Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

ANLAT... BİZ YALANI SEVERİZ

ANLAT... BİZ YALANI SEVERİZ

Gebze’nin dışından olsun. Çok para istesin.

Yalakalığın dibine vursun. Gözlerinin içine baka baka yalan konuşsun. Mavi boncuklar dağıtsın. Yanlışa doğru desin. Olmayanı varmış gibi göstersin. İşler yolunda gitmezse sussun, konuşmasın. Bilgili olmasına gerek yok, ağzı iyi laf yapsın.

Bu şehirde değer görmek için yukarda belirttiğimiz kriterlerin birçoğuna ve fazlasına sahip olmak gerekiyor.

Türkiye’de yapılan bir araştırma da başarıya giden yolun yüzde 95, üstlerine yalakalık yapmaktan geçtiği tespit edilmiş.

***

Yıllardır bu şehrin en önemli markasına hizmet etmişsin. En zor günlerinde sesi olmuşsun. İşini adam gibi, dik bir şekilde yapmışsın bunların çokta önemi yok. Birbirimizi kandırmaya gerek yok. Her şey iki satır eleştiriye bakıyor. Kendi adıma zerre kadar ziyanı yok.

 

Nasıl olsa bu bölgenin gazetecisi cepte, gel dersin gelir, sus dersin susar. Yaz dersin yazar, omurga dersen zerre kadar yok. Tutarsızlığın, yalakalığın bini bin para.

Tepeden tırnağa bir değişim olmadığı sürece, iç dünyamızda kenetlenip birbirimize inanıp, sarılmadığımız müddetçe sporda, siyasette, iş dünyasında en krallarını bir araya getirsek te olmaz. Mutlu olmak için önce kalpleri düzeltmeliyiz.

***

Sportif başarıyı bir kenara bırakalım. Ağızları,  sus pus etmiş ucuz para ilişkilerini de yok sayalım.

Doğru yolda buluşalım. Konuşalım, tartışalım. Birbirimizi dinleyelim, fikirlerimize değer verelim.

3 kuruş için yanlışa doğru demeyelim. Ya da seyirci kalmayalım. Sonuçları yıllardır ortada. Bölgesel Amatör ligin bize yakıştığını, burada mutlu olduğunu düşünenler varsa susmaya devam etsin.

3 yıldır yapılan temizliğin hatırı için, karşılıksız verilen mücadelenin vefası için, varsın bu sezonda şampiyonluk olmasın diyelim. Bizim öncelikli çözmemiz gereken konular saha dışında ki kopukluk, iletişimsizlik, samimiyetsizliktir. Çıkar ilişkileri için yanlışa yanlış diyemeyen insanların kritik yetkilerle donatılmasıdır.

Dışarıdan para verip getirdiğimiz bilgisiz, riyakar hatta sahtekarları ilah ettiğimiz kadar bu şehrin bilgili, onurlu, dik, dürüst insanlarına değer vermedik. Hatta hakaretlerle gönderdik.

***

Altı üstü futbol bunun sistemi belli. Herkes sahaya 11 kişiyle çıkıyor. Bu iş motivasyonla oluyor. Sahada mücadele etmeyle oluyor. Güvenmekle inanmakla, birbirine, sarılıp sevmekle oluyor. En kralı geldi ne yaptı?

Bir de işin saha içi boyutu var. İkinci yarıya 6 puan farkla girdiği halde umutlu olan takım farkın 3 olmasına rağmen neden umutsuz. Bunun tek nedeni oynanan futbol ve alınan sonuçlar.

Herkes Velimeşe’nin Çayırovaspor’a takılacağını bekliyor ve böyle umuyordu ancak beklenen olmadı. Velimeşe Gebzespor’u zirveye taşıyacak puanları fazlasıyla kaybetti. Gebzespor bu şansı kullanamadı. Velimeşe kalan 7 hafta da en fazla 2 kez daha takılır. Gebzespor’un takılma lüksü kalmadı. Gerilerden Çorlu geldi. Sultangazi potaya girdi. Gebzespor adına yapılacak tek hamle kaldı.

***

 Bu takımın içerde birlik beraberliğe ihtiyacı var. ilk önce çözülmesi gereken konular bunlar ancak saha içinde de gerçekleri ve eksikleri var. Son kozlarını oynamalı. Ön liberolar Canberk ve Şerif ile forvet arasında ki mesafede büyük boşluk var. Gebzespor maçın son 30 dakikasında bu yüzden geriye yaslanıyor. Bu hattı doldurabilecek. Gebzespor’u maçın son bölümüne kadar diri tutabilecek. Skora katkı yapabilecek bir isme ihtiyaç var. Oda ligde iddiası kalmayan Çayırovaspor’un formda futbolcusu, eski Gebzespor’lu Tayfun Keskinoğlu’dur. Bir de aynı takımın sol beki takıma kazandırılırsa Gebzespor’un iddiası güçlü bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Bu transferlerin maliyetleri de son derece düşük olur. Şimdi bu anlattıklarımızın kendine göre olumsuz kısımlarını cımbızla çekenler olacak. Güzel bakıp güzel görmek gerek. 

Bizimkisi nacizane bir görüştür. Karar veren mecra biz değiliz. Sadece işimiz gereği fikirlerimizi dile getiriyoruz. Kulübün son 12 yılını yaşayan biri olarak analiz yapıyoruz. Her şeye rağmen verilen her karara sonuna kadar saygımız var. Saygıyla kalın...

Bu yazı toplam 1662 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi