Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

KADRO MÜHENDİSLİĞİ

KADRO MÜHENDİSLİĞİ

 

Çayırovaspor’un bu sezon  Türkiye kupasında mücadele etmesinin nedeni geçen yıl Bölgesel Amatör ligin ikinci yarısında müthiş bir performans sergilemesiydi.

Savaşan, koşan, mücadeleyi bırakmayan ve futbolun doğrularını yaparak başarılı sonuçlar alan o takıma ne olduysa istisnalar hariç dağıtıldı.

Oysa Bölgesel Amatör ligde başarılı olan takımlar tekmeye kafa sokanlardı. Geçen yıl ki Çayırovaspor gibi. Gebzespor gibi.

Kariyerli futbolcularla, Bölgesel amatör ligi küçümseyen ve futbolun son demlerinde voleyi vurma peşinde olanlarla denenen süreçler hüsranlarla sonuçlanmıştır.

Gebzespor’u 5 yıl sonra Bölgesel Amatör ligde şampiyon yapan etken: amatör ruhtu.

Çok transfer yaparak, kariyerli futbolcular alarak, astronomik peşinatlar vererek başarı gelmiyor. Gebzespor en büyük örnek iken;  Çayırovaspor yaz döneminde bomba üstüne bomba patlattı.

5 yıllık BAL ligi tarihinde en çok parayı harcadı.

Kim Çayırovaspor’a finans noktasında destek vermişse bu mu şampiyonluğa kurduğunuz takım demiştir?  Geride kalan iki haftada!

Böyle goller yenir mi? Nerede geçen yılın istikrarlı, karakterli, başarılı kalecisi Engin demiştir?

Çayırovaspor 4-1’lik Doğantepe yenilgisinde bombayı eline aldı. Tavşanlı Linyit maçında kucağında buldu. Umarız fitil Maltepe’de ateşlenmez.

Belli ki kadro mühendisliği iyi yapılmamış.  Kadro kurulma sürecinde yanlış menajer ve aracılarla çalışılmış. Toparlamalarını umut ediyoruz.

EROL ÇAĞLIN!

Geçen sezon Rıdvan Elmastaş’la yollar ayrıldıktan sonra Çayırovaspor’un Erol Çağlın’ı tercih etmesi yönünde önerici haberler yapmış, Çayırovaspor’lu yetkililerle görüşmüştük. Nitekim de takım çok başarılı maçlar çıkardı. 7 maçlık seri galibiyet yakalandı. Çok küçük detaylarla belki de 3.lig kaçtı.

Takım ruhunu ve iskeletini bozmadan en fazla 4 kaliteli transferle Çayırovaspor bu sezon daha iddialı olurdu.

Erol Çağlın 2 kez Gebzespor’da 1 kez Çayırovaspor’da   kötü giderken hazır kadrolarda göreve getirildi ve son derece başarılı oldu. Krizleri çözen, oyun felsefesini takıma kabul ettiren ve futbolcularla bireysel diyalogları iyileştirerek üst düzey sonuçlar almıştı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında kendisiyle bir görüşmem oldu. Şenol Güneş örneğini vermiştim.  Hatta sosyal medyamda da paylaşmıştım.  Erol Çağlın 3 kez hazır takımı kriz ortamında alıp başarılı bir noktada bırakmıştı. Bakalım bu sezon kendi kadrosunu kendisi nasıl yapacak. Kariyeri için önemli bir sınav verecek yorumu yapmıştık.

Şenol Güneş örneği var. Trabzonspor’da 3 kez hazır kadro almış kısmen başarılı olmuştu.  Beşiktaş’ta hazır kadroyla şampiyon olmuştu. Bursaspor’la da Türkiye’nin en iyi futbolunu oynatmıştı.

Güneş, Trabzonspor’da 2 kez kadro yapmış başarılı olamamıştı. Geçen sezon Beşiktaş’ta onun Teknik Direktörlüğünde yapılan transferlerin bir çoğu tutmadı. Beşiktaş şampiyonluk ipini göğüsleyememişti.

Bakalım Erol Çağlın’ın kaderi ve kariyeri Şenol Güneş’e benzeyecek mi?  Erol Çağlın’lı Çayırovaspor ilk 2 haftada 2 mağlubiyet aldı. Kalesinde 7 gol gördü. Hazır bir kadroyu kriz ortamında alırsan kaybedecek hiçbir şeyin olmaz. Kadro mühendisliğini yapma sorumluluğunu kaldırmak ve süreci  doğru yönetebilmek apayrı bir tecrübe. Bakalım bizi nasıl bir süreç bekliyor. Saygılarımla

Bu yazı toplam 8089 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi