Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

BENİM ŞEHRİM BENİM TAKIMIM

BENİM ŞEHRİM BENİM TAKIMIM

 

Trabzonspor’un Alanyaspor’a 3-0’dan 4-3 maç vermesi U-12 yaş grubundan süper lige kadar herkese şunu gösterdi; Asla pes etme, imkansız diye bir şey yoktur ve rehavete kapılma. Bedelini ağır ödersin.

***

Gebzespor Bölgesel Amatör ligde 5.sezonunu yaşıyor. İlk kez deplasmanda şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen Maltepespor gibi güçlü bir takımı yendi. Bu özgüven ve motivasyon açısından çok değerli bir galibiyet.

Doğru bir stratejiyle mücadele eden Gebzespor seyircisiz maçta kazanarak psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Özellikle ikinci yarıda yedek kulübesinin maçı yaşaması, tribünde Gebzespor’u sahiplenen başta Nail Çiler, Başkan Yusuf Öztürk ve taraftarların sahaya etkisinin ne kadar önemli olduğunu gördük. İlker Çakır gibi gönlü geniş, kendini aşmış bir ismi orada görmek, desteğini hissetmek Gebzespor için büyük artılar. Bu lig haksız da olsan bağırıp çağırmayı gerektiriyor. Ne kadar çok ses çıkartırsan o kadar çok tuttuğunu koparıyorsun. Maltepe bundan sonra iç sahada kolay kolay maç vermez. Bu galibiyeti anlamlandırmak için taraftarlar önünde Kartal Bulvar’ı aynı hırs ve istekle yenip kenetlenmenin temellerini sağlam atmak gerekiyor.

***

Kadro mühendisliği iyi yapılmış, karakter tercihleri son derece doğru. Orta sahaya oyunu bozan, kora kor mücadele eden Gafurov’u alırken önüne top yapan oyunu yönlendiren gerçek bir maestro görevi üstlenen Serkan Esen’i almak sağ ve sol kanatlara sprinter özelliği olan adam eksilten, defans arkasına koşu yapan Niko ve Oğuz gibi üst düzey iki kanat oyuncularını almak bir futbol aklı gerektiriyor. Bu isimler Gebzespor’u önümüzdeki haftalarda kontrol edilmesi çok zor bir takım haline getirecek. Özellikle kanat futbolcuları bu sezon çok gol atar, çok maç alır.

Sağ bek Ömer Kesici tecrübesi, hırsı ve kalitesiyle bu ligin tartışmasız en iyi sağ beklerinden biri. Gebzespor’un ona çok ihtiyacı olacak. Öyle bir kalite sarı kartı varken takımını son 25 dakikada eksik bırakmamalı. Daha dikkatli olmak gerek. Futbol bir anlık hatayı affetmeyen bir oyun.

Yerli Teknik Direktör Mehmet Akdemir’in başarılı olmasını gönülden isterim. Bülent Korkmaz futbolu bıraktıktan 2-3 yıl sonra Galatasaray’ın Teknik Direktörü oldu. Mehmet Akdemir Türkiye’de isim yapmış, yıllarca üst düzey kulüplerde futbol oynamış, gerçek bir spor adamı. Bu bölgenin antrenörleri için önemli bir misyon üstlendi. Gebzespor’a daha erken gelebilirdi. Maltepe maçında oyunu yaşaması, takıma verdiği sinerji ve biraz geç olsa da yaptığı hamleleri yerindeydi.

***

İki tane çabuk ve bireysel yetenekleri olan kanat futbolcuları varken Gebzespor’un forveti ya; çok güçlü, ileride top tutan, duvar olup takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayan, kafa topları alan bir forvet olmalı, yada ceza sahası içinde nerede duracağını bilen, yakaladığı fırsatları gol yapma oranı yüksek olan biri olmalı. Ufuk bunu ilk maçta yapamadı. Golcü futbolcunun yetenekleri doğuştan gelir, bu özelliği taşımayan birini zorla golcü yapamazsın. Ufuk çok koşan, mücadele eden Gebzespor’a mutlaka çok faydası olacak bir isim, ancak bir an önce goller atıp özgüven kazanmalı. Diğer türlü iç saha baskısını kaldıramayabilir. Niko yada Oğuz her zaman iyi oynayıp maç kazandıramayabilir. Gebzespor’un forveti beklenmedik anlarda çıkıp, bireysel yeteneğiyle tabela değiştirmeli. Bu noktada eksik var.

Futbol kulüplerindeki en büyük tehlike’ Ben yaptım’ Benim takımım söylemleridir. Bu dengeyi sağlamak, mücadelenin içine herkesi çekip hepimizin takımı anlayışını empoze etmek gerçek yöneticilik, bilgi, birikim ve sıfır ego gerektirir. Kimin ne yaptığını herkes zaten görüyor. Gebzespor bu detayları çok iyi analiz edip; Bu mücadeleyi ‘ tüm kentte yayacak bir profil ortaya koymalıdır.

***

Çayırovaspor sezonun ilk haftasında Ayvalık Gücü karşısında öne geçtiği maçı 1-1 tamamladı. Özellikle ikinci yarıda verdiği görüntü ‘ ne öldürür, ne güldürür türündendi. Çayırovaspor hücum organizasyonlarına mutlaka çözüm bulmalı. Çabuk paslaşma, kanat organizasyonları ve ortadan geliştirilen ataklar son derece yetersizdi. Daha iyi olmalı Çayırovaspor. Bu oyunla çok sıkıntı yaşar.

***

Diliskelesi- Denizliköyü maçı Bedrettin Şimşek ve Soydan Yavuz gibi iki idealist ve başarılı antrenörlerin taktik savaşı içinde geçti. Mücadele gücü üst düzey maç hakkaniyetli bir skorla 1-1 sona erdi. İki takımada başarılar diliyorum.

***

Sultanorhanspor haftayı 7 gollü galibiyetle kapatarak zirveye kuruldu. Oynadığı futbolla da kolay kolay bırakmayacağının sinyalini verdi. Özgür Demirtaş başta olmak üzere yardımcı antrenör Ümit Şeker ve futbolcuların takım ruhu içinde hareket etmesi başarının en büyük sinyali.

***

Dilovası Belediyespor’un en büyük hatası transferde bütün yetkiyi Teknik ekibe vermesidir. Yarın başarısız sonuçlar devam ederse ve Teknik Direktörle yolların ayrılma durumu olursa, hocanın getirdiği futbolcular ne yapar? Saygılarımla.

Bu yazı toplam 1394 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi