Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

İYİ DEĞİLİZ BU ARALAR

İYİ DEĞİLİZ BU ARALAR

 

Gebzespor taraftarı maç öncesinde Nilüfer Erdemli’li futbolcuların fiziki yapısını görünce 5-0 falan kazanırız, şov yaparız diye düşünmüştür herhalde. Maç öncesinde takıma ne kadar ciddi uyarılar yapılsa da ısınmaya çıktıklarında onların da aynı şeyleri düşünüp, futboldaki rehavet kavramını bilinçaltlarına yerleştirmişlerdir. 

Şunu net bir şekilde bir daha gördük. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Hırs, azim ve istekle mücadele edip futbolun gerekliliklerini yerine getirmeden kimse maç kazanamıyor.

Nilüfer Erdemli maçını kötü oynayarak kazanmak güzel fakat; Bu maçlardan gerekli dersler çıkarılmazsa her an kötü bir tabloyla karşılaşabiliriz. Bu takım henüz hiçbir maçta geriye düşmedi. Maç kaybetmedi. Buralarda göstereceği reaksiyon ve geri dönüşler Gebzespor’un bana göre kaderini belirleyecek.

Maltepe, Beylerbeyi hatta Doğantepe gibi her hafta futbollarıyla üzerine koyan, kazanan takımların olduğunu küçük bir sallantıda zirveyi kaptırıp, belki de bir daha geri alamayabileceğimizi unutmamalıyız. Bu grupta hata kredimizin çok düşük olduğunu bilmeliyiz.

Biz iyi maçlar kazanıyoruz ancak iyi futbol oynamıyoruz. İyi mücadele ediyoruz. 4 haftalık süreçte Gebzespor’un galibiyetlerle birlikte futbol olarak ta üzerine koyarak devam etmesi gerekti. Nilüfer Erdemli gibi genç ve sonuna kadar mücadele eden, kapanan takımlar karşısında da erken gol bulup dirençlerini kıracak bir oyun formatı geliştirilmeli. Bu tarz maçları sıkça yaşayacağız. Basit gibi görünen maçları kazanamamanın takım ve camia içinde tahribatı daha büyük olur.

TEŞEKKÜRLER EMRE

70.dakikada Serkan Esen’in düşürülmesiyle kazanılan frikiği sol bek Emre kullanırsa gol olur, kalecinin sağına atmalı, diğer tarafa vurursa barajdan döner yorumları yaparken Emre kalbimizden geçeni yaparak kalitesine yakışan müthiş bir gol attı. Bizi haksız çıkarmadığı için teşekkür ediyorum.

REKABET BAŞARIYI GETİRİR

Gebzespor’da eksikler varken, artıları da fazla. Son 2 haftada isimli futbolcu değil, hak eden takım ruhuna uygun hareket edenler formayı giyiyor. Rekabet başarıyı getirir. Bunları takıma htirmek çok önemli burada Teknik kadro ve yönetimin başarısı var. Disiplinden taviz vermemek gerek. Gebzespor şampiyon olmalı ve burada herkes işini en iyi şekilde yapmalı. Aldığın paranın hakkını vermelisin.

DOĞRU YÖNETİM

Gebzespor yönetimi doğru isimlerden oluşan karakterli bir takım kurdu.  Abartılı işlere girmedi.  Takım yönetim, yönetim taraftar, taraftar futbolcu, futbolcu yönetim ilişkilerini olması gerektiği seviyede tutarak başarılı bir yönetim profili ortaya koydu. Birazda futbol şansının yanında olması ve Gebzespor’un seri galibiyetler alması işlerini son derece kolaylaştırdı. Futbolun doğruları var, olması gerekenler var. Onları yapmaya özen gösterdiler. Sonuna kadar desteği hak ettiler. Gebzespor’un artık profesyonel liglere dönüş yapmasını isteyen herkes bu yapının etrafında toplanıp tek yumruk olgusunu en güçlü temellerle atarak Gebzespor’un gücüne güç katmalı. Aksi yapılacak her şey Gebzespor’u sekteye uğratır.

12.ADAM

Gebzespor’u güçlü kılan, büyük bir camia oluşunun en önemli faktörlerinden biri de taraftar kitlesi. İlk kez Gebze Alaettin Kurt stadına gelenlerin şaşkınlıkla izlediği bir taraftarı var Gebzespor’un.

Yıllardır başarısızlıklara rağmen takımın peşini bırakmayan, susmayan, armaya sevdalı taraftarlar. Artık bu mücadelenin mutlu bir sonla bitmesi onların da en büyük temennisi. Bu yolda onlara da büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Saygılarımla…

Bu yazı toplam 1175 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi