HANİFİ SURUN

HANİFİ SURUN

Nejat Bayhan’ın işi hem çok zor hem de çok kolay

Nejat Bayhan’ın işi hem çok zor hem de çok kolay

Memleket Partisi’nin Kocaeli Kurucu İl Yöneticisi Murat Erinç ve CHP Gebze Eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Esener Eşsiz'in İzmit Plajyolu'nda hizmet açtığı Ekonomini Market'in açılışı için cumartesi günü İzmit’e gittiğimi bir kez daha belirtip hemen konumuza dönmek istiyorum.

 

Açılışta ayaküstü sohbet etme imkânı bulduğum bir isim de Memleket Partisi Kocaeli Kurucu İl Başkanı Sayın Nejat Bayhan oldu. Memleket Partisi Kocaeli Kurucu İl Başkanı Sayın Nejat Bayhan’ın ismimi ilk kez CHP Kocaeli Eski İl Başkanı Sayın Yalçın Kuşkan’ın il yönetiminde görev alırken duymuştum. Memleket Partisi Kocaeli Kurucu İl Başkanı olan Sayın Nejat Bayhan ile il başkanı olarak atandıktan sonra birkaç telefonla görüşmemizin oldu. Sayın Nejat Bayhan ile ilk kez yüz yüze açılışta karşılaştım.

 

CHP’de uzun yıllar siyaset yapan ve Kocaeli’ni, Kocaeli siyasetini gayet iyi bilen Memleket Partisi Kocaeli Kurucu İl Başkanı Sayın Nejat Bayhan il ve ilçe başkanlıklarını kurma çalışmaları ile ilgili olarak birkaç soru yöneltim.

 

Gayet samimi ve içten konuşan Memleket Partisi Kocaeli Kurucu İl Başkanı Sayın Nejat Bayhan, “Bildiğiniz üzere kurucu il yönetim kurulu listemiz genel merkezin onayından geçti. Listemizi valiliği de teslim ettik. İl binası için de eski valiliğin olduğu şimdi meydan olan bir yerde güzel bir il binası için yer tuttuk. Çalışmalarımız gayet iyi ve istediğimiz gibi gidiyor”

 

İlçe başkanlıkları konusunda hangi ilçelerin atamalarını yaptığı yönündeki soruma ise Sayın Nejat Bayhan, “Gebze, Körfez, İzmit ve Kartepe ilçe başkanlarının ataması yapıldı. Atanan ilçe başkanları ve kurucu ilçe yöneticileri en kısa zamanda ilçe binası tutarak parti çalışmalarına başlayacak. Atanan ilçe başkanlarını kısa süre içerisinde kamuoyuna açıklayacağız”

 

Memleket Partisi Kocaeli Kurucu İl Başkanı Sayın Nejat Gebze ilçe başkanını atadık deyince beni bir heyecan aldı. Hemen kim olduğunu sorunca Sayın Bayhan, “Tanıdığınız bir isim olduğunu düşünüyorum. Atanur Demirci.”

 

Memleket Partisi’nin Gebze Kurucu İlçe Başkanı Sayın Atanur Demirci. Atanur Demirci’yi çok iyi tanırım. Sayın Atanur Demirci’yi CHP’de siyaset yaptığı zamanlardan bilirim. Gayet çalışkan ve düzgün bir kişiliği ile bilinen Sayın Atanur Demirci Memleket Partisi’nin Gebze Kurucu İlçe Başkanı olmasına en çok sevinenler ise daha çok CHP’lilerin olduğunu gördüm.

 

Yazının başlığına dönersek CHP’de uzun yıllar siyaset yapan Memleket Partisi Kocaeli Kurucu İl Başkanı Sayın Nejat Bayhan’ın işi oldukça zor. Çünkü Kocaeli gibi bir yerde parti kurma çalışması yapacak.

Uzun yıllar sonra ilk kez bir belediye kazanan CHP’lilerden Memleket Partisi’ne isimler katması zor. Ancak Memleket Partisi Kocaeli Kurucu İl Başkanı Sayın Nejat Bayhan’ın işi aynı zamanda oldukça kolay. Çünkü CHP’ye veya İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’e kızacak CHP’linin gideceği en yakın yer Memleket Partisi. Yanılıyor muyum bunu zaman gösterecek.

Bu yazı toplam 1095 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
HANİFİ SURUN Arşivi