Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

AHDE VEFA!

AHDE VEFA!

 

Gebzespor’un sorunu yıllardır para olmadı.

Asıl sorun iletişimsizlik, samimiyetsizlik, ihtiras, ego, çıkar ilişkileri ve çevreye verilen kötü imajdı. Kendi içinde birlik beraberliği yakalayamayan dağınık ve bozuk yapı;  haliyle esnaftan, sanayiden, yerel yönetimden destek göremezdi. Önce düzeltmelere kendi içinden başlamalı Gebzespor. Bunu sağladığında destekler kendiliğinden gelecektir.

Doğru isimlerle birlikte doğru işlerin olduğu her yerde para bir türlü bulunur.

Uzun yıllar marka değerin dibe vurduğu bir dönemin ardından son yıllarda sezona bir şekilde iddialı ve heyecanlı başlayan bir kulüp konumuna geldik. Sadece sportif başarı nasip olmadı. Gebzespor profesyonel liglere geri dönüş yaptığında marka değeri yüksek, geleceği parlak bir kulüp olacaktır.

FUTBOL ADAMI YETİŞTİREMİYORUZ

Doğruları sıralarken hataları görmemezlikten gelmek kişilere değil Gebzespor’a zarar verir. Gebzespor’un sportif başarıya ulaşamamasının temel nedenlerinden biri de, futbolda dönen bütün dolapları bilen, feleğin çemberinden geçen, fazla iyi niyetli olmayan, soyunma odasında, tesislerde oyunu kuralına göre oynamayı bilen ‘ spor adamı’ eksiliğiydi. Bu nokta da Yusuf Öztürk önderliğindeki Gebzespor’un en büyük artılarından birinin bu olacağını düşünüyorum. Abbas Sır gibi yıllardır futbolun içinde olan, Bölgesel Amatör lige hakim olan ve futbolculara nabza göre şerbet verecek bir tecrübenin elindeki futbol takımı, dış yapılar tarafından yıpratılmaz ve destek görürse Gebzespor’un arması, forması şampiyonluğa oynar. Yıldız transferlere gerek yok. ‘Burası Bölgesel Amatör lig’ adı üzerinde amatör…

Bu ligde amatör ruhla mücadele etmek gerekiyor. Bu ligi küçümseyen TFF 1.lig havalarındaki futbolculardan oluşan hiçbir takım başarılı olamaz. Başarının temelinde profesyonel düşünce amatör ruh yatıyor.

Gebzespor tesislerinin ismi ‘İlker Çakır kamp tesisleri olacak. Bunu sonuna kadar hak etti. Yusuf Öztürk başkanlığındaki Gebzespor’un iyi takım kurmakla birlikte camianın desteğini arkasına alacak hamleler yapması işlerini daha da kolaylaştırır. Başkan Öztürk’ün bu yöndeki söylemleri eğer eylemle bütünleşirse kulübün idari yapısında belli düzen ve tertip sağlanır. Buda başarıyı getirir. Başarıyı gerçekten isteyenlerde bu yapıya destek verir. Başta da söylediğimiz gibi sorun para değil. Doğru işler olursa herkes destek verir. Saygılarımla

Bu yazı toplam 1398 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi