Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

ÇAKIR AİLESİ

ÇAKIR AİLESİ

Gebze Türkiye’nin en büyük sanayi pazarının döndüğü yer. 50’ye yakın ilden daha büyük nüfusa sahip. Tek kelimeyle ülkenin can damarı… Oy potansiyeli en yüksek kentlerden biri.  İl olması gerekiyor. Daha fazla hizmet alması gerekiyor. Bunu her şeyiyle hak ediyor.

Peki bunun için kim mücadele ediyor.  Zaman zaman Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler sesini yükseltiyor. Gebzespor tribünlerinin önde gelen isimleri bir ara kampanya başlattı. Sosyal medyada münferit paylaşımlar dışında hiçbir siyasi irade bunu bırakın gündeme taşımayı sözü geçtiğinde konuyu nasıl kapatacağının yollarını arıyor.

Onları o makama getirenler bunu istemiyor. Biat kültürüyle siyaset yapıyorlar. Halkın sorunları, ihtiyaçları umurlarında değil. Makam koltuklarına oturup üç beş alkış almak, yaslandıkları siyasi iradenin gücüyle ihaleler almak tek hedefleri.

O koltukları bırakmak zorunda kaldıkları dönemden itibaren halkın onlara ne saygısı ne de sevgisi kalmayacak.  Tepeden baktıkları, hor gördükleri halk bu kez onları yok sayacak. Onlara en güzel ceza bu olacak. Yapacakları hizmetlerle toplumun sevgisini ve saygısını kazanmak yerine; Bir sana bir bana anlayışıyla işlerini Ankara’daki dayısıyla bitirenlere ilahi adaletin tokadı da er ya da geç inecektir.

Bu memleketin, Gebze’nin daha bir çok ilin öz kaynakları; üretimle, doğru pazarlama, doğru proje ve yönetimle Türkiye gibi bir ülkeyi daha kalkındıracak bir potansiyele sahiptir.

Avrupa ülkelerinde;  devletler zengin insanların aylık gelirleri orta düzeydeyken. Bizde devlet fakirleşmeye, borçlanmaya doğru giderken belli güçler servetlerine servet katıyor. Zenginle fakir arasındaki uçurum her geçen gün artıyor.  Gelecek endişesi mutsuzluğun en büyük nedenleri olarak görülüyor. 

Gebze yerel seçimlerden ne beklemeli. Nasıl bir süreç bizi bekliyor.

Halk bir değişim istiyor bu kesin. Umutlanacağı bir dönüşüm bekliyor. Bu istatistiklere de yansımış durumda. Ak Partide bunun ciddi bir endişesi var.  MHP ile bir çok yerde ittifak yapma projesi güç kaybının en önemli göstergesi.  Hala aday çıkarmış değil. CHP’nin kalıplaşmış bir oy potansiyeli zaten var. Burada hesapları bozan biri var MHP Gebze’nin adayı Serap Çakır.

Çakır ailesi Gebze’de güçlüdür. Onlarda diğer varlıklı aileler gibi  Gebze’de kazanıp İstanbul sosyete mekanlarından fotoğraflar, Paris’ten Milano’dan selfiler atabilirlerdi. Diğerleri gibi Gebze halkına tepeden, kibirli bakabilir. Görüşmek için sekreterimden randevu al diyebilirlerdi.  Bu imkanları fazlasıyla varken sade bir yaşamı tercih edip, kapılarını herkese açan, mutluluğu dışarıda değil Gebze’de arayan,  imkanlarını olmayanlarla paylaşan , gönül kapılarını herkese açan insanlar.

 Gebze’nin ve halkın sorunlarını iyi biliyorlar. Yapılması gerekenleri de iyi etüt etmişler. Sonuçları nasıl olur bilinmez ancak Serap  Çakır’ın projeleri toplumda şimdiye kadar elle tutulur bir çok toplumsal hizmetin yapılmadığını gösteriyor. Halk yavaş yavaş uyanıyor. Gebze için en büyük kazanım bu olur.

Bu yazı toplam 7980 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi