Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

FUTBOLDA SEVGİ VE SAMİMİYET

FUTBOLDA SEVGİ VE SAMİMİYET

Her işte olduğu gibi futboldaki başarının temelinde de  sevgi ve samimiyet yatıyor.

Gebzespor’da yıllardır bozulan imajın en büyük etkeni samimiyetsizlik ve  yalanlar üzerine kurulan çıkar senaryolarıydı.

Geçen sezon sportif başarı yakalanmasa da bir çok önemli kazanımlar elde edildi. Bedeli biraz ağır olsa da çok büyük tecrübeler kazanıldı.  Teknik kadro, taraftar, futbolcu ve basın organları daha önce meslek hayatlarında görmedikleri ilgi ve sevgiyi gördüler. İlker Çakır Başkanlığında sevgi ve samimiyetin tohumları atıldı. Şeffaf bir anlayış, herkesimin içinde olmak istediği samimi bir yapı oluşturuldu. Ortaya konulan güven duygusu, karakter ve yapılanlar Kocaeli sınırlarını aşarak bir çok ilde Gebzespor konuşulan bir camia oldu. Daha önce  Gebzespor’dan kurtulmak için can atanlar bugün mor menekşeli formayı giymek için can atar hale geldi.

Gebzespor kapansın da kurtulsun diyenler bugün herkesten fazla Gebzespor’lu oldu. Bu tarz insanların tavrını bile Gebzespor menfaatleri adına saygıyla karşılayan ve kucak açan bir Başkana sahibiz. Böyle bir karakterle yönetilen Gebzespor’un sevilmesi ve sahiplenilmesi bu yolda atılan en önemli adımdır.

Yerel yönetiminin daha önce verdiği destekleri kişisel ihtirasları için kullananların tekerinde dönen bir futbol kulübüne Belediye dahil olmak üzere hiç kimsenin yaklaşımı ve bakış açısı olumlu olamazdı. Önceki gün kent büyükleriyle yapılan toplantı da iletişim ve yaklaşım sorunlarının çözüldüğünü görüyoruz.  Samimi desteğin ve sahiplenme noktasında nasıl bir karakter ortaya koyacaklarını merakla bekliyor. Bu yolda birlikte yürümeyi sevinci, üzüntüyü, sıkıntıyı birlikte paylaşmayı bekliyoruz. Hep birlikte sahiplenilen bir Gebzespor’un daha güçlü olacağını biliyoruz.

 

Teknik kadro ve futbolcu tercihlerinde kararların verildiği bu süreçte şu doğru yada bu yanlış gibi söylemlerin hiçbir şeyi değiştirmeyeceği için sadece destek ve motive edici yorumlar ve yaklaşımlar sergilenmeli. Gebzespor formasını hakkıyla taşıyamayacak olan ve zarar verdiği görülen  kim olursa olsun gerekirse bugün gönderilmeli. Futbolda duygusallığa yer yok. İyi ve karakterli insan olmak önemli fakat bize önce iyi futbolcular ve işin ehli bir teknik kadronun gerekli olduğunu bilmeliyiz.  Doğru kadro kurma noktasında geçen sezon gibi vakit kısıtlı değil. Alınacaksa mevkisinin en iyileri  alınıp; Takım ruhunu, takım içi rekabeti ve sevgiyi aşılayacak lider bir teknik kadro bu süreci yönetmeli. Yerel yönetimin de  yanında olacağı Gebzespor’un ikinci kez bu da olmadı deme lüksü olmayacağı için her konuda verilen kararların ince elenip sık dokunmasında yarar var. 

Bu yazı toplam 1213 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi