Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

GEBZE’Yİ KİM YAKTI?

GEBZE’Yİ KİM YAKTI?

 

İlk devreyi 4 puan farkla lider kapatan Gebzespor devre arasında eksiklerini giderebildi mi?

 Rakipler devre arasında güçlenirken Gebzespor saha içinde futbol ve coşku olarak bir tık üzerine koyabildi mi?

Çok net ihtiyacımız olan stoper, orta saha ve forvet transferleri yapıldı mı?

Teknik kadro oyunu okuma ve yerinde müdahale konusunda tecrübelendi mi?

Yetenekleri tartışılmayan ancak ilk yarıda fiziksel olarak yetersiz olan, bekleneni veremeyen futbolcular iyi bir kamp dönemi geçirerek ikinci yarıya hazır girdiler mi?

İlk yarıda kendi sahasında oynadığı maçların nerdeyse tamamında zorlanan 1 yenilgi 1 beraberlik alan takım aynı sıkıntıları yaşayacak mıydı? Buna bir çözüm üretildi mi? Tüm bu soruların cevabını almak için binlerce Gebzespor taraftarı Gebze Alaettin Kurt stadına geldi. Buz gibi soğuya rağmen takımlarını destekledi.

Maltepe maçında; baştan aşağı sıraladığımız maddelerin neredeyse birçoğunda değişim ve gelişim göremedik. Hatta geriye gidiş gördük.

İlk yarıdaki yazılarımızda hep şu detayın altını çizdik; 3 puanlı sistemde 2 haftada darmaduman olma ihtimalin var. Güçlü olmak, hep ayakta kalmak zorundasın.

Devre araları eksiklerin giderilmesi için vardır. Belli ki Gebzespor eksiklerini gidermemiş. Forvet eksikliği ligin başından beri belliyken neden yapılmadı? Gebzespor koşan mücadele eden yapısıyla ilk devreyi lider kapattı ancak ikinci yarıdaki maçlarda tecrübeli takviyelere ihtiyacı olduğunu hesaplayamadı mı?

Çabuk ve deneyimli bir stoperin eksikliği hissedilmiyor mu?

Gafurov- Yusuf ikilisi ligin en iyisiyken, hücum hattında aksayan nokta 10 numara ve forvet pozisyonuyken hangi irade ön libero hattında değişim gereği duydu?

Bugün birlik ve beraberlik günü olmakla birlikte sorunların, eksiklerin bir an önce giderilme günüdür. Bu Gebzespor yetersiz. Öne geçtiğimiz Maltepe maçını neden kaybettiğimizi, hataların nerelerde yapıldığını sorgulama ve direk çözüm üretme günüdür. Aksi taktirde ikinci yarıda tanınmayacak noktalara gelebiliriz.

Maltepe Gebzespor’dan daha kaliteli takım değil ancak daha deneyimli futbolculardan kurulu bir takım. Bunun farkını gösterdiler. Onlar için final maçıydı kazandılar.

Maltepe’nin kadrosunda şampiyonluk yaşamış stresli maçları kaldırabilen futbolcular var. Başlarında da şampiyonluklar kazandıran bir Teknik Direktör.

Gebzespor’un kadrosu  gergin ve stresli maçlar da sorunlar yaşıyor.

Teknik Direktör Mehmet Akdemir panik yapıyor. Maltepe maçında sahaya sürdüğü kadro, ikinci yarıda oyunu okuyamaması ve tercihleri hatalıydı. Sonucu belirledi.  İkinci yarı da hücum hattında aksamayan tek adam olan Serdal Öz’ü çıkarıp, fiziksel olarak oyundan düşen ve yorulan Serkan, Niko ve Oğuz’da ısrar etmek Maltepe’yi geride ve orta sahada oldukça rahatlattı. İleriye rahat çıkan Maltepe peş peşe goller bularak kendilerinin de beklemediği bir sonuca ulaştılar. Kalecileri beraberliğe razı bir görüntü çizdi. Her tarafa oynadı, maç sonunda çıkan olayların da bir numaralı sorumlusuydu.

 

Sakatlıktan çıkan stoper Yavuz ciddi anlamda aksadı. Serdal iyiydi ancak fark yaratmadı, forvet eksikliği bariz bir şekilde yine ortaya çıktı.

 

Şampiyonluk gibi zor yolda kaleci, stoperlerden biri, orta saha ve forvet ligin en iyileri ve en tecrübelileri olmalı ki, final maçlarında sıkıntı yaşanmasın. Sezona başlarken ciddi paralar harcanıyor, devre arasında üçün beşin hesabı yapılmadan sorun çözecek takviye olmalıydı. Gebzespor’un bu noktada ilk yarıdaki eksikliği ikinci yarıda da gözler önüne serildi.  İyi kaleci demek 1 puan, iyi golcü demek 3 puan. Maltepe’nin stoperi Emin gibi geride takımı toparlayacak deneyimli, hırslı, kalite bir karakter alınmalıydı.

 

Gebzespor büyük camia, avucunun içine aldığı büyük avantajı basit hatalarla kaybetmesi camiada tahribatlar yaratıyor, anormal bir durum değil, insanlar üzülüyor. Gebzespor’un başarısını istemeyenlerin olduğunu düşünmüyorum.

 

Kendi sahanda 6 puan farkla önde olduğun rakibine 3-1 yenilerek puan farkının 3’e düşmesi ve ikili averajla da geriye düşmenin üzüntüsünü ligin son bölümlerinden belki de daha derinlerde hissedeceğiz.

Beraberlikte dahi Gebzespor için büyük avantaj olurdu. Maç berabere dahi bitseydi Maltepe’nin umutları azalırdı. Maltepe eksilerini gidermiş kaliteli ayakları kadrosuna katıp Gebze’ye geldi kazandılar ve yarışta çok güçlü bir konuma geldiler. Böyle maçlardan sonra ne yaparsan, ne konuşursan boş, isteyen isteğini alıp gitti.

 

Maç öncesinde protokol tribün girişinde kombine bileti omayanlar alınmadı. Bu konuda anlayışlı olmak gerek. Gebzespor'a hiçbir katkısı olmayanlar gidip destek verenlerin koltuğuna oturuyor. Herkes orada kimin ne yaptığı belli değil. Kalıcı bir düzen getirilmeli. Bu konuda yönetim takıma ciddi destekleri olan istisnalar hariç net tavrını devam ettirmeli.

Maltepe mağlubiyetinden sonra mutlaka ayağa kalkabilecek reaksiyon göstermek gerek. Önemli olan odur. Kartal Bulvar maçı da en az Maltepe maçı kadar zor geçecek. Maç sonunda polisler biber gazı kullandı, kurunun yanında yaşta yandı. Sert açıklamalar yapıldı. Teşhisi doğru yapılan bir analiz ve hamle Gebzespor’u yarışta güçlü tutar. Yönetim sakin kalıp çözümü doğru belirlemeli.. Saygılarımla.

Bu yazı toplam 2882 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi