Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

AZ PARA ÇOK İŞ

AZ PARA ÇOK İŞ

 

Gebzespor, Maltepe’den, Zaferspor’dan, Beylikdüzü’nden, Beylerbeyi’nden daha az harcamalar yaparak sezona başladı.

 

Bu grup kolay diyerek başarıyı bir nebze olsun küçümseyenler zaman zaman oldu.

15- 20 liraya oynayan çocukların bunu başarması kimilerine göre imkansız olarak geliyordu ve bu başarı ancak rakiplerin çok zayıf olduğunu iddia ederek küçümsenebilirdi.

Gebzespor gibi sadece şampiyonluğa odaklanmış bir takım;

Yusuf, Sırat, Batuhan, Ufuk Gülez gibi alışık olmadığımız genç yaştaki çocuklara kim güvenip forma verirdi?

Kim bu gençlere koca bir camianın kaderini emanet ederdi?

Şampiyonluğa susamış, ateşli bir taraftara karşı hangi idareciler bunun riskine girerdi?

GİRDİLER;

Futbolu bilenler, futbolcuyu bilenler bu işin yürekle, ekip işiyle yapıldığını bilenler dik durarak karakter transfer ederek sadece 1 aylık çalışmayla bu işin ilk etabını başarıyla kapattılar. Gebze futboluna ışık tuttular.  Ayrı ayrı tebrik ediyorum.

 

BUNDAN SONRA OLMASI GEREKENLER NEDİR?

 

Gebzespor’un çok net bir forveti ve maçlara ağırlığını koyan, skor üreten bir  orta sahası olsaydı daha net galibiyetler alabilir, puan kaybettiği Doğantepe ve Beylikdüzü maçlarını kazanabilir grup şampiyonluğu yolunda çok önemli bir avantajı eline geçirebilirdi. 2 tane çok isimli iyi transferde belki takımdaki dengeleri bozabilir Gebzespor liderde olamayabilirdi. Bunların hepsi birer ihtimal. Sonuç olarak Maltepe, Beylerbeyi, Beylikdüzü gibi ciddi rakipleri geride bırakıp ilk devre 4 puan farkla lider kapatıldı.

1-2 istisna hariç Sportif Direktör Abbas Sır ve Teknik Direktör Mehmet Akdemir bildiği tanıdığı futbolcuları alarak başarılı oldular. Tanımadan aldıkları futbolcular başarılı olamadı.  Tanıdıkları, bildikleri, izledikleri futbolcuları takıma katarlarsa başarı ihtimali çok daha yüksek olur.

Şimdi herkes şunu düşünebilir; 4 puan öndeyiz paraya kıyalım, stopere, orta sahaya, kanada ve forvete transferler yapalım garanti olsun diyebilir.

Eksikler mutlaka kapatılmalı. Ancak fazla transferin takım içi dengeyi ve havayı bozma ihtimalinin olduğunu unutmamak gerek. Bu işin play-off maçı yada maçları da olacak. Bunu ince ayrıntısına kadar hesap edecek deneyimde idareciler var Gebzespor’da.

Şimdi onları hata yapma kredisi daha az ve zor bir dönem bekliyor. Bize de onlara sonuna kadar destek vermek düşüyor.

Hepimiz biliyoruz ki; 3 puanlı sistemde 4 puanlık farkın hiçbir önemi yoktur. Sadece küçük bir avantajı vardır. Gebze halkını bu işe ortak etmek, şampiyonluğa giden bir takım olduğunu anlatarak büyük bir kitleyi harekete geçirmekte bizlerin görevi olmalı. İnanmış bir camianın önünde durabilecek bir güç yoktur.

 

Bu yazı toplam 1286 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi