Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

İLKER ÇAKIR BIRAKMALI MI?

İLKER ÇAKIR BIRAKMALI MI?

İlker Çakır’ın yaptıkları ortada bunu 7’den 70’e herkes takdir ediyor. Ancak ben saha sonuçlarına bakarım diyen bir grupta yok değil. Bu gruplar dünyanın her kulübünde var. Yok sayamazsın, atamazsın. Tam bu çizginin ortasında İlker Çakır. Değişik duygular yaşadığı kesin.

Genel olarak olaya duygusal bakıyor. Eğer birkaç yıl önce söylemlerini hatırlarsa istikrar ve uzun vadeli planlama dan bahsetmişti. Bırakma kararı bu söylemleriyle çelişiyor. Şu gerçeği bilmek gerek, insanlar güzellikleri alkışlarken hayal kırıklıklarında da üzülüyor. Farklı tepkiler verebiliyor. Herkes sağduyulu ve dikkatli olamıyor. Bazı taraftarların bu yönde eleştirilerini normal karşılamak gerek. Futbolun içinde bunlar var. Bunların hepsi daha dikkatli davranmak için aslında birer tecrübedir. Mutlaka İlker Başkan özellikle bu sezonda çok önemli tecrübeler elde etmiştir.  Bugün Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe boş tribünlere oynuyor.

Trabzonspor iddiası olmamasına rağmen bir kıvılcım yakaladı. Dolu tribünlere oynuyor. Neden sahada futbol tribünde coşku var. Bu işler ne yazık ki en zirvede de böyle. Keşke futbolseverler Gebzelilik bilinci gösterip Gebzespor yendiğinde de yenildiğinde de sahiplense ancak bu kültür bizde olmadığı gibi Türk futbolunda da yok. Artık herkes sahada coşkulu, hırslı futbol ve maçın sonunda kazanan takım görmek istiyor.  Yıllardır bu hasretle yaşayan bir camiayız. Yoksa kimsenin kimseye bir şey dediği yok.  İlker Başkan sadece Gebzespor için değil Türk futbolu için çok önemli bir değer. Değerini bilmek gerek. Onu mutlaka futbol sınırları içinde tutmak ve soğutmamak gerek. Bazı insanların değeri gidince daha çok anlaşılıyor. Devam edecekse, daha katı kararlar almalı, yönetimini güçlendirmeli. Herkes görevini ve mutlaka bildiği işi yapmalı. Herkes bir şeylere müdahale ediyor. Bu boşluk bırakılmamalı. Yoksa yine aynı sorunlarla karşılaşırız. Saha içine kimsenin tartışmayacağı etrafında birleşeceği profesyonel bir ekip getirmeli. En önemlisi tesis içinde takım ruhu oluşturulmalı. Burada yönetime büyük görev düşüyor. Özellikle orada birlikte yatıp kalkan isimler kenetlenmeli ve yaşanan olumlu olumsuz her şey tesis içinde kalmalı. Tüm krizlerin ana sebepleri olan gruplaşmalar, doğru yanlış bilgilerin tesis içinden dışarıya sızması başarısızlığın en önemli nedenleri oldu. Yoksa Gebzespor taraftarıyla, formasıyla, armasıyla zaten şampiyonluğa oynar. Birde orada işler doğru yürüyüp herkes tek yürek olursa Gebzespor’un önünde duracak takım bu ligde olamaz.

Bu yazı toplam 1175 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi