Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

CESARET=BAŞARI

CESARET=BAŞARI

 

İlk devreyi lider kapatan bu Gebzespor’u kısa sürede kim kurduysa devre arasında nokta transferler yapacaklarına dair inancımız tamdı.  Şampiyonluk cümleleri kurarken de yönetimin ve sportif direktör Abbas Sır’ın eksikleri kapatma noktasında deneyimlerine fazlasıyla güvenmiştik. İddialı cümleler kurmamamızın gerekçelerinden biride buydu.  Halı saha maçlarında bile ikinci yarılar kıran kırana geçer. Devre araları eksikleri gidermek için vardır. Son iki maçın özellikle ikinci yarılarında kondisyonu zayıflamış, motivasyonu düşmüş, gergin ve stresli bir Gebzespor gördük.

GEBZESPOR

Her kesin sezon başından bu yana deneyimli, bitirici  forvet transferi yapılması noktasında fikir birliğine varmasına rağmen Gebzespor yönetimi bu sorunu kampa gitmeden önce mutlaka çözmeliydi. İyi para verip en iyisini almalıydı. Sonuç olarak kaybedilmiş bir şey yok.  4-5 puan geride değiliz.  Puanlar eşit. Fikstür avantajı Gebzespor’da. Çok zor 2 maçı oynadık. Takımı geride toparlayacak, hırslı deneyimli bir stoper transferi Gebzespor’daki kaliteyi bir tık daha arttırır. Önümüzde kazanabileceğimiz 3 maç var. Bu süreçte de yeni transferler ve hoca Gebzespor’a adapte olur ve Gebzespor yarışta yine en iddialı takımlardan biri olabilir. En önemli kriterlerden biride; motivasyon arttırıcı, takımın inanacağı, lider karakterde, deneyimli, cesaretli, oyunu ve rakibi iyi analiz eden bir ‘HOCA’ tercihi yapılmalı.

BEBBE

Yeni transfer Bebbe geçen yıl Velimeşe’nin şampiyonluğunun mimarlarından biriydi. Hızlı, bitirici, adam eksilten, defans arkasına koşu yapan skor üreten, ekstra oyuncu ancak; 1-2 ay futbol oynamadığında futbolu unutuyorsun. Kalitesi tartışılmaz ancak, fizik kondisyon olarak, kafa olarak hazır olmasını umuyoruz. İlk yarıda Serik Belediyespor’da fazla forma şansı bulamamış. Hazır bir Bebbe Gebzespor’a mutlaka katkı sunar. Sürece bakacak olursak planlı bir transfer gibi görünmüyor mutlaka soru işaretleri de var ancak futbolda bazen risk almak zorundasın.

DARICA GENÇLERBİRLİĞİ

Darıca Gençlerbirliği ikinci yarıya çok iyi başladı.  Bu grupta seri galibiyetler alabilmek çok önemli. Darıca Gençlerbirliği bunun sıkıntısını zaman zaman çekerek istikrarsız bir görüntü çizdi ve çözümü de sürekli Teknik adam değişikliğinde aradı. Çok iyi bir golcü aldılar. Emrah Metoğlu kuvvetli ve bitirici bir santrafor Darıca Gençlerbirliği’ne ciddi katkıları olacağını düşünüyorum.  Bölge futbolunun sportif başarılara ihtiyacı var buna da en yakın takımlardan biri Darıca Gençlerbirliği inşallah hedefe yürüyerek bölge futbolunu canlandırırlar.  Yarın yapılacak olan Genel Kurulda Başkanlığı Lokman Demirtaş’a devretmesi beklenen Mustafa Öztürk’e Darıca Gençlerbirliği’ne kattıkları için teşekkür ediyorum. Lokman Demirtaş’a yeni görevi hayırlı uğurlu olsun.

SULTANORHANSPOR

Sultanorhanspor yönetimi 2.lig seviyesinde. Her biri alanında lider karakterde önemli isimler. Bu sezon geniş çaplı bir yapılanmaya giderek bölgenin en iyilerini göreve getirdiler. Son derece doğru yoldalar ancak planlarının bir parçasında da Gebzespor’un neler yapacağı var. Gebzespor 3.lige çıkamazsa Sultanorhanspor’un play-offta şampiyon olması da yeterli olmayacak.  Sultanorhanspor play-aut maçı oynamak zorunda kalacak. BAL liginin saçmalıklarından biri de süper amatör play-off şampiyonunun direk BAL ligine çıkamaması. Bu yüzden Sultanorhanspor’un kaderi birazda Gebzespor’a bağlı. Yarın Sultanorhanspor grup şampiyonun belli olabileceği maçta Metin Oktay stadında en yakın takipçisi Kartepe Suadiye’yi konuk edecek. Soğuk havada heyecanı, coşkusu ve futboluyla içimizi ısıtacak bir maç olur. Sultanorhanspor için direk kendini net bir şekilde test edebileceği bir maç. 19.15 te Gebze Metin Oktay stadında buluşmak dileğiyle.

DENİZLİKÖYÜ

Denizliköyüspor teknik hatalardan dolayı 1.amatör kümeye düştü. Takımın motivasyona ihtiyacı olduğu dönemler iyi yönetilemedi.  Birçok maçta da oyunun gidişatına etki edecek sayısız goller kaçtı. Onlar için kırılma maçı Metin Oktay stadında 2-1 kaybettikleri Hereke maçı oldu. Denizliköyü çok değerli bir başkana sahip, doğru hamlelerle Gebze futbolunun rengi olmaya devam etmelerini umuyoruz.  Fair playa, sevgiye birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Futbol sadece bir araç…

ARAPÇEŞMESPOR

Sezonun başlarında kırılma anını en az hasarla atlattı Arapçeşmespor, neyse ki karakterli oyuncu grubuna sahip olmanın karşılığını bir nebzede olsun dağılmayarak aldılar. Arapçeşmespor’un en önemli farklarından biride antrenörü Ergun Çoban oldu. Takımı ayakta tuttu, kısıtlı imkanlara rağmen sadece yola çıktığı arkadaşlarını yarı yolda bırakmamak adına görevini yaptı.   3 süper amatör lig takımımızın düştüğü süper amatör ligde kalarak Gebze’nin prestijine katkı sundu Arapçeşmespor.

DİLİSKELESİ

Diliskelesispor’da Kenan Yılmaz gibi karakterli bir ismin üstlendiği misyon bölge futboluna değer kattı. Bedrettin Şimşek gibi İdealist bir teknik adam, genç ağırlıklı dinamik bir kadroyla göze hoş gelen bir futbol ortaya koyan Diliskelesi sayısız maçı şansızlıklarından dolayı kazanamadı. Bir anda hiç hak etmediği bir noktaya geldi.  Cumartesi günü Tavşantepespor’la sahalarında ligde kalma maçı oynayacaklar,  futbol şansı umarım yanlarında olur ve kazanıp süper ligde kalırlar.

Bu yazı toplam 3328 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi