Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

ALAETTİN KURT STADININ PERDE ARKASI

ALAETTİN KURT STADININ PERDE ARKASI

2008 yılına kadar Gebzespor'un parkomat geliri vardı.  Bugün Gebze çarşı içinde aracınızı park ettiğinizde ödeme yaptığınız paralar Gebzespor'a gidiyordu. Ne kadarı Gebzespor'a gidiyordu orası o dönemde bu işlerden sorumlu olanların vebalinde! 
Buradan ciddi bir gelir elde ediliyordu. 
 Madical Park hastanesinin karşısında ki  otopark 2009 yılına kadar doğal çimdi Gebzespor idman yapıyor, minikler resmi maçlarını oynuyordu. Önce otopark yapıldı, bir süre Gebzespor gelirlerinden faydalandı. Daha sonra burası da Gebzespor'un elinden alındı. İşletmeciliğini bugün Kocaeli Büyükşehir yapıyor. Geliri de Kocaelispor'a gidiyor. Gebze Alaettin Kurt stadının içindeki halı saha işletmeciliğini de Gebzespor yapıyordu. Burası da Gebzespor'dan alındı. Kamyon garajından da uzun süre Gebzespor'a para desteği geldi. 
Kurban yerlerinden gelen gelirler milyonu buluyordu. Organize sanayi bölgelerinden paralar geliyordu. 
Zamanında musluklar Gebzespor için ardına kadar açılmış. Gebzespor'u yönetenler bu iyi niyeti kullanamamış,  kongre üyeleri buna seyirci kalarak ihanete ortak olmuştu.  Bu kadar para akışına rağmen Gebzespor İlker Çakır 8-9  yıl önce kalan futbolcu, antrenör borçlarını ödemişti.  O dönemlerde kulübe inanılmaz para akışı sağlanırken futbolcuların paraları ödenmediğine göre paraların nerelere gittiğini herkes tahmin ediyordur. 
Bugün Gebzespor'un geldiği noktayı  anlamaya çalışmaya gerek yok. Gelinen nokta bir tasadüf değil, ihanetlerle dolu bir sürecin en alt ligindeyiz. 
Son 7 yılın 6 yılını amatör ligde geçirmiş ve bundan üzüntü duymamış ders almamış bir camia için konuşmakta artık anlamsız geliyor. Gebzespor bu noktalara gelirken seyirci kalanlar için doğal çimle suni çim arasında hiçbir fark yoktur. Senin takımın 6 yıldır amatör ligde, bundan daha kötü ne olabilir ki?  buna ve nedenlerine isyan etmeyenler, hatalara senelerdir gözünü dilini kapatanlar bugün timsah gözyaşları döküyor. 
2 yıl önce bu camia başarıyı cezalandırdı kaç kişi yanlış yapıyorsunuz diyebildi?
Gebzespor'un kurtuluşa varacağı en önemli yol, mevcut tesislerinden taşınmasıyla başlar. Kurumsal kimlik, başarı hikayesi  önce tesislerdeki huzurla  başlar, yol geçen hanı olan Gebzespor tesislerinde A takım bazında konaklama sürecinin bitmesi yeni bir sayfa açılması demek. Mevcut Başkan Recep Avcı ve yönetimin bu konuya olumlu baktığını tahmin ediyorum. Bakması da gerekir. 
Mutlak bir yenilik şart. Herkes aynı düzene  geliyor, deniyor, olmuyor bu düzenle gitmiyor. Doğal çimlerin sökülmesiyle başlayacak süreç uzun vadede stadın komple yıkımıyla devam eder diye düşünüyorum. Yeni şehir yapılanmalarında merkezdeki statları yıkarak şehir dışlarına taşıyorlar. 
Ali Samiyeni, Avni Akeri, İsmet Paşa'yı onlarca stadı yıktılar yerlerine merkez dışına stat yaptılar. 
 Burada can alıcı nokta Gebzespor için yeni bir stat, tesis yapılır mı? 
Gebzespor böyle dağılmış, parçalanmış bir yapıda olmaya devam ederse örgütlenmezse haksızlığa sadece bir gün ses çıkarırsa onu da sosyal medya da gösterirse, sahaya inmezse, kapı kapı dolaşıp hakkını aramazsa, birlik olmazsa, kurumsal yapıyla hareket etmezse Gebzespor için kimse bir çivi çakmaz. 
Yerel idareciler politik açıklamalar yaparak gaz alır ancak proje bir şekilde hayata geçer.  Bu proje bir süre Amatör kulüpleri rahatlatır. Tabela kulüpleri belki aktif hale gelir. Daha çok genç spor yapmış olur. Olumlu yönleri de  fazla. Eğer Gebzespor mağdur edilmeyecekse.

Bu yazı toplam 14835 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi