Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

Bir Duruşumuz Olmalı! 

Bir Duruşumuz Olmalı! 

İkinci yarının başlamasına çok kısa bir süre kala kulüp içi soru işaretleriyle dolu.

İnsanlar aylardır kaos yaşamış yeni yönetimi bir umut olarak görüyor. 

Zor bir yükün altından kalktılar ( kabul) paramparça olmuş bir süreci toparlamaya çalışıyorlar ona da (kabul)

Recep Avcı idaresindeki yönetim yola çıkmayı düşündüğü idareciler, teknik kadro, personellere ve futbolculara yönelik  işin maddi boyutlarını oturup çok net bir şekilde konuşmalı. 

İkinci yarının  başlamasına çok az bir süre kala yöneticinin görev alanı ve yapacağı işler netleşmeli.

Kulüp iç yapısında değişimler hızlı bir şekilde olmalı. Bir sorun varsa konuşulmalı. İki insanın bir araya gelip konuşmadığı ortamda; Fitne ve dedikodu olur. Dedikodunun çok olduğu yerde hiçbir şey olmaz. 

Teknik kadro az yada çok  ne alacağını bilmeli, akıllarında soru işareti olmamalı. 

Onlar binlerce insanın gönül verdiği bir kentin futbol takımını yönetecekler. Ev geçindirdiklerini de hesap etmek gerek. Futbolcu, hoca ve personelden yüksek verim alınması bekleniyorsa onların evine gittiğinde huzurlu olmasını sağlamak gerektiğini düşünüyorum. 

Diğer getirilen 100-150 binlik hocalara nasıl olanaklar sağlanıyorsa Orhan Ken ve Bülent Gürol’a en az yarısı sağlanmalı görün ortaya neler çıkıyor. 

Mevcut hocaların ellerine un vermeyip, şeker vermeyip helva yapmasını beklemek onlara haksızlık olmaz mı?

Takımın  çok net 2 stopere 2 orta sahaya ihtiyacı var.

Berkay, Kaan, Oğuz’lu hücum hattında sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Özellikle Berkay bir kaç yıl içinde üst liglere transfer yapabilir. 

 İlk fırsatta şöyle eksikler böyle eksikler diyerek kendi hükmedecekleri hocaları getirme çabası içinde olacaklar her zaman var olur. Mevcut hocalara öz kaynak modelini oluşturmak için, başarısız olsalar dahi sahip çıkma duruşunu göstermek gerektiğini düşünüyorum.

Gebzespor’u son iki hazırlık maçında izleyenler takımın kondisyonla, hırsla ilgili bir eksikliğini gördü mü? Herkes saha içinde diri ve çok koşuyor. Bir sorun varsa kaliteyle ilgili! O da mevcut teknik kadronun eksikliği değil. 

Gebzespor 15 yıldır Altyapısından ne  futbolcu çıkardı, ne de bir tane antrenör yetiştirdi. Her zaman başarıyı sadece para  için gelenlerde aradık, buraya gelipte bir tane kalıcı bir eser bırakan olmadı! Ama herkes alacaklı. 

Amatör futbol geçmişi dahi olmayanların 400-500 tane profesyonel maç oynayanların futbol bilgisinin tartışmamalı. Bir eksiklik varsa onlar bizim çocuklarımız diyerek sahiplenilmeli, eksiklerini tamamlamaya yardımcı olunmalı. 

Ancak bu anlayış bizi toparlar ve düzlüğe çıkarır. İnsan birinde yeterki eksiklik arasın yüzlercesini bulur, insan yeterki güzel işler yapmaya gayret etsin onlarca yol bulur. 

Gebzespor bir vizyon belirlemeli, bu vizyonun etrafı öze dönüş iskeletiyle doldurulmalı. Recep Avcı her kesimin çok sevdiği saygı duyduğu bir karakter, 

Ona her alanda yardımcı olmak gerektiğini düşünüyorum. Başarılı olacağına da inanıyorum. Bunlarda diğerleri gibi dedirttirmemek için adımların çok dikkatli atılması gerekli. Gebzespor’u şeffaflık ilkesiyle yöneticiğine inancımız tam.  Kulübün  kenetlenerek büyümesine ve başarıya ulaşmasına atılan adımların en sağlam başlangıcı bunlar olur. Saygılarımla 

Bu yazı toplam 5162 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi