Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

FUTBOL YÖNETİCİLİĞİ

FUTBOL YÖNETİCİLİĞİ

Gebzespor camiası olarak en önemli hatalarımızdan biri de şu; sanayiciler, iş adamları, esnaflar gelsin kulübe para versin. Kime versin, neden versin, verdiği para kimin cebine gidecek? Yıllar önce verilen paraların nerelere gittiğini birçoğumuz biliyoruz. İlker Çakır yönetimi bu kötü imajı düzeltmek için 3 yıl mücadele etti. Hala tam olarak da düzelmedi. Burada isimlerin geçmişi, çevresine verdiği güven çok önemli. Gebzespor markası saygı duyulan isimler tarafından yönetildiği zaman az yada çok destek gördü.

***

Belediye para versin, Ticaret Odası Sanayi kuruluşlarına kombine aldırsın, Kaymakam bey 5-10 fabrikaya telefon açsın gibi günü kurtaracak hamleler yapıldı sürekli olarak. Ancak bir türlü güvenilir saygı duyulan isimlerden bir komite kurulup profesyonel bir reklam pazarlama ekibi kurulmadı. Her dönem fedakarlık yapan isim bulundu. En az bir, en fazla üç yıl dayanabildi. Amatör futbolda gelirin yok. Sürekli vermek zorundasın. Sadece futbol takımına vermekle de yetmiyor. Herkes olayın fotoğraf kısmında, değerli büyükler kıymetli arkadaşlar; Her zaman ifade etmişimdir Gebzespor koltuğu bu kentin en değerli koltuklarından biridir. Sorumluluğu büyüktür. Gebzespor yöneticisi olmak, emek, mücadele gerektirir. Üretmek ve katkı sunmak mecburi olmalıdır. İşin fotoğraf kısmı sonraya bırakılır. Kişinin aynası yaptığı iştir. Herkes doğru işleri görür ama yanlışları daha çabuk görür.

***

Mutlaka 4-5 kişiden oluşan bir komite kurulmalı ve bu işin yükü sadece Başkanlara bırakılmamalı, çabuk yıpratıyoruz. Soğutuyoruz. Gebzespor’un yönetimi sezon boyunca kombine, stat içi reklam, forma satışı gibi yılda en az 1 milyon gelir getirecek kalıcı ve sürekli olacak bir projeyi hayata geçirmeli. Mantıklı projelerle düzgün bir şekilde sanayicilere iş adamlarına gittik de hayır mı dediler? Oturduğumuz yerden ver Allah’ım demekte doğru değil. Yöneticiler proje üretmek için vardır. 10- 20 bin TL gibi rakamları 1.amatör kümede ki yöneticiler de veriyor. Eğer profesyonel liglere dönmek istiyorsak büyük düşünmek zorundayız. Amatör de para verip futbolcu transfer etmeyi başarı olarak görenler var. Bu anlık heyecan ve heveslerden kurtulup kişilere endeksli yapıyı ‘Sadece Gebzespor’ diyebilecek bir düzene oturtmalıyız. Spor camiasında kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne hayran olduğu falan yok. Kime ne kadar faydan olursa o kadar değerin var.

***

Geride bıraktığımız sezonlarda Gebzespor’un sportif başarıyı yakalayamamasının en önemli nedenlerinden biri topun çizgiyi geçememesiydi. Kimler geldi kimler geçti. Gebzespor kırılma anlarında, bariz üstün oynadığı, iyi mücadele ettiği bir çok final maçında gol yollarında yaşadığı sıkıntılardan dolayı hedefine ulaşamadı.

***

Bölgesel Amatör lig basit futbolun oynandığı, kora kora mücadelenin yaşandığı bir lig. Takım ruhunu yakalayan, tekmeye kafa sokan kazanıyor ancak sonucu da kalite belirliyor. Transfer döneminde ağırlıklı olarak Bölgesel Amatör ligin standart ve mücadele gücü yüksek oyuncuları kadroya dahil edildi. Gebzespor sahada sonuna kadar mücadele eder bu konu da şüphe yok. Fakat sonucu belirleme, skor üretme ve sonuca gitme noktasında en az 2-3 tane çok özel ve fark yaratacak isimleri kadrosuna katmalı. Takımın defans ve orta saha hattı koşan savaşan askerlerden oluşmalı ancak hücum hattında altın vuruşları yapacak kaliteli komutanlar olmalı. Yeni sezonda Maltepe, Kartal, Şile Yıldız gibi üst düzey kadrolar kuran takımlar var. Sadece mücadele etmek yetmez. Kalite yüzde yüz şart. Aksi durumda kimse bu kadar sessiz kalmaz.

Bu yazı toplam 1278 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi