Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

GEBZESPOR’UN BAŞKANI KİM?

GEBZESPOR’UN BAŞKANI KİM?

İlker Çakır 10 milyon civarında hibe ederek, karşılık beklemeden Gebzespor’un yaşamasını sağladı. 60 yıllık bir camia uçurumun kenarından hayata döndü. Bir taraf da bunları yapan bir karakter, diğer tarafta anaparasını bırakıp alacaklarını faiziyle isteyen karakterler var. Futbolcuları o dönem çalışan ve hakikaten mağdur olan personelleri saymamakla birlikte zamanında kulübü yönetenlerin kulüpten alacaklı olmalarına anlam veremiyorum. Başkanlar zamanında ne harcamışsa harcadıkları parayı geri isteme hakkına sahipler. Türk futbolundaki bu anlayış inanılmaz yanlış. Peki yaptıkları isimlerin, kulüpler sayesinde belki de kazandıkları ihalelerin, itibarın karşılığı ne olacak?

Kulüpler verme yere değil alma yeri olduğu için batıyor. Yasa getirilmeli her kulüp yönetimi görev yaptığı sürece içinde kulübü aldığı ekonomik tabloyla bırakmalı. Hatta bir fazlasını bırakarak gitmeli. Borç yaparsa cebinden ödemeli. Bakın o zaman yanlış yapıyorlar mı? Gelen yönetici transfer yapmak dışında gelir getirici hiçbir proje üretmiyor. Kurumsallık adına hiçbir hamle yapılmıyor. Böyle yöneticiliği herkesin dedesi de yapar. Nasıl olsa Belediye başkanı para veriyor. Ciddi gelirler de olacak. Kulüplerden kim cebe ne indiriyor belli değil. Herkes tutturmuş Belediye destek vermiyor. Bu kentin marka kulübünde yöneticiyim diye hava atan ciddi bir bedel ödemeli.

Bir futbolcu transferinde 4 tane menajer 2 bilinmez aracı toplamda en az 6 kişi para yiyor. Futbolcu ve aracı menajerleri dışında bu işten başka kimse kazanmıyor. Birçok yönetici bile seni transfer ederim ancak bedeli şudur diyor.

Taş atıp kolu ağrımıyor. Vergisi de yok. Ama temin ederim helal para değil. Giderler kimin sırtına yazılıyor kulüplerin. Böyle bir ortamda o kulüplerin nefes alma şansı olabilir mi? Batmalar bu yüzden.

Nefes alan bir nebzede olsa düzlüğe çıkan Gebzespor’un eski günlere dönmemesi için yoluna sağlam adımlar atarak devam etmesi gerek. Bu yıl mutlaka sürdürülebilir ekonomiyi düzeltmesi gerek. Sportif başarıya 1 yıl ara verilebilir ve olmasa da olur anlayışı hakim olmalı. Başarı gelecekse de geliyor zaten.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında hayati bir dokunuş yaparak verdiği destekle Gebzespor’un kaliteli transferler yapmasını sağlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker bu sezonda Gebzespor’un arkasındaki en önemli güç olacak. Onun vereceği destek ve yaklaşımları Gebzespor’un kaderini etkileyecek. Büyük paraları cebinden verecek İlker Çakır gibi bir isim daha çıkmayacağı için Gebzespor’un yeni sezonda ‘büyük’ Başkanı Adnan Köşker olacak.

Geçtiğimiz yıl şampiyon kadronun iskeletini kuran isimlerin başında gelen Sportif Direktör Abbas Sır transferde tam yetkili. Bu yüzden kredisi inanılmaz yüksek. Abbas Sır transfer yapıyorsa vardır bir bildiği diyor herkes. Kaliteyi ucuza almayı başarıyor. Pazarlık yapma konusunda uzman bir isim. Takım ruhunu sağlama, herkese nabza göre şerbet verme alanında bölgede tartışılmaz. Takım ruhu, hırs ve mücadele bu işin şifresi. Fakat şöyle bir gerçek var, profesyonel lig çok farklı. Bu ligde fitbol değil, futbol oynanıyor(!) Artık futbol modern metotlarla idare ediliyor ve başarı böyle sağlanıyor. Gebzespor nokta transferlerini ince eleyip sık dokuyarak yapmalı ve yüzde yüz kaliteli maçın gidişatını değiştirecek düzeyde olmalı. İskelet kadronun tutulması son derece doğru. Zaten maliyeti yüksek oyuncular değiller. Saygılarımla

Bu yazı toplam 8783 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi