam 15779 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi