MUSTAFA TURGUT KALBİMİZDE YAŞIYOR

MUSTAFA TURGUT KALBİMİZDE YAŞIYOR


                Devrimci öğretmen, arkadaşım Mustafa TURGUT’u 8 Şubat 2017 günü yitirdik. Mustafa TURGUT, proje okulları uygulamasıyla 19 yıl çalıştığı Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden Başak şehir İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne sürülmüştü. Bu süreç boyunca, proje okullarının iptali için, mücadele etti. Öğrenciler, öğretmenler, veliler ile birlikte direndiler.

 Mustafa TURGUT’un günde beş saati yollarda geçmeye başladı. Bir devrimci öğretmen nasıl davranırsa, öyle davrandı. Moralini, motivasyonunu bozmadan yeni okulundaki öğrencilerinin eğitimi için, uğraşmaya başladı. Fakat kalbi yetmedi. Akşamüzeri otobüste kalp krizi geçirdi. Aramızdan ayrıldı. Mustafa TURGUT, içerisinde yetiştiği toplumu ve onun insanlarını seven, insanın insanı sömürmesine dayanan, insan dışı, bu sistemi reddeden devrimci bir öğretmendi.

Pink Floyd grubu “The Wall” adlı albümünde hançerini yırtarcasına bağırır. “Öğretmen, sen de duvarda bir tuğlasın” Mustafa TURGUT çözüm ve umudun duvarın yıkılmasında olduğunu biliyordu.

Öğretmenlik bir yanıyla insan yetiştirme sanatıdır. Bilgi ister, birikim ister, sabır ister, yetmez, duyarlılık ve yaratıcılık ister, yetmez tüm bunları sevgi ile yoğurabilmeyi de ister. Dahası öfkesine yenilmemeyi, yılmamayı da.  Mustafa TURGUT öğretmendi. Cenazesi çok kalabalıktı, eski öğrencileri, velileri, öğretmen arkadaşları ve yeni okulundan, imam hatip lisesinden öğrencileri de vardı. Çünkü karşısındakileri, yaşı, dini, etnik kökeni, ekonomik durumu vb ayrım yapmazdı.

                Yaşamını değerleri, ilkeleri, onuru oluştururdu. Gündelik yaşamda etik bir tutarlılıkla yaşayan bir öğretmendi. Mustafa TURGUT yaşamda dünyanın her yanına ektiği sevgiyi, öğretmenken de görebildi. İnsanlardan, kedilerinden, sevmeyi bilen herkesten. Kalbimizde yaşıyor…

Bu yazı toplam 115 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi