Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

İHTİRASIN BEDELİ 

İHTİRASIN BEDELİ 

Grup 17 takımlı  Körfez ile Erbaspor'un gençlerle mücadele etmesi gruptan iki takımın ligden düşecek olması Gebzespor'a nasıl olsa ligden düşmeyiz rahatlığı verdi. 

Trabzon Hekimoğlu ile kafa kafaya oynanan maç, Yomra ve Tepecik maçlarında  coşkulu futbolla alınanan galibiyetler işin seyrini değiştirmeye başlamış ilk 5 için ciddi umutlar veren bir takım görüntüsü vermişti Gebzespor. 

 

Bir kıvılcımla ayağa kalabilecek, bir kıvılcımla darmadağın olabilecek dinamikleri olan Gebzespor önceden birikmiş Teknik Direktör krizini yönetemeyerek 6 haftadır maç kazanamayan bir takım oldu. Kişisel hırs ve ihtirasların bedelini her zamanki gibi yine Gebzespor ödedi. 

 

İkinci haftada oynanan Hekimoğlu maçının ardından takımın sezon boyunca yoğun beraberlikler alacağını yazmıştık. 

Tablo 11 maç 6 beraberlik.

 

Bu sezondan geriye kalacak tek kar; yeni şehirler görmek, yeni lezzetler tatmak olur. Bunun hakkını aynı isimler her zamanki gibi veriyor. 

 

 Ne deniyordu transfer yasağı kalktı bu sezon beklentimiz yok, ligde kalalım yeter diyerek futbolcuların boşvermesine neden olan süreç tribünlerde de coşkuyu bitirmişti. Kemik tayfa hariç Gebzespor taraftarının yüzde 80'ni skor taraftarıdır. Galibiyetler gelirse coşku olursa maçlara geliyorlar. Son dönemlerde şampiyonluk yaşayan, 10 bin taraftara oynayan bir camia ne olursa olsun hedefsiz, amaçsız kalmamalı, kalsada bunu alenen açıklamamalıydı. 

 

SAYIN MİLLETVEKİLLERİ (!)

 

Milletvekillikleri döneminde Gebze'nin Sosyal ve Spor sorunlarıyla ilgili Meclise 1 tane önerge vermeyenler yeniden Vekillik, Belediye Başkanlığı için Ankara yollarına düştü. Her yerde aynı isimler. Değişen gelişen hiçbir şey yok. Siyasette sıracılık var. Ahmet gidiyor aynı zihniyette ki Mehmet geliyor. İsimlerde zihniyette artık kökten değişmeli. Spora da, siyasete de vizyonu olan biat etmeyen, eğitimli, yenilikçi, dik duran, adalet duygusu olan, bilgili isimler gelmeli. Koltuklarınızı daha iyilerine bırakın artık. Yeter! 

 

Siyaset öyle bir şey ki, son dakikalarda bile inanılmaz baş döndüren pazarlıklar oluyor. Her an herşey değişebiliyor. O yüzden Belediye Başkanlığı, Milletvekilleri konusunda kimler neler değişecek hiçbir ön görüm yok. Gideceklerle gündem de adı  geçenler arasında fark yok. Halk mutlak değişim istiyor ve bekliyor. 

 

TAYFUNSPOR  LOBİYE YENİLDİ

Süper amatör ligin boyu oldukça kısa lige mutlaka iyi başlamak yukarılarda olmak için seri galibiyetler almak gerekti. Tayfunspor sezona kendi ayağına sıkarak başlayınca hata yapma, maçlar kaybetme kredisini çok erkenden tüketti. Kocaeli lobisi gerçeği var. Suadiye maçında hakem Tayfunspor'un fişini çekti. Bu kadar iyi futbol oynayan bir takıma havluyu erkenden attırdılar. 

MUSTAFA ÇULCU  İLİMTEPE FK İLİŞKİSİ 

Kocaeli'li eski Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu sık sık İlimtepe FK maçlarında görülüyor ve bu medyada sıkça yer alıyor. İlimtepe'ye yakınlığı ile bilinen Çulcu'nun hakemler üzerinde net bir etkisi var. Hakemler İlimtepe maçlarında Çulcu'nunda etkisinde kalarak İlimtepe' nin istediği düdükleri rahatlıkla çalarken diğer maçlarda durum hiç öyle olmuyor. Adalet bir gün herkese lazım olur. 

 

BÖLGEMİZİN DEĞERLERİ 

Son dönemlerde özellikle sportif açıdan güzel gelişmeler yaşıyoruz. Gebzespor'un Akademi ligine katılması  ve ilk sezonda başarılı sonuçlar alarak umut vermesi. Darıca Gençlerbirliği'nin Akademi liginde adından söz ettirmesi oldukça değerli. Bu toprakların çocuklarına azda olsa verilecek bir değerde ortaya nelerin çıkabileceğini görüyoruz. Bu yapının mimarları ve emekçi antrenörlerine teşekkür edip destek vermek gerek.  Mücahit Sak, Hasan Altuntaş ayrı bir tebriki hak ediyor. Altınordu gibi marka bölgemizde faaliyetlerini sürdürüyor. Beylikbağıspor gibi gençlere yönelik örnek proje bölge futboluna örnek olmaya devam ediyor. Gebze Genç Kalespor'un kurucusu eğitimci ve Akademisyen Levent Yılmaz'a Göztepe'nin verdiği görev oldukça değerli. Bu isimlerin sayısı arttıkça kazanan gençler olacaktır. Değerini bilmek enerjilerini arttıracak desteği onlardan eksik etmemek gerek. 

 

ŞÜKRÜ KARABACAK BÖYLE İSTEDİ 

 

80 yıllık tarihi olan bölgemizin en köklü kulübü Darıca Gençlerbirliği Azeri bir iş adamına satıldı. Biz yüzlerce iş adamının ve futbol adamının yer aldığı koskoca Darıca'da bir kulübü yönetemedik anlamına gelen bu satışın detayları çok önemli. Son dönemlerde öyle bir mağdur edebiyatı yapıldı ki kulüp sahipsiz, borçlu ve kimsenin yönetmek istemediği bir pozisyona getirildi. Durum asla öyle değildi. Darıca'da onlarca iş adamı Darıca GB'yi yönetmek istedi ancak Karabacak buna izin vermedi. Şükrü Karabacak kulübü kendi kulübü pozisyonuna getirdi. Halkın kulübünü tüzük değişiklikleriyle Anomim Şirketi yaptı ve sattı. Bu gelişmelerin siyasal gelişmelerle direk ilgili olduğunu düşüyor ve Karabacak'ın Belediye Başkanlığı devrinin de kapanacağını tahmin ediyorum. Fotoğraflarda Şükrü Karabacak'ın özel kalemi Mücahid Vural hep ön planda yer alıyor. Fotoğrafın arkasından neler çıkacak hep birlikte göreceğiz. Saygılarımla. 

 

 

 

Bu yazı toplam 6772 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi