Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

Değişim Başlasın!

Değişim Başlasın!

Aylardan Haziran ayı; 

Gebzespor kongreye gider. 

Gazeteler, siteler, sosyal medya yazar, herkes Belediye’yi göreve davet eder. Kongre yapılır protokol sandalyelerinde taraftarlar oturur. 

Her Gebzespor kongre zamanında Gebze yerel yönetiminin kesin Ankara’da olağanüstü toplantısı olmuştur. 

Başka illerde yerel idareciler kulüplere yakın olmak için çabalarken Gebze’de yerel idareciler Gebzespor’dan kaçıyor. 

Bu sosyolojik olarak araştırılmalı. Gerçek bir çözüm yolu için bu istikamet üzerinde durulmalı. 

Neden yerel idareciler, iş adamları, esnaflar sporseverler bu kadar büyük kitle Gebzespor’dan uzak duruyor. Buralarla bağlar neden bu kadar kopuk özeleştiriyle başlamak gerek işe.

 

Sezon öncesinde bomba transferler,   Şampiyonluk söylemleri, üçüncü haftada kadro yetersizliği, kötü futbol, homurdanmalar başlıyor. 5’nci haftada Teknik Direktör istifa,  10.hafta da ödeme sıkıntıları, devre arasında yeni hoca, yeni transferler, ikinci yarının başlarında yönetim istifa derken her sezon türlü entrikalarla gelip geçiyor. 

 

 1-Gebzespor markası yönetimiyle, taraftarıyla medyasıyla doğru yönetilmiyor. Doğru işler anında cezalandırılıyor. Yusuf Öztürk döneminde olduğu gibi. O sürece yüreğiyle sahip çıkmayanlarında hatası çok. 

2- Yapılan yanlış işler, kulüp isminin yıpratılması toplumdaki kötü imajı ve sportif başarısızlık diğer en büyük neden. 

 

Gemi fırtınanın içinden çıkarılmak ve limana ulaştırılmak isteniyorsa bu maddelerin tam tersinin olması gerekiyor. Peki kim yapacak bunu? ekonomi buna müsait mi? Yerel idarecilerin gündeminde Gebzespor gibi bir dert var mı? Yönetimin gücü bu oluşumlara yaratmaya yeter mi?  

 

Bu işlerin üstesinden gelmek için sevgi gerekiyor. Gerçek sevgiyi oluşturacak, yaşanmışlık, tutku, duygu gerekiyor. Yerel yönetimlerin Gebzespor’dan uzak durmasının nedeni kulübün yapısal bozukluklarıyla ilgili.

***

Gebzespor’un bir yaptırım gücü yok. Bir kitle oluşturamıyor. 

Bir camia olmaktan çıktı. 

Bu gücü olan takımlar kent yöneticilerine her türlü yaptırım uygulatıyor. 

İzmit halkı Kocaelispor’a destek vermiyor diye  AK Partiye bir ceza verdi. CHP’li Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Kocaeli’nin can damarı olan İzmit’i kazandı. Kocaelisporlular Hürriyet’i oraya Belediye Başkanı yaptı. Ardından da siyasi bir yol izlenerek Kocaelispor’u gündeminden çıkaran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tahir Büyükakın Kocaelispor’a büyük destekler yağdırıyor. Gebze’den bile ciddi destekler gidiyor.

Gebzespor’a kulaklarını tıkayan, gençlere yeterli spor alanları yapmayan 400 milyonluk bütçesinden 3 milyonunu bile sportif organizasyonlara harcamayan, başkalarını zengin eden, 3 kez yıkıp yaptığı yolu aynı yıl içinde dördüncü kez yaptırarak yandaşlarına para kazandıran Gebze Belediyesi’ni siyasette cezalandıracak bir kitle  olmayacağı için bu devran değişmedi.

***

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz alın size şu parayı benden uzak durun derse Gebzespor yine sıkıntılar yaşar. Belediye Başkanı olarak  Gebzespor’u gerçekten kollarını sıvayıp sahiplenirse o zaman herkes bu işin içine girer. Gebzespor‘u kent sahiplenir. Zinnur Büyükgöz en az 3.5 yıl daha görevde bu süre içinde uzun vadeli plan ortaya koyulmalı. Her sezon bize 2 ver 3 ver demek yerine. Büyükgöz Gebzespor başkanıyla sağlam bir diyalog kurup, istikrarlı bir yol yürümeli. Sürekli kongre ve Başkan değişikliği ile bu işler olmaz. 

 

Recep Avcı bu süreci nasıl yönetir, öncelikle samimi bir mücadele ortaya koyduğu kesin. Bir değişim istiyor, kaos bitsin sevgi kazansın diyor. Herkesi kucaklıyor. Taraftar yapısının değişmesini istiyor. Bu düşünceleri haklı. Altları doldurulmalı. Net bir şekilde destek görmeli yalnız bırakılmamalı. Oynanan oyun, ortaya koyulan mücadelenin adı futbol. O halde yönetimine, sportif direktör olabilir, genel kaptan olabilir, Gebze bölgesindeki  Master takımlarında çok değerli futbol adamları var. 2.liglerde futbol oynamış bu işin tozunu toprağını yutmuş eski futbolcular var. Yıllardır bir tanesine görev verilmiyor. Eğer yeni bir süreçten bahsediliyorsa öyle isimlere kulüp içinde görev verilmeli, deneyimlerinden faydalanılmalı. Güvenilmeli ve sabredilmeli. Kentte  Değişim öze dönüş, sahiplenme isteniyorsa böyle isimlere kucak açılmalı. Tuzlaspor 1.ligde Karagümrük süper ligde. Bizde ne olacağı belli olmayan bir ligdeyiz. Hep birlikte utanmalıyız. 


***

Mevcut yöneticilerin tamamı  zor günlerin adamı, Gebzespor’a hizmet etmeye inşallah devam etsinler ancak eğer futboldan bahsediyorsak saha içini daha önce futbol oynamışlara emanet etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu net gereklilik. Gebzespor’u gerçekten bir yere getirmek istiyorsak futbol adamları da yetiştirmemiz ve onlara güvenmemiz gerekiyor. Aynı isimler farklı hikayeler yazamaz. Bir değişim de eski futbolcuları, spor adamlarını  Gebzespor’un içine çekerek başlatılmalı. Abbas Sır’ın emekleri çok  büyüktür. Onun Gebzespor’a Gebzespor’un da ona kazandırımları oldukça fazladır, kulüple özdeşleşmiştir. TFF’de en çok tanınan isimdir. Deneyimlerinden her zaman faydalanılmalı.  Gebze’de ve Gebzespor’da ikinci üçüncü bir Abbas Sır’lar da olmalı artık. Mücahit Sak gibi toplumda saygınlığı olan yönetici kabiliyeti oldukça yüksek, yaptıkları orta da uyumlu, bilgili isimlerin Gebzespor’a kalıcı olarak kazandırılması doğru yola girişlerin başlangıcı olur. 

Saygılarımla 

Bu yazı toplam 12437 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi