HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Tarhan’ı öldür hakkını yeme…

Tarhan’ı öldür hakkını yeme…

 

Atasözlerimiz olmazsa ne yapardık? Bir konuyla ilgili olarak uzun uzun cümleler kurmak yerine atasözlerimiz sayesinde buna gerek kalmıyor.

 

Yazının başlığındaki atasözünün gerçeği ‘Yiğidi öldür hakkını yeme’ olacaktı. Ancak ben atalarımızın izniyle o sözü bir kerelik bu şekilde kullanmak istedim.

 

Sözü uzatmadan konumuza gelmek istiyorum. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP Kocaeli’nde yüzde 20 civarında oy aldı. Alınan oy neticesinde CHP Kocaeli’nden 3 milletvekili çıkardı.

 

24 Haziran 2018 genel seçimlerinden sonra CHP Kocaeli’nden Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan olmak üzere üç ismi TBMM’ye gitti. Genel seçimlerin ardından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin birinci sırada milletvekili olan Fatma Kaplan Hürriyet İzmit Belediye başkan adayı oldu.

 

CHP’nin yani Millet İttifakı’nın İzmit Belediye başkan adayı olan Fatma Kaplan Hürriyet seçimi kazandığı için milletvekilliğinden istifa ederek belediye başkanı oldu.

 

Fatma Kaplan Hürriyet istifa etmesiyle CHP’nin Kocaeli’ndeki milletvekili sayısı ikiye düştü.

 

Ardından diğer bir CHP’li milletvekili Haydar Akar TBMM Başkanvekili olarak seçildi. TBMM Başkanvekilinin siyasi faaliyetlere katılmasının yasak olması nedeniyle CHP’li Haydar Akar da artık vaktinin büyük kısmında TBMM’de bulunuyor.

 

CHP’nin üç milletvekilinde birinin belediye başkanı diğerinin de TBMM Başkanvekili olarak seçilmesiyle geriye aktif olarak siyasi faaliyet yapabilen tek isim olarak Tahsin Tarhan kaldı.

 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan CHP’nin son olağan genel kurultayında CHP Parti Meclisi’ne seçilmesiyle birlikte genel merkezde de önemli bir görev üstlenmiş oldu.

 

Sözü bu kadar uzattıktan sonra asıl konumuza gelelim. CHP’nin Kocaeli’nde 12 ilçesi var. Bununla birlikte il örgütü var. 12 ilçenin tek milletvekili olarak Tahsin Tarhan bu 12 ilçenin taleplerini ve sorunlarını karşılaması bekleniyor. Ayrıca CHP PM Üyesi olan CHP’li Tarhan genel merkezde de görevi gereği zaman zaman Şırnak’a zaman zaman Mersin’e zaman zaman Türkiye’nin her yerine gitmek zorunda kalıyor. 

 

Bunca yoğun parti çalışmasının yanında bide mecliste günlerce süren görüşmelerde de bulunan CHP’li Tahsin Tarhan’ın partilileri tarafından zaman zaman uluorta acımasızca eleştirildiğine şahit oluyor veya duyuyorum.

 

Tahsin Tarhan’ın sevmeyebilir veya başarılı bulmuyor olabilirsiniz. Ancak CHP’lilerin Tahsin Tarhan’ı acımasızca eleştirmesi CHP’nin her seçimde üç olan milletvekili sayısını dört veya beş yapmaz. Aksine bu eleştiriler CHP’ye zarar verir. Tahsin Tarhan tabi ki eleştirecek veya yanlışları varsa söylenecek. Ancak bunun yapılacağı yerler CHP’nin danışma kurulu toplantıları ve CHP’nin il, ilçe binalarıdır. 

 

Tahsin Tarhan’ı öldürelim ama hakkını de yemeyelim…

 

Bu yazı toplam 1109 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi