Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

Depreme Hazır mıyız?

Depreme Hazır mıyız?

Darıca Belediyesinin Malzeme Yardımı!  

Türkiye’nin her yanı sallanıyor! 

Basit bir su baskınında felç olan Gebze olası bir depreme hazır mı? 

Kent yöneticileri olası doğal afet için hangi hazırlıkları yapıyor veya önlem alıyor mu?  Doğal afet toplanma alanları var mı ? varsa nereler? Gebze Belediyesi, Kaymakamlık, Ticaret Odası bu durumlar için ortak bir strateji geliştiriyor mu? Yoksa her zaman ki gibi  yine kader mi diyecekler? 

Geçtiğimiz Ekim ayı ortasında Darıca Belediyesi amatör kulüplere malzeme yardımında bulundu. Böyle bir süreçte bile amatör kulüpler ve gençler düşünülüyorsa Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık teşekkürü ve taktiri hak ediyor. Konuşmasında samimiyet içerikli cümlelere yer verdi. Daha çok destek vereceklerini kaydetti. Bu konuda fazlasıyla samimiydi.

Her kulübe; bir takım şeklinde 25’er adet eşofman takımı, yağmurluk, forma takımı idman tişörtü ve şortu, futbol topları,  çocuk kramponları 1 adet antrenör eşofmanı, tabak, top filesi, 2 adet küçük çocuk eldivenleri şeklinde oldukça değerli malzemeleri güzel bir törenle kulüp yetkililerine teslim ettiler. Benim de kulüp başkanı olduğum Darıca Kale Bayramoğluspor adına çok teşekkür ediyorum. 

Buraya kadar her şey inanılmaz değerli, diğer Belediyeler su bile vermezken Darıca Belediyesinin verdiği desteğe elbette  minnettar olmak gerekir. 

Bizim kulübün renkleri mavi. Bizden istenen siparişlerin tamamını mavi beyaz renk olarak belirttik. Fakat bize gelen eşofmanların yağmurlukların idman tişörtlerinin tamamı simsiyah. Küçük çocuklara eğitim verdiğimiz için istediğimiz top numaraları 4 numaraydı.  Gelen toplar 5 numara. İdmanların genelini akşam yaptığımız için zaten yetersiz olan ışıklandırma ortamında simsiyah giymek mantıksız ve sağlıksız değil mi? Malzeme dağıtımı yapılacaksa bu konuyla ilgilenen kişi amatör futbolu bilmesi gerekir. Gerçekten kulüplerin ihtiyaç duyacağı malzemeler verilmeli. Malzemelerin kalitesi, kulüplerin istediği renk çok önemli detaylar. Mavi istiyorsan neden siyah gelir? Sonuç olarak devletin Belediye kasasından çıkıyor bu paralar. Yetimin hakkı var. Bu işi organize eden kişilerle Muzaffer Bıyık’ın samimiyeti aynı olmalı. Böyle güzel düşünen liderler çok az. Onları kaybetmemek gerek, değerlerini bilmek gerek. En büyük handikapları onları doğru yönlendirmeyen yardımcıları ve ekibi.

Devletin Belediyelerinde, Başkanların beyin takımı liyakat sahibi insanlardan oluşmalı. Şu zamanda malzeme almışsın sesini çıkarma işine bak diyenler olabilir. Ama orta da hatalı işler var. Birlerinin de hataları konuşması gerekiyor mu? 

 

 

Bu yazı toplam 19068 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi